KELK vergunt bestuurders blik op toekomstige kwaliteit landschap

J. Roos, S. de Vries, P.J.F.M. Verweij, H. Farjon

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Van minister tot burgemeester, bestuurders willen weten wat het effect van grondgebruikswijzigingen is op het landschap. Met het Kennismodel Effecten Landschap Kwaliteit (KELK) wordt in die behoefte voorzien. Dankzij vele 'effectkaarten' (opgebouwd per 250m2) worden vragen beantwoord als 'welke planvariant levert volgens de gemiddelde burger een hogere landschapskwaliteit op en waarom, en welke effecten zijn te verwachten volgens landschapsdeskundigen'?
Original languageDutch
Pages (from-to)38-39
JournalVI Matrix
Volume12
Issue number4
Publication statusPublished - 2004

Keywords

  • landscape
  • physical planning
  • land use
  • decision making
  • models

Cite this

@article{b34b495912064a79b44bc53554e289da,
title = "KELK vergunt bestuurders blik op toekomstige kwaliteit landschap",
abstract = "Van minister tot burgemeester, bestuurders willen weten wat het effect van grondgebruikswijzigingen is op het landschap. Met het Kennismodel Effecten Landschap Kwaliteit (KELK) wordt in die behoefte voorzien. Dankzij vele 'effectkaarten' (opgebouwd per 250m2) worden vragen beantwoord als 'welke planvariant levert volgens de gemiddelde burger een hogere landschapskwaliteit op en waarom, en welke effecten zijn te verwachten volgens landschapsdeskundigen'?",
keywords = "landschap, ruimtelijke ordening, landgebruik, besluitvorming, modellen, landscape, physical planning, land use, decision making, models",
author = "J. Roos and {de Vries}, S. and P.J.F.M. Verweij and H. Farjon",
year = "2004",
language = "Dutch",
volume = "12",
pages = "38--39",
journal = "VI Matrix",
issn = "0929-6107",
number = "4",

}

KELK vergunt bestuurders blik op toekomstige kwaliteit landschap. / Roos, J.; de Vries, S.; Verweij, P.J.F.M.; Farjon, H.

In: VI Matrix, Vol. 12, No. 4, 2004, p. 38-39.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - KELK vergunt bestuurders blik op toekomstige kwaliteit landschap

AU - Roos, J.

AU - de Vries, S.

AU - Verweij, P.J.F.M.

AU - Farjon, H.

PY - 2004

Y1 - 2004

N2 - Van minister tot burgemeester, bestuurders willen weten wat het effect van grondgebruikswijzigingen is op het landschap. Met het Kennismodel Effecten Landschap Kwaliteit (KELK) wordt in die behoefte voorzien. Dankzij vele 'effectkaarten' (opgebouwd per 250m2) worden vragen beantwoord als 'welke planvariant levert volgens de gemiddelde burger een hogere landschapskwaliteit op en waarom, en welke effecten zijn te verwachten volgens landschapsdeskundigen'?

AB - Van minister tot burgemeester, bestuurders willen weten wat het effect van grondgebruikswijzigingen is op het landschap. Met het Kennismodel Effecten Landschap Kwaliteit (KELK) wordt in die behoefte voorzien. Dankzij vele 'effectkaarten' (opgebouwd per 250m2) worden vragen beantwoord als 'welke planvariant levert volgens de gemiddelde burger een hogere landschapskwaliteit op en waarom, en welke effecten zijn te verwachten volgens landschapsdeskundigen'?

KW - landschap

KW - ruimtelijke ordening

KW - landgebruik

KW - besluitvorming

KW - modellen

KW - landscape

KW - physical planning

KW - land use

KW - decision making

KW - models

M3 - Article

VL - 12

SP - 38

EP - 39

JO - VI Matrix

JF - VI Matrix

SN - 0929-6107

IS - 4

ER -