Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil

R.M.A. Hoefs, J. van Os, T.J.A. Gies

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De afgelopen jaren zijn reeds vele kavelruilprojecten ter verbetering van de productieomstandigheden van onder andere de melkveehouderij en akkerbouw ten uitvoer gebracht. Kavelruilprojecten hebben mogelijk zichtbare ruimtelijke effecten op het landschap. Op dit moment is nog niet inzichtelijk wat en hoe groot deze effecten zijn. De vraag die ten grondslag ligt aan dit onderzoek is als volgt: Wat zijn de gevolgen van kavelruilprojecten, inclusief bijbehorende maatregelen, voor het landschap in het agrarisch gebied? Dit onderzoek betreft een eerste verkenning naar mogelijke ruimtelijke effecten op het landschap van maatregelen die onderdeel uitmaken of een direct gevolg zijn van kavelruilprojecten. Onder ruimtelijke effecten worden effecten verstaan die in principe zichtbaar zijn, en dan met name vanaf de wegen en paden in een gebied.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
Number of pages41
Publication statusPublished - 2009

Publication series

NameWOt-werkdocument
PublisherWettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu
No.147

Keywords

  • agricultural land
  • allotments
  • land transfers
  • land development
  • landscape

Cite this

Hoefs, R. M. A., van Os, J., & Gies, T. J. A. (2009). Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil. (WOt-werkdocument; No. 147). Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu.
Hoefs, R.M.A. ; van Os, J. ; Gies, T.J.A. / Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil. Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 41 p. (WOt-werkdocument; 147).
@book{8254c69768c542c6a407583836790be8,
title = "Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil",
abstract = "De afgelopen jaren zijn reeds vele kavelruilprojecten ter verbetering van de productieomstandigheden van onder andere de melkveehouderij en akkerbouw ten uitvoer gebracht. Kavelruilprojecten hebben mogelijk zichtbare ruimtelijke effecten op het landschap. Op dit moment is nog niet inzichtelijk wat en hoe groot deze effecten zijn. De vraag die ten grondslag ligt aan dit onderzoek is als volgt: Wat zijn de gevolgen van kavelruilprojecten, inclusief bijbehorende maatregelen, voor het landschap in het agrarisch gebied? Dit onderzoek betreft een eerste verkenning naar mogelijke ruimtelijke effecten op het landschap van maatregelen die onderdeel uitmaken of een direct gevolg zijn van kavelruilprojecten. Onder ruimtelijke effecten worden effecten verstaan die in principe zichtbaar zijn, en dan met name vanaf de wegen en paden in een gebied.",
keywords = "landbouwgrond, kavels, overdrachten van grond, landinrichting, landschap, agricultural land, allotments, land transfers, land development, landscape",
author = "R.M.A. Hoefs and {van Os}, J. and T.J.A. Gies",
year = "2009",
language = "Dutch",
series = "WOt-werkdocument",
publisher = "Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu",
number = "147",

}

Hoefs, RMA, van Os, J & Gies, TJA 2009, Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil. WOt-werkdocument, no. 147, Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, Wageningen.

Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil. / Hoefs, R.M.A.; van Os, J.; Gies, T.J.A.

Wageningen : Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 41 p. (WOt-werkdocument; No. 147).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil

AU - Hoefs, R.M.A.

AU - van Os, J.

AU - Gies, T.J.A.

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - De afgelopen jaren zijn reeds vele kavelruilprojecten ter verbetering van de productieomstandigheden van onder andere de melkveehouderij en akkerbouw ten uitvoer gebracht. Kavelruilprojecten hebben mogelijk zichtbare ruimtelijke effecten op het landschap. Op dit moment is nog niet inzichtelijk wat en hoe groot deze effecten zijn. De vraag die ten grondslag ligt aan dit onderzoek is als volgt: Wat zijn de gevolgen van kavelruilprojecten, inclusief bijbehorende maatregelen, voor het landschap in het agrarisch gebied? Dit onderzoek betreft een eerste verkenning naar mogelijke ruimtelijke effecten op het landschap van maatregelen die onderdeel uitmaken of een direct gevolg zijn van kavelruilprojecten. Onder ruimtelijke effecten worden effecten verstaan die in principe zichtbaar zijn, en dan met name vanaf de wegen en paden in een gebied.

AB - De afgelopen jaren zijn reeds vele kavelruilprojecten ter verbetering van de productieomstandigheden van onder andere de melkveehouderij en akkerbouw ten uitvoer gebracht. Kavelruilprojecten hebben mogelijk zichtbare ruimtelijke effecten op het landschap. Op dit moment is nog niet inzichtelijk wat en hoe groot deze effecten zijn. De vraag die ten grondslag ligt aan dit onderzoek is als volgt: Wat zijn de gevolgen van kavelruilprojecten, inclusief bijbehorende maatregelen, voor het landschap in het agrarisch gebied? Dit onderzoek betreft een eerste verkenning naar mogelijke ruimtelijke effecten op het landschap van maatregelen die onderdeel uitmaken of een direct gevolg zijn van kavelruilprojecten. Onder ruimtelijke effecten worden effecten verstaan die in principe zichtbaar zijn, en dan met name vanaf de wegen en paden in een gebied.

KW - landbouwgrond

KW - kavels

KW - overdrachten van grond

KW - landinrichting

KW - landschap

KW - agricultural land

KW - allotments

KW - land transfers

KW - land development

KW - landscape

M3 - Report

T3 - WOt-werkdocument

BT - Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil

PB - Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu

CY - Wageningen

ER -

Hoefs RMA, van Os J, Gies TJA. Kavelruil en landschap : een korte verkenning naar ruimtelijke effecten van kavelruil. Wageningen: Wettelijke Onderzoekstaken Natuur & Milieu, 2009. 41 p. (WOt-werkdocument; 147).