Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008

T. Ysebaert, I.G. de Mesel, P. Herman

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit achtergronddocument geeft een toelichting op de referenties en maatlatten voor het kwaliteitselement macrofauna voor de Nederlandse kust- en overgangswateren. In een 1e deel wordt de opzet en werking van de maatlat uitgewerkt. In een 2e deel komt de uitwerking voor de verschillende Nederlandse kust- en overgangswateren aan bod, waarbij de toepassing van de maatlat in het 'Referenties en maatlatten voor natuurlijke watertypen voor de kaderrichtlijn water' van Van der Molen en Pot (2007) wordt toegelicht.
Original languageDutch
Place of PublicationYerseke
PublisherIMARES
Number of pages73
Publication statusPublished - 2008

Publication series

NameRapport / Wageningen IMARES
PublisherIMARES
No.C076/08

Keywords

  • water quality
  • coastal water
  • reference standards
  • application
  • marine areas
  • macrofauna

Cite this

Ysebaert, T., de Mesel, I. G., & Herman, P. (2008). Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008. (Rapport / Wageningen IMARES; No. C076/08). Yerseke: IMARES.
Ysebaert, T. ; de Mesel, I.G. ; Herman, P. / Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008. Yerseke : IMARES, 2008. 73 p. (Rapport / Wageningen IMARES; C076/08).
@book{b90b9314beba406095101bdd6436501f,
title = "Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008",
abstract = "Dit achtergronddocument geeft een toelichting op de referenties en maatlatten voor het kwaliteitselement macrofauna voor de Nederlandse kust- en overgangswateren. In een 1e deel wordt de opzet en werking van de maatlat uitgewerkt. In een 2e deel komt de uitwerking voor de verschillende Nederlandse kust- en overgangswateren aan bod, waarbij de toepassing van de maatlat in het 'Referenties en maatlatten voor natuurlijke watertypen voor de kaderrichtlijn water' van Van der Molen en Pot (2007) wordt toegelicht.",
keywords = "waterkwaliteit, kustwateren, referentienormen, toepassing, mariene gebieden, macrofauna, water quality, coastal water, reference standards, application, marine areas, macrofauna",
author = "T. Ysebaert and {de Mesel}, I.G. and P. Herman",
year = "2008",
language = "Dutch",
series = "Rapport / Wageningen IMARES",
publisher = "IMARES",
number = "C076/08",

}

Ysebaert, T, de Mesel, IG & Herman, P 2008, Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008. Rapport / Wageningen IMARES, no. C076/08, IMARES, Yerseke.

Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008. / Ysebaert, T.; de Mesel, I.G.; Herman, P.

Yerseke : IMARES, 2008. 73 p. (Rapport / Wageningen IMARES; No. C076/08).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008

AU - Ysebaert, T.

AU - de Mesel, I.G.

AU - Herman, P.

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - Dit achtergronddocument geeft een toelichting op de referenties en maatlatten voor het kwaliteitselement macrofauna voor de Nederlandse kust- en overgangswateren. In een 1e deel wordt de opzet en werking van de maatlat uitgewerkt. In een 2e deel komt de uitwerking voor de verschillende Nederlandse kust- en overgangswateren aan bod, waarbij de toepassing van de maatlat in het 'Referenties en maatlatten voor natuurlijke watertypen voor de kaderrichtlijn water' van Van der Molen en Pot (2007) wordt toegelicht.

AB - Dit achtergronddocument geeft een toelichting op de referenties en maatlatten voor het kwaliteitselement macrofauna voor de Nederlandse kust- en overgangswateren. In een 1e deel wordt de opzet en werking van de maatlat uitgewerkt. In een 2e deel komt de uitwerking voor de verschillende Nederlandse kust- en overgangswateren aan bod, waarbij de toepassing van de maatlat in het 'Referenties en maatlatten voor natuurlijke watertypen voor de kaderrichtlijn water' van Van der Molen en Pot (2007) wordt toegelicht.

KW - waterkwaliteit

KW - kustwateren

KW - referentienormen

KW - toepassing

KW - mariene gebieden

KW - macrofauna

KW - water quality

KW - coastal water

KW - reference standards

KW - application

KW - marine areas

KW - macrofauna

M3 - Report

T3 - Rapport / Wageningen IMARES

BT - Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008

PB - IMARES

CY - Yerseke

ER -

Ysebaert T, de Mesel IG, Herman P. Kaderrichtlijn Water - Achtergronddocument Zoute Macrofauna 2008. Yerseke: IMARES, 2008. 73 p. (Rapport / Wageningen IMARES; C076/08).