Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden

H. Korevaar, R.H.E.M. Geerts, F.A.N. van Alebeek

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In het voorstel van de Europese Commissie voor het toekomstige GLB wordt de inkomenssteun in de 1ste pijler gekoppeld aan een prestatie op het vlak van vergroening. De vraag vanuit het Ministerie van EZ is of deze ‘vergroeningsprestatie’ geleverd kan worden door de teelt van bepaalde gewassen, die op dit moment in Nederland op kleine arealen worden geteeld en die een duidelijke meerwaarde kunnen hebben voor bodem, water en biodiversiteit. De opdracht omvat het in kaart brengen van die gewassen en hun effecten voor bodem, water en biodiversiteit in vergelijking met gangbare teelten.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International
Number of pages26
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • crops
  • agro-biodiversity
  • environmental policy
  • environmental impact
  • cap
  • arable farming
  • inventories

Cite this

Korevaar, H., Geerts, R. H. E. M., & van Alebeek, F. A. N. (2012). Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden. Wageningen: Plant Research International.
Korevaar, H. ; Geerts, R.H.E.M. ; van Alebeek, F.A.N. / Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden. Wageningen : Plant Research International, 2012. 26 p.
@book{7dbf65064e564bada72be08743308f64,
title = "Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden",
abstract = "In het voorstel van de Europese Commissie voor het toekomstige GLB wordt de inkomenssteun in de 1ste pijler gekoppeld aan een prestatie op het vlak van vergroening. De vraag vanuit het Ministerie van EZ is of deze ‘vergroeningsprestatie’ geleverd kan worden door de teelt van bepaalde gewassen, die op dit moment in Nederland op kleine arealen worden geteeld en die een duidelijke meerwaarde kunnen hebben voor bodem, water en biodiversiteit. De opdracht omvat het in kaart brengen van die gewassen en hun effecten voor bodem, water en biodiversiteit in vergelijking met gangbare teelten.",
keywords = "gewassen, agrobiodiversiteit, milieubeleid, milieueffect, gemeenschappelijk landbouwbeleid, akkerbouw, inventarisaties, crops, agro-biodiversity, environmental policy, environmental impact, cap, arable farming, inventories",
author = "H. Korevaar and R.H.E.M. Geerts and {van Alebeek}, F.A.N.",
year = "2012",
language = "Dutch",
publisher = "Plant Research International",

}

Korevaar, H, Geerts, RHEM & van Alebeek, FAN 2012, Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden. Plant Research International, Wageningen.

Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden. / Korevaar, H.; Geerts, R.H.E.M.; van Alebeek, F.A.N.

Wageningen : Plant Research International, 2012. 26 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden

AU - Korevaar, H.

AU - Geerts, R.H.E.M.

AU - van Alebeek, F.A.N.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - In het voorstel van de Europese Commissie voor het toekomstige GLB wordt de inkomenssteun in de 1ste pijler gekoppeld aan een prestatie op het vlak van vergroening. De vraag vanuit het Ministerie van EZ is of deze ‘vergroeningsprestatie’ geleverd kan worden door de teelt van bepaalde gewassen, die op dit moment in Nederland op kleine arealen worden geteeld en die een duidelijke meerwaarde kunnen hebben voor bodem, water en biodiversiteit. De opdracht omvat het in kaart brengen van die gewassen en hun effecten voor bodem, water en biodiversiteit in vergelijking met gangbare teelten.

AB - In het voorstel van de Europese Commissie voor het toekomstige GLB wordt de inkomenssteun in de 1ste pijler gekoppeld aan een prestatie op het vlak van vergroening. De vraag vanuit het Ministerie van EZ is of deze ‘vergroeningsprestatie’ geleverd kan worden door de teelt van bepaalde gewassen, die op dit moment in Nederland op kleine arealen worden geteeld en die een duidelijke meerwaarde kunnen hebben voor bodem, water en biodiversiteit. De opdracht omvat het in kaart brengen van die gewassen en hun effecten voor bodem, water en biodiversiteit in vergelijking met gangbare teelten.

KW - gewassen

KW - agrobiodiversiteit

KW - milieubeleid

KW - milieueffect

KW - gemeenschappelijk landbouwbeleid

KW - akkerbouw

KW - inventarisaties

KW - crops

KW - agro-biodiversity

KW - environmental policy

KW - environmental impact

KW - cap

KW - arable farming

KW - inventories

M3 - Report

BT - Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden

PB - Plant Research International

CY - Wageningen

ER -

Korevaar H, Geerts RHEM, van Alebeek FAN. Invulling van vergroeningsprestatie in Ecologische aandachtsgebieden. Wageningen: Plant Research International, 2012. 26 p.