Is calciuminname een goede indicator voor voedingskwaliteit?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In Nutrition Today publiceerden dr. Karen Lafferty en collega's een secundaire analyse van zes studies naar de relatie tussen calciuminname en de voedingskwaliteit bij vrouwen. Deelneemsters aan deze studies waren meisjes en vrouwen in de leeftijd van 14 tot 86 jaar. Degenen met een lage calciuminname bleken gemiddeld ook een lage inname te hebben van elf andere nutriënten. Van degenen met een hogere calciuminname bleek slechts 7,7% een voeding van slechte kwaliteit te hebben.
Original languageDutch
Pages (from-to)23-23
JournalVoedingsMagazine
Issue number3
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • calcium
  • ingestion
  • nutrition and health
  • nutrients
  • feeding habits
  • food quality

Cite this

@article{4c4f23c4c9cc436d9da977bdfe7af895,
title = "Is calciuminname een goede indicator voor voedingskwaliteit?",
abstract = "In Nutrition Today publiceerden dr. Karen Lafferty en collega's een secundaire analyse van zes studies naar de relatie tussen calciuminname en de voedingskwaliteit bij vrouwen. Deelneemsters aan deze studies waren meisjes en vrouwen in de leeftijd van 14 tot 86 jaar. Degenen met een lage calciuminname bleken gemiddeld ook een lage inname te hebben van elf andere nutri{\"e}nten. Van degenen met een hogere calciuminname bleek slechts 7,7{\%} een voeding van slechte kwaliteit te hebben.",
keywords = "calcium, inname, voeding en gezondheid, voedingsstoffen, voedingsgewoonten, voedselkwaliteit, calcium, ingestion, nutrition and health, nutrients, feeding habits, food quality",
author = "{de Groot}, C.P.G.M.",
year = "2014",
language = "Dutch",
pages = "23--23",
journal = "VoedingsMagazine",
issn = "0922-8012",
number = "3",

}

Is calciuminname een goede indicator voor voedingskwaliteit? / de Groot, C.P.G.M.

In: VoedingsMagazine, No. 3, 2014, p. 23-23.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Is calciuminname een goede indicator voor voedingskwaliteit?

AU - de Groot, C.P.G.M.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - In Nutrition Today publiceerden dr. Karen Lafferty en collega's een secundaire analyse van zes studies naar de relatie tussen calciuminname en de voedingskwaliteit bij vrouwen. Deelneemsters aan deze studies waren meisjes en vrouwen in de leeftijd van 14 tot 86 jaar. Degenen met een lage calciuminname bleken gemiddeld ook een lage inname te hebben van elf andere nutriënten. Van degenen met een hogere calciuminname bleek slechts 7,7% een voeding van slechte kwaliteit te hebben.

AB - In Nutrition Today publiceerden dr. Karen Lafferty en collega's een secundaire analyse van zes studies naar de relatie tussen calciuminname en de voedingskwaliteit bij vrouwen. Deelneemsters aan deze studies waren meisjes en vrouwen in de leeftijd van 14 tot 86 jaar. Degenen met een lage calciuminname bleken gemiddeld ook een lage inname te hebben van elf andere nutriënten. Van degenen met een hogere calciuminname bleek slechts 7,7% een voeding van slechte kwaliteit te hebben.

KW - calcium

KW - inname

KW - voeding en gezondheid

KW - voedingsstoffen

KW - voedingsgewoonten

KW - voedselkwaliteit

KW - calcium

KW - ingestion

KW - nutrition and health

KW - nutrients

KW - feeding habits

KW - food quality

M3 - Article

SP - 23

EP - 23

JO - VoedingsMagazine

JF - VoedingsMagazine

SN - 0922-8012

IS - 3

ER -