Invloed van natuurkorst op ontwikkeling van geur tijdens kaasrijping

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In de afgelopen jaren deden wij bij Wageningen University & Research onderzoek als onderdeel van de ‘proeftuin natuurlijke kaasrijping’ bij Remeker in Lunteren, in de vorm van afstudeeronderzoeken. In totaal deden zeven studenten levensmiddelentechnologie hun afstudeeronderzoek in het kader van de proeftuin. De onderliggende vraag van al deze onderzoeken was: wat bepaalt de geur van Remeker- kaas. Daarbij lag de focus op zowel het begrijpen van de geurstofvorming als het effect van de veranderende rijpingsomstandigheden in de proeftuin. Een belangrijk onderdeel van de proeftuin was namelijk om de kazen op een stabiele temperatuur (16 °C) en een relatieve hoge luchtvochtigheid (90%) te rijpen, waarbij het belangrijk was om na te gaan of dit een verandering zou veroorzaken in de geurstofvorming.
LanguageDutch
Pages10-12
JournalDe zelfkazer
Volume69
Issue number2
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@article{d58d33a870ed4dd381968cbc0859e397,
title = "Invloed van natuurkorst op ontwikkeling van geur tijdens kaasrijping",
abstract = "In de afgelopen jaren deden wij bij Wageningen University & Research onderzoek als onderdeel van de ‘proeftuin natuurlijke kaasrijping’ bij Remeker in Lunteren, in de vorm van afstudeeronderzoeken. In totaal deden zeven studenten levensmiddelentechnologie hun afstudeeronderzoek in het kader van de proeftuin. De onderliggende vraag van al deze onderzoeken was: wat bepaalt de geur van Remeker- kaas. Daarbij lag de focus op zowel het begrijpen van de geurstofvorming als het effect van de veranderende rijpingsomstandigheden in de proeftuin. Een belangrijk onderdeel van de proeftuin was namelijk om de kazen op een stabiele temperatuur (16 °C) en een relatieve hoge luchtvochtigheid (90{\%}) te rijpen, waarbij het belangrijk was om na te gaan of dit een verandering zou veroorzaken in de geurstofvorming.",
author = "K.A. Hettinga",
year = "2017",
language = "Dutch",
volume = "69",
pages = "10--12",
journal = "De zelfkazer",
issn = "0166-4549",
number = "2",

}

Invloed van natuurkorst op ontwikkeling van geur tijdens kaasrijping. / Hettinga, K.A.

In: De zelfkazer, Vol. 69, No. 2, 2017, p. 10-12.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Invloed van natuurkorst op ontwikkeling van geur tijdens kaasrijping

AU - Hettinga, K.A.

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - In de afgelopen jaren deden wij bij Wageningen University & Research onderzoek als onderdeel van de ‘proeftuin natuurlijke kaasrijping’ bij Remeker in Lunteren, in de vorm van afstudeeronderzoeken. In totaal deden zeven studenten levensmiddelentechnologie hun afstudeeronderzoek in het kader van de proeftuin. De onderliggende vraag van al deze onderzoeken was: wat bepaalt de geur van Remeker- kaas. Daarbij lag de focus op zowel het begrijpen van de geurstofvorming als het effect van de veranderende rijpingsomstandigheden in de proeftuin. Een belangrijk onderdeel van de proeftuin was namelijk om de kazen op een stabiele temperatuur (16 °C) en een relatieve hoge luchtvochtigheid (90%) te rijpen, waarbij het belangrijk was om na te gaan of dit een verandering zou veroorzaken in de geurstofvorming.

AB - In de afgelopen jaren deden wij bij Wageningen University & Research onderzoek als onderdeel van de ‘proeftuin natuurlijke kaasrijping’ bij Remeker in Lunteren, in de vorm van afstudeeronderzoeken. In totaal deden zeven studenten levensmiddelentechnologie hun afstudeeronderzoek in het kader van de proeftuin. De onderliggende vraag van al deze onderzoeken was: wat bepaalt de geur van Remeker- kaas. Daarbij lag de focus op zowel het begrijpen van de geurstofvorming als het effect van de veranderende rijpingsomstandigheden in de proeftuin. Een belangrijk onderdeel van de proeftuin was namelijk om de kazen op een stabiele temperatuur (16 °C) en een relatieve hoge luchtvochtigheid (90%) te rijpen, waarbij het belangrijk was om na te gaan of dit een verandering zou veroorzaken in de geurstofvorming.

M3 - Article

VL - 69

SP - 10

EP - 12

JO - De zelfkazer

T2 - De zelfkazer

JF - De zelfkazer

SN - 0166-4549

IS - 2

ER -