Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen

W.J. Nauta, S. Staps

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Deze brochure schetst de mogelijkheden voor verbetering van de afzet van pluimveemest in de biologische productieketen. Basis hiervoor vormt het project Kippenmest en Kringloop dat in de periode 2007 - 2011 door het Louis Bolk Instituut is uitgevoerd. Pluimveehouders in Nederland zijn vaak weinig grondgebonden. Daarom moet de mest worden afgevoerd. Afzet is echter niet altijd eenvoudig. Dit komt omdat de samenstelling van pluimveemest niet optimaal is. Vooral de relatief lage N/P- verhouding speelt een goede afzet naar de akker- en tuinbouw parten. Kansen voor Pluimveemest toont dat er goede mogelijkheden zijn om tot een gunstiger N/P-verhouding te komen via de voersamenstelling. Ook via andere wegen kan de afzet van pluimveemest worden verbeterd. Dat kan bijvoorbeeld door middel van (zo snel mogelijk) drogen, pelletteren en opmengen met andere mestsoorten.
Original languageDutch
Place of PublicationDriebergen
PublisherLouis Bolk Instituut
Number of pages24
Publication statusPublished - 2011
Externally publishedYes

Keywords

  • organic farming
  • poultry farming
  • poultry manure
  • fowls
  • cycling
  • arable farming
  • dairy farming
  • feed formulation
  • manure treatment

Cite this

Nauta, W. J., & Staps, S. (2011). Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen. Driebergen: Louis Bolk Instituut.
Nauta, W.J. ; Staps, S. / Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen. Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2011. 24 p.
@book{60cbfbf3e910424882124a9da3e37a5c,
title = "Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen",
abstract = "Deze brochure schetst de mogelijkheden voor verbetering van de afzet van pluimveemest in de biologische productieketen. Basis hiervoor vormt het project Kippenmest en Kringloop dat in de periode 2007 - 2011 door het Louis Bolk Instituut is uitgevoerd. Pluimveehouders in Nederland zijn vaak weinig grondgebonden. Daarom moet de mest worden afgevoerd. Afzet is echter niet altijd eenvoudig. Dit komt omdat de samenstelling van pluimveemest niet optimaal is. Vooral de relatief lage N/P- verhouding speelt een goede afzet naar de akker- en tuinbouw parten. Kansen voor Pluimveemest toont dat er goede mogelijkheden zijn om tot een gunstiger N/P-verhouding te komen via de voersamenstelling. Ook via andere wegen kan de afzet van pluimveemest worden verbeterd. Dat kan bijvoorbeeld door middel van (zo snel mogelijk) drogen, pelletteren en opmengen met andere mestsoorten.",
keywords = "biologische landbouw, pluimveehouderij, pluimveemest, kippen, kringlopen, akkerbouw, melkveehouderij, voersamenstelling, mestverwerking, organic farming, poultry farming, poultry manure, fowls, cycling, arable farming, dairy farming, feed formulation, manure treatment",
author = "W.J. Nauta and S. Staps",
year = "2011",
language = "Dutch",
publisher = "Louis Bolk Instituut",

}

Nauta, WJ & Staps, S 2011, Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen. Louis Bolk Instituut, Driebergen.

Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen. / Nauta, W.J.; Staps, S.

Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2011. 24 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen

AU - Nauta, W.J.

AU - Staps, S.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Deze brochure schetst de mogelijkheden voor verbetering van de afzet van pluimveemest in de biologische productieketen. Basis hiervoor vormt het project Kippenmest en Kringloop dat in de periode 2007 - 2011 door het Louis Bolk Instituut is uitgevoerd. Pluimveehouders in Nederland zijn vaak weinig grondgebonden. Daarom moet de mest worden afgevoerd. Afzet is echter niet altijd eenvoudig. Dit komt omdat de samenstelling van pluimveemest niet optimaal is. Vooral de relatief lage N/P- verhouding speelt een goede afzet naar de akker- en tuinbouw parten. Kansen voor Pluimveemest toont dat er goede mogelijkheden zijn om tot een gunstiger N/P-verhouding te komen via de voersamenstelling. Ook via andere wegen kan de afzet van pluimveemest worden verbeterd. Dat kan bijvoorbeeld door middel van (zo snel mogelijk) drogen, pelletteren en opmengen met andere mestsoorten.

AB - Deze brochure schetst de mogelijkheden voor verbetering van de afzet van pluimveemest in de biologische productieketen. Basis hiervoor vormt het project Kippenmest en Kringloop dat in de periode 2007 - 2011 door het Louis Bolk Instituut is uitgevoerd. Pluimveehouders in Nederland zijn vaak weinig grondgebonden. Daarom moet de mest worden afgevoerd. Afzet is echter niet altijd eenvoudig. Dit komt omdat de samenstelling van pluimveemest niet optimaal is. Vooral de relatief lage N/P- verhouding speelt een goede afzet naar de akker- en tuinbouw parten. Kansen voor Pluimveemest toont dat er goede mogelijkheden zijn om tot een gunstiger N/P-verhouding te komen via de voersamenstelling. Ook via andere wegen kan de afzet van pluimveemest worden verbeterd. Dat kan bijvoorbeeld door middel van (zo snel mogelijk) drogen, pelletteren en opmengen met andere mestsoorten.

KW - biologische landbouw

KW - pluimveehouderij

KW - pluimveemest

KW - kippen

KW - kringlopen

KW - akkerbouw

KW - melkveehouderij

KW - voersamenstelling

KW - mestverwerking

KW - organic farming

KW - poultry farming

KW - poultry manure

KW - fowls

KW - cycling

KW - arable farming

KW - dairy farming

KW - feed formulation

KW - manure treatment

M3 - Report

BT - Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen

PB - Louis Bolk Instituut

CY - Driebergen

ER -

Nauta WJ, Staps S. Kansen voor pluimveemest : in de gehele biologische productieketen. Driebergen: Louis Bolk Instituut, 2011. 24 p.