Ketencase ‘VD Luyt Transport’

  Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

  Abstract

  Het is o zo moeilijk om in je eentje te zorgen dat alle neuzen in de agroketen dezelfde kant op staan. Sterker nog, in het ergste geval hoeft er maar iets te gebeuren ergens in de keten of er kan volledige vraaguitval optreden. Denk aan de Ehec crisis van 2011. Transportonderneming J. vd Luyt en Zonen BV pakte de handschoen op en ging aan de slag in de keten na een ernstig signaal. De bloementransporteur onder geconditioneerde omstandigheden kreeg signalen van eindgebruikers van rozen van een afnemer in Zwitserland dat er na enkele dagen bruine bladblaadjes ontstonden in de rozen. Samen met telers en de Wageningen Universiteit is Liquidseal ontwikkeld een “coating” die gespoten wordt over rozenknoppen ter bescherming. Bruine randen aan rozenbladeren blijven nu vrijwel uit. Syntens legde verbindingen waardoor de keten nu meer tevreden consumenten heeft.
  Original languageDutch
  Publishervimeo
  Media of outputOnline
  Publication statusPublished - 2013

  Cite this

  Splinter, G. M. (Author). (2013). Ketencase ‘VD Luyt Transport’. Digital or Visual Products, vimeo.
  @misc{227e106034c24475a1588689a00ca236,
  title = "Ketencase ‘VD Luyt Transport’",
  abstract = "Het is o zo moeilijk om in je eentje te zorgen dat alle neuzen in de agroketen dezelfde kant op staan. Sterker nog, in het ergste geval hoeft er maar iets te gebeuren ergens in de keten of er kan volledige vraaguitval optreden. Denk aan de Ehec crisis van 2011. Transportonderneming J. vd Luyt en Zonen BV pakte de handschoen op en ging aan de slag in de keten na een ernstig signaal. De bloementransporteur onder geconditioneerde omstandigheden kreeg signalen van eindgebruikers van rozen van een afnemer in Zwitserland dat er na enkele dagen bruine bladblaadjes ontstonden in de rozen. Samen met telers en de Wageningen Universiteit is Liquidseal ontwikkeld een “coating” die gespoten wordt over rozenknoppen ter bescherming. Bruine randen aan rozenbladeren blijven nu vrijwel uit. Syntens legde verbindingen waardoor de keten nu meer tevreden consumenten heeft.",
  author = "G.M. Splinter",
  year = "2013",
  language = "Dutch",
  publisher = "vimeo",

  }

  Splinter, GM, Ketencase ‘VD Luyt Transport’, 2013, Digital or Visual Products, vimeo.
  Ketencase ‘VD Luyt Transport’. Splinter, G.M. (Author). 2013. vimeo.

  Research output: Non-textual formDigital or Visual ProductsOther research output

  TY - ADVS

  T1 - Ketencase ‘VD Luyt Transport’

  AU - Splinter, G.M.

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - Het is o zo moeilijk om in je eentje te zorgen dat alle neuzen in de agroketen dezelfde kant op staan. Sterker nog, in het ergste geval hoeft er maar iets te gebeuren ergens in de keten of er kan volledige vraaguitval optreden. Denk aan de Ehec crisis van 2011. Transportonderneming J. vd Luyt en Zonen BV pakte de handschoen op en ging aan de slag in de keten na een ernstig signaal. De bloementransporteur onder geconditioneerde omstandigheden kreeg signalen van eindgebruikers van rozen van een afnemer in Zwitserland dat er na enkele dagen bruine bladblaadjes ontstonden in de rozen. Samen met telers en de Wageningen Universiteit is Liquidseal ontwikkeld een “coating” die gespoten wordt over rozenknoppen ter bescherming. Bruine randen aan rozenbladeren blijven nu vrijwel uit. Syntens legde verbindingen waardoor de keten nu meer tevreden consumenten heeft.

  AB - Het is o zo moeilijk om in je eentje te zorgen dat alle neuzen in de agroketen dezelfde kant op staan. Sterker nog, in het ergste geval hoeft er maar iets te gebeuren ergens in de keten of er kan volledige vraaguitval optreden. Denk aan de Ehec crisis van 2011. Transportonderneming J. vd Luyt en Zonen BV pakte de handschoen op en ging aan de slag in de keten na een ernstig signaal. De bloementransporteur onder geconditioneerde omstandigheden kreeg signalen van eindgebruikers van rozen van een afnemer in Zwitserland dat er na enkele dagen bruine bladblaadjes ontstonden in de rozen. Samen met telers en de Wageningen Universiteit is Liquidseal ontwikkeld een “coating” die gespoten wordt over rozenknoppen ter bescherming. Bruine randen aan rozenbladeren blijven nu vrijwel uit. Syntens legde verbindingen waardoor de keten nu meer tevreden consumenten heeft.

  M3 - Digital or Visual Products

  PB - vimeo

  ER -