Kans op vorstschade peren- en appelbloesem neemt toe in warme jaren

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei dan voor eind jaren 80 van de vorige eeuw. Uit 120 jaar bloeiwaarnemingen blijkt dat de kans op vorstschade in jaren met een (zeer) warme maart en april sterk toeneemt.
Original languageDutch
PublisherNature Today
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 14 Apr 2019

Cite this

@misc{1b36c98a80c3403da60e33a13d08fea8,
title = "Kans op vorstschade peren- en appelbloesem neemt toe in warme jaren",
abstract = "Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei dan voor eind jaren 80 van de vorige eeuw. Uit 120 jaar bloeiwaarnemingen blijkt dat de kans op vorstschade in jaren met een (zeer) warme maart en april sterk toeneemt.",
author = "{van Vliet}, A.J.H. and W.A. Bron",
year = "2019",
month = "4",
day = "14",
language = "Dutch",
publisher = "Nature Today",

}

Kans op vorstschade peren- en appelbloesem neemt toe in warme jaren. van Vliet, A.J.H. (Author); Bron, W.A. (Author). 2019. Nature Today.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Kans op vorstschade peren- en appelbloesem neemt toe in warme jaren

AU - van Vliet, A.J.H.

AU - Bron, W.A.

PY - 2019/4/14

Y1 - 2019/4/14

N2 - Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei dan voor eind jaren 80 van de vorige eeuw. Uit 120 jaar bloeiwaarnemingen blijkt dat de kans op vorstschade in jaren met een (zeer) warme maart en april sterk toeneemt.

AB - Dit jaar hebben we een zeer vroege bloei van peren- en appelbomen en vrezen veel eigenaren van fruitbomen voor vorstschade. Door de stijgende temperaturen komen peer en appel tegenwoordig gemiddeld bijna twee weken eerder in bloei dan voor eind jaren 80 van de vorige eeuw. Uit 120 jaar bloeiwaarnemingen blijkt dat de kans op vorstschade in jaren met een (zeer) warme maart en april sterk toeneemt.

M3 - Web publication/site

PB - Nature Today

ER -