Kaart op maat: thuis percelen intekenen

J. van Os, I.G. Staritsky, H. Janssen, R. Schoonveld

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Bij Alterra ligt de focus normaal gesproken op het uitvoeren van onderzoeksprojecten ten behoeve van overheidsbeleid. Soms blijkt echter dat bepaalde toepassingen uit het onderzoek ook waardevol kunnen zijn voor heel andere processen zoals bijvoorbeeld het inwinnen van data van boeren door de Dienst Regelingen (DR) van LNV. Voor DR heeft Alterra het Kaart op Maat idee ontwikkeld naar een werkproces dat inmiddels ruim 10 jaar een onmisbaar hulpmiddel is voor de uitvoering van regelingen. In dit artikel gaan we in op de achtergrond van het project, de software en hardware oplossingen die zijn gekozen en onze visie op de toekomst van dergelijke toepassingen.
  LanguageDutch
  Pages18-20
  JournalAgro Informatica
  Volume23
  Issue number5
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

  • agriculture
  • farm management
  • fields
  • geoinformation

  Cite this

  van Os, J., Staritsky, I. G., Janssen, H., & Schoonveld, R. (2010). Kaart op maat: thuis percelen intekenen. Agro Informatica, 23(5), 18-20.
  van Os, J. ; Staritsky, I.G. ; Janssen, H. ; Schoonveld, R. / Kaart op maat: thuis percelen intekenen. In: Agro Informatica. 2010 ; Vol. 23, No. 5. pp. 18-20.
  @article{1c1e666619c743deacab10bd3cef4641,
  title = "Kaart op maat: thuis percelen intekenen",
  abstract = "Bij Alterra ligt de focus normaal gesproken op het uitvoeren van onderzoeksprojecten ten behoeve van overheidsbeleid. Soms blijkt echter dat bepaalde toepassingen uit het onderzoek ook waardevol kunnen zijn voor heel andere processen zoals bijvoorbeeld het inwinnen van data van boeren door de Dienst Regelingen (DR) van LNV. Voor DR heeft Alterra het Kaart op Maat idee ontwikkeld naar een werkproces dat inmiddels ruim 10 jaar een onmisbaar hulpmiddel is voor de uitvoering van regelingen. In dit artikel gaan we in op de achtergrond van het project, de software en hardware oplossingen die zijn gekozen en onze visie op de toekomst van dergelijke toepassingen.",
  keywords = "landbouw, agrarische bedrijfsvoering, velden, geoinformatie, agriculture, farm management, fields, geoinformation",
  author = "{van Os}, J. and I.G. Staritsky and H. Janssen and R. Schoonveld",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  volume = "23",
  pages = "18--20",
  journal = "Agro Informatica",
  issn = "0925-4455",
  number = "5",

  }

  van Os, J, Staritsky, IG, Janssen, H & Schoonveld, R 2010, 'Kaart op maat: thuis percelen intekenen', Agro Informatica, vol. 23, no. 5, pp. 18-20.

  Kaart op maat: thuis percelen intekenen. / van Os, J.; Staritsky, I.G.; Janssen, H.; Schoonveld, R.

  In: Agro Informatica, Vol. 23, No. 5, 2010, p. 18-20.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Kaart op maat: thuis percelen intekenen

  AU - van Os, J.

  AU - Staritsky, I.G.

  AU - Janssen, H.

  AU - Schoonveld, R.

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Bij Alterra ligt de focus normaal gesproken op het uitvoeren van onderzoeksprojecten ten behoeve van overheidsbeleid. Soms blijkt echter dat bepaalde toepassingen uit het onderzoek ook waardevol kunnen zijn voor heel andere processen zoals bijvoorbeeld het inwinnen van data van boeren door de Dienst Regelingen (DR) van LNV. Voor DR heeft Alterra het Kaart op Maat idee ontwikkeld naar een werkproces dat inmiddels ruim 10 jaar een onmisbaar hulpmiddel is voor de uitvoering van regelingen. In dit artikel gaan we in op de achtergrond van het project, de software en hardware oplossingen die zijn gekozen en onze visie op de toekomst van dergelijke toepassingen.

  AB - Bij Alterra ligt de focus normaal gesproken op het uitvoeren van onderzoeksprojecten ten behoeve van overheidsbeleid. Soms blijkt echter dat bepaalde toepassingen uit het onderzoek ook waardevol kunnen zijn voor heel andere processen zoals bijvoorbeeld het inwinnen van data van boeren door de Dienst Regelingen (DR) van LNV. Voor DR heeft Alterra het Kaart op Maat idee ontwikkeld naar een werkproces dat inmiddels ruim 10 jaar een onmisbaar hulpmiddel is voor de uitvoering van regelingen. In dit artikel gaan we in op de achtergrond van het project, de software en hardware oplossingen die zijn gekozen en onze visie op de toekomst van dergelijke toepassingen.

  KW - landbouw

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - velden

  KW - geoinformatie

  KW - agriculture

  KW - farm management

  KW - fields

  KW - geoinformation

  M3 - Article

  VL - 23

  SP - 18

  EP - 20

  JO - Agro Informatica

  T2 - Agro Informatica

  JF - Agro Informatica

  SN - 0925-4455

  IS - 5

  ER -