Kansrijke eiwitgewassen: eindrapportage veldproeven 2016

U. Prins, R.D. Timmer

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Kansrijke eiwitgewassen is een project dat in 2016 tot stand is gekomen vanuit de Brancheorganisatie Akkerbouw rond de teelt van peulvruchten voor menselijke consumptie. In dit project wordt aansluiting gezocht bij het reeds lopende project vanuit de Europese Unie, Protein-2-Food dat zich naast de teelt ook richt op de verwerking en vermarkting van nieuwe consumentenproducten op basis van plantaardige eiwitten. In deze eindrapportage wordt verslag gedaan van de uitkomsten van de teeltproeven in 2016. In deze veldproeven is gekeken naar blauwe en witte lupine, veldbonen en soja. De proeven lagen op twee locaties: Klazienaveen (Veenkoloniën) op dalgrond en WPR-Lelystad (Flevopolder) op jonge zeeklei. Vanwege het hoge kalkgehalte van het proefveld in Lelystad zijn hier geen blauwe lupines uitgezaaid. Uitvoering van de proeven werd in Lelystad verzorgd door WPR en in Klazienaveen door het LBI.
Original languageDutch
Place of PublicationDriebergen
PublisherLouis Bolk Instituut
Number of pages10
Publication statusPublished - 2017

Keywords

  • protein products
  • protein foods
  • field tests
  • lupins
  • grain legumes
  • glycine (fabaceae)
  • faba beans
  • varieties
  • protein content
  • plant protein

Cite this

Prins, U., & Timmer, R. D. (2017). Kansrijke eiwitgewassen: eindrapportage veldproeven 2016. Driebergen: Louis Bolk Instituut.
Prins, U. ; Timmer, R.D. / Kansrijke eiwitgewassen : eindrapportage veldproeven 2016. Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2017. 10 p.
@book{e276b790b41e4c4ba13afe7b95f60813,
title = "Kansrijke eiwitgewassen: eindrapportage veldproeven 2016",
abstract = "Kansrijke eiwitgewassen is een project dat in 2016 tot stand is gekomen vanuit de Brancheorganisatie Akkerbouw rond de teelt van peulvruchten voor menselijke consumptie. In dit project wordt aansluiting gezocht bij het reeds lopende project vanuit de Europese Unie, Protein-2-Food dat zich naast de teelt ook richt op de verwerking en vermarkting van nieuwe consumentenproducten op basis van plantaardige eiwitten. In deze eindrapportage wordt verslag gedaan van de uitkomsten van de teeltproeven in 2016. In deze veldproeven is gekeken naar blauwe en witte lupine, veldbonen en soja. De proeven lagen op twee locaties: Klazienaveen (Veenkoloni{\"e}n) op dalgrond en WPR-Lelystad (Flevopolder) op jonge zeeklei. Vanwege het hoge kalkgehalte van het proefveld in Lelystad zijn hier geen blauwe lupines uitgezaaid. Uitvoering van de proeven werd in Lelystad verzorgd door WPR en in Klazienaveen door het LBI.",
keywords = "eiwitproducten, eiwitrijke voedingsmiddelen, veldproeven, lupinen, peulvruchten, glycine (fabaceae), tuinbonen, rassen (planten), eiwitgehalte, plantaardig eiwit, protein products, protein foods, field tests, lupins, grain legumes, glycine (fabaceae), faba beans, varieties, protein content, plant protein",
author = "U. Prins and R.D. Timmer",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Louis Bolk Instituut",

}

Prins, U & Timmer, RD 2017, Kansrijke eiwitgewassen: eindrapportage veldproeven 2016. Louis Bolk Instituut, Driebergen.

Kansrijke eiwitgewassen : eindrapportage veldproeven 2016. / Prins, U.; Timmer, R.D.

Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2017. 10 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kansrijke eiwitgewassen

T2 - eindrapportage veldproeven 2016

AU - Prins, U.

AU - Timmer, R.D.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Kansrijke eiwitgewassen is een project dat in 2016 tot stand is gekomen vanuit de Brancheorganisatie Akkerbouw rond de teelt van peulvruchten voor menselijke consumptie. In dit project wordt aansluiting gezocht bij het reeds lopende project vanuit de Europese Unie, Protein-2-Food dat zich naast de teelt ook richt op de verwerking en vermarkting van nieuwe consumentenproducten op basis van plantaardige eiwitten. In deze eindrapportage wordt verslag gedaan van de uitkomsten van de teeltproeven in 2016. In deze veldproeven is gekeken naar blauwe en witte lupine, veldbonen en soja. De proeven lagen op twee locaties: Klazienaveen (Veenkoloniën) op dalgrond en WPR-Lelystad (Flevopolder) op jonge zeeklei. Vanwege het hoge kalkgehalte van het proefveld in Lelystad zijn hier geen blauwe lupines uitgezaaid. Uitvoering van de proeven werd in Lelystad verzorgd door WPR en in Klazienaveen door het LBI.

AB - Kansrijke eiwitgewassen is een project dat in 2016 tot stand is gekomen vanuit de Brancheorganisatie Akkerbouw rond de teelt van peulvruchten voor menselijke consumptie. In dit project wordt aansluiting gezocht bij het reeds lopende project vanuit de Europese Unie, Protein-2-Food dat zich naast de teelt ook richt op de verwerking en vermarkting van nieuwe consumentenproducten op basis van plantaardige eiwitten. In deze eindrapportage wordt verslag gedaan van de uitkomsten van de teeltproeven in 2016. In deze veldproeven is gekeken naar blauwe en witte lupine, veldbonen en soja. De proeven lagen op twee locaties: Klazienaveen (Veenkoloniën) op dalgrond en WPR-Lelystad (Flevopolder) op jonge zeeklei. Vanwege het hoge kalkgehalte van het proefveld in Lelystad zijn hier geen blauwe lupines uitgezaaid. Uitvoering van de proeven werd in Lelystad verzorgd door WPR en in Klazienaveen door het LBI.

KW - eiwitproducten

KW - eiwitrijke voedingsmiddelen

KW - veldproeven

KW - lupinen

KW - peulvruchten

KW - glycine (fabaceae)

KW - tuinbonen

KW - rassen (planten)

KW - eiwitgehalte

KW - plantaardig eiwit

KW - protein products

KW - protein foods

KW - field tests

KW - lupins

KW - grain legumes

KW - glycine (fabaceae)

KW - faba beans

KW - varieties

KW - protein content

KW - plant protein

M3 - Report

BT - Kansrijke eiwitgewassen

PB - Louis Bolk Instituut

CY - Driebergen

ER -

Prins U, Timmer RD. Kansrijke eiwitgewassen: eindrapportage veldproeven 2016. Driebergen: Louis Bolk Instituut, 2017. 10 p.