Keuzes in het internationale biodiversiteitsbeleid : verkenning van de beleidstheorie achter de internationale aspecten van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011)

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De aanleiding voor dit onderzoek was het verschijnen van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011) in de zomer van 2008. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is hierin gevraagd om het programma te evalueren, waaronder ook de Nederlandse activiteiten voor biodiversiteit in het buitenland. PBL was geïnteresseerd in meer inzicht in de argumenten van de beleidsmakers achter het beleidsprogramma biodiversiteit. Dit zou kunnen bijdragen aan het onderbouwen van keuzes van het PBL voor evaluatie activiteiten van het beleidsprogramma biodiversiteit in de komende jaren (2008-2011)
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages61
Publication statusPublished - 2009

Publication series

NameWOt-werkdocument
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.126

Keywords

  • biodiversity
  • government policy
  • nature conservation policy
  • ecological network

Cite this

@book{3191918bb0384d3fbdfb68828c8b907a,
title = "Keuzes in het internationale biodiversiteitsbeleid : verkenning van de beleidstheorie achter de internationale aspecten van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011)",
abstract = "De aanleiding voor dit onderzoek was het verschijnen van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011) in de zomer van 2008. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is hierin gevraagd om het programma te evalueren, waaronder ook de Nederlandse activiteiten voor biodiversiteit in het buitenland. PBL was ge{\"i}nteresseerd in meer inzicht in de argumenten van de beleidsmakers achter het beleidsprogramma biodiversiteit. Dit zou kunnen bijdragen aan het onderbouwen van keuzes van het PBL voor evaluatie activiteiten van het beleidsprogramma biodiversiteit in de komende jaren (2008-2011)",
keywords = "biodiversiteit, overheidsbeleid, natuurbeleid, ecologische hoofdstructuur, biodiversity, government policy, nature conservation policy, ecological network",
author = "D.A. Kamphorst",
year = "2009",
language = "Dutch",
series = "WOt-werkdocument",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "126",

}

Keuzes in het internationale biodiversiteitsbeleid : verkenning van de beleidstheorie achter de internationale aspecten van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011). / Kamphorst, D.A.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 61 p. (WOt-werkdocument; No. 126).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Keuzes in het internationale biodiversiteitsbeleid : verkenning van de beleidstheorie achter de internationale aspecten van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011)

AU - Kamphorst, D.A.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De aanleiding voor dit onderzoek was het verschijnen van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011) in de zomer van 2008. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is hierin gevraagd om het programma te evalueren, waaronder ook de Nederlandse activiteiten voor biodiversiteit in het buitenland. PBL was geïnteresseerd in meer inzicht in de argumenten van de beleidsmakers achter het beleidsprogramma biodiversiteit. Dit zou kunnen bijdragen aan het onderbouwen van keuzes van het PBL voor evaluatie activiteiten van het beleidsprogramma biodiversiteit in de komende jaren (2008-2011)

AB - De aanleiding voor dit onderzoek was het verschijnen van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011) in de zomer van 2008. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is hierin gevraagd om het programma te evalueren, waaronder ook de Nederlandse activiteiten voor biodiversiteit in het buitenland. PBL was geïnteresseerd in meer inzicht in de argumenten van de beleidsmakers achter het beleidsprogramma biodiversiteit. Dit zou kunnen bijdragen aan het onderbouwen van keuzes van het PBL voor evaluatie activiteiten van het beleidsprogramma biodiversiteit in de komende jaren (2008-2011)

KW - biodiversiteit

KW - overheidsbeleid

KW - natuurbeleid

KW - ecologische hoofdstructuur

KW - biodiversity

KW - government policy

KW - nature conservation policy

KW - ecological network

M3 - Report

T3 - WOt-werkdocument

BT - Keuzes in het internationale biodiversiteitsbeleid : verkenning van de beleidstheorie achter de internationale aspecten van het Beleidsprogramma Biodiversiteit (2008-2011)

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -