Kansrijke gebieden voor groenblauwe mantels in de provincie Noord-Brabant

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Een mogelijke adaptatiestrategie om de gevolgen van klimaatverandering op natuur te beperken is het realiseren van groenblauwe mantels rondom de EHS. In dit rapport wordt voor de provincie Noord-Brabant nagegaan waar groenblauwe mantels wenselijk en mogelijk zijn. De wenselijkheid wordt bepaald door verwachte knelpunten in de EHS, de mogelijkheid door de potentie van een gebied voor multifunctioneel medegebruik. Multifunctioneel medegebruik is middels kaartbeelden uitgewerkt als potentie voor blauwe diensten, potentie voor verbrede landbouw, actueel recreatief gebruik en potentieel recreatief gebruik. Gebieden met de beste kansen voor het realiseren van groenblauwe mantels zijn de gebieden waar kwetsbaarheid van de EHS voor klimaatverandering en mogelijkheid voor multifunctioneel medegebruik samenvallen. In het rapport zijn tien gebieden in Noord-Brabant aangegeven waar dit voor geldt, het zijn kansrijke gebieden voor het realiseren van groenblauwe mantels.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.2005
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • ecological network
  • nature development
  • climatic change
  • land use
  • multifunctional agriculture
  • recreation
  • buffer zones
  • noord-brabant

Cite this

@book{b9eb4eb573734859a8e976f21d7ab5bd,
title = "Kansrijke gebieden voor groenblauwe mantels in de provincie Noord-Brabant",
abstract = "Een mogelijke adaptatiestrategie om de gevolgen van klimaatverandering op natuur te beperken is het realiseren van groenblauwe mantels rondom de EHS. In dit rapport wordt voor de provincie Noord-Brabant nagegaan waar groenblauwe mantels wenselijk en mogelijk zijn. De wenselijkheid wordt bepaald door verwachte knelpunten in de EHS, de mogelijkheid door de potentie van een gebied voor multifunctioneel medegebruik. Multifunctioneel medegebruik is middels kaartbeelden uitgewerkt als potentie voor blauwe diensten, potentie voor verbrede landbouw, actueel recreatief gebruik en potentieel recreatief gebruik. Gebieden met de beste kansen voor het realiseren van groenblauwe mantels zijn de gebieden waar kwetsbaarheid van de EHS voor klimaatverandering en mogelijkheid voor multifunctioneel medegebruik samenvallen. In het rapport zijn tien gebieden in Noord-Brabant aangegeven waar dit voor geldt, het zijn kansrijke gebieden voor het realiseren van groenblauwe mantels.",
keywords = "ecologische hoofdstructuur, natuurontwikkeling, klimaatverandering, landgebruik, multifunctionele landbouw, recreatie, bufferzones, noord-brabant, ecological network, nature development, climatic change, land use, multifunctional agriculture, recreation, buffer zones, noord-brabant",
author = "H.J. Agricola and H. Goosen and P.F.M. Opdam and R.A. Smidt",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "2005",

}

Kansrijke gebieden voor groenblauwe mantels in de provincie Noord-Brabant. / Agricola, H.J.; Goosen, H.; Opdam, P.F.M.; Smidt, R.A.

Wageningen : Alterra, 2010. (Alterra-rapport; No. 2005).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kansrijke gebieden voor groenblauwe mantels in de provincie Noord-Brabant

AU - Agricola, H.J.

AU - Goosen, H.

AU - Opdam, P.F.M.

AU - Smidt, R.A.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Een mogelijke adaptatiestrategie om de gevolgen van klimaatverandering op natuur te beperken is het realiseren van groenblauwe mantels rondom de EHS. In dit rapport wordt voor de provincie Noord-Brabant nagegaan waar groenblauwe mantels wenselijk en mogelijk zijn. De wenselijkheid wordt bepaald door verwachte knelpunten in de EHS, de mogelijkheid door de potentie van een gebied voor multifunctioneel medegebruik. Multifunctioneel medegebruik is middels kaartbeelden uitgewerkt als potentie voor blauwe diensten, potentie voor verbrede landbouw, actueel recreatief gebruik en potentieel recreatief gebruik. Gebieden met de beste kansen voor het realiseren van groenblauwe mantels zijn de gebieden waar kwetsbaarheid van de EHS voor klimaatverandering en mogelijkheid voor multifunctioneel medegebruik samenvallen. In het rapport zijn tien gebieden in Noord-Brabant aangegeven waar dit voor geldt, het zijn kansrijke gebieden voor het realiseren van groenblauwe mantels.

AB - Een mogelijke adaptatiestrategie om de gevolgen van klimaatverandering op natuur te beperken is het realiseren van groenblauwe mantels rondom de EHS. In dit rapport wordt voor de provincie Noord-Brabant nagegaan waar groenblauwe mantels wenselijk en mogelijk zijn. De wenselijkheid wordt bepaald door verwachte knelpunten in de EHS, de mogelijkheid door de potentie van een gebied voor multifunctioneel medegebruik. Multifunctioneel medegebruik is middels kaartbeelden uitgewerkt als potentie voor blauwe diensten, potentie voor verbrede landbouw, actueel recreatief gebruik en potentieel recreatief gebruik. Gebieden met de beste kansen voor het realiseren van groenblauwe mantels zijn de gebieden waar kwetsbaarheid van de EHS voor klimaatverandering en mogelijkheid voor multifunctioneel medegebruik samenvallen. In het rapport zijn tien gebieden in Noord-Brabant aangegeven waar dit voor geldt, het zijn kansrijke gebieden voor het realiseren van groenblauwe mantels.

KW - ecologische hoofdstructuur

KW - natuurontwikkeling

KW - klimaatverandering

KW - landgebruik

KW - multifunctionele landbouw

KW - recreatie

KW - bufferzones

KW - noord-brabant

KW - ecological network

KW - nature development

KW - climatic change

KW - land use

KW - multifunctional agriculture

KW - recreation

KW - buffer zones

KW - noord-brabant

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Kansrijke gebieden voor groenblauwe mantels in de provincie Noord-Brabant

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -