Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Zwarte vlekken in peen kan zowel bij gangbare als biologisch geteelde peen grote schade veroorzaken. In opdracht van het Productschap Tuinbouw is een analyse uitgevoerd op de teelt- en ziekte gegevens van peen, die in het jaar 2006 op praktijkschaal zijn geteeld. Agrifirm heeft een lijst van teeltgegevens van peenpartijen van hun klanten verzameld en bij het uitschuren de peen beoordeeld op ziekte. PPO-AGV heeft de analyse uitgevoerd en de rapportage verzorgd.
  Original languageDutch
  Place of PublicationLelystad
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten
  Number of pages20
  Publication statusPublished - 2008

  Keywords

  • daucus carota
  • carrots
  • plant pathogenic fungi
  • phytophthora
  • plant disease control
  • fungicides

  Cite this

  Meier, R., & Schepers, H. T. A. M. (2008). Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006. Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten.
  Meier, R. ; Schepers, H.T.A.M. / Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006. Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten, 2008. 20 p.
  @book{201babadfdf146c6a5576bb6baf0f1d8,
  title = "Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006",
  abstract = "Zwarte vlekken in peen kan zowel bij gangbare als biologisch geteelde peen grote schade veroorzaken. In opdracht van het Productschap Tuinbouw is een analyse uitgevoerd op de teelt- en ziekte gegevens van peen, die in het jaar 2006 op praktijkschaal zijn geteeld. Agrifirm heeft een lijst van teeltgegevens van peenpartijen van hun klanten verzameld en bij het uitschuren de peen beoordeeld op ziekte. PPO-AGV heeft de analyse uitgevoerd en de rapportage verzorgd.",
  keywords = "daucus carota, penen, plantenziekteverwekkende schimmels, phytophthora, plantenziektebestrijding, fungiciden, daucus carota, carrots, plant pathogenic fungi, phytophthora, plant disease control, fungicides",
  author = "R. Meier and H.T.A.M. Schepers",
  note = "PPO nr. 3250077500, PT project 12924",
  year = "2008",
  language = "Dutch",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten",

  }

  Meier, R & Schepers, HTAM 2008, Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten, Lelystad.

  Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006. / Meier, R.; Schepers, H.T.A.M.

  Lelystad : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten, 2008. 20 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006

  AU - Meier, R.

  AU - Schepers, H.T.A.M.

  N1 - PPO nr. 3250077500, PT project 12924

  PY - 2008

  Y1 - 2008

  N2 - Zwarte vlekken in peen kan zowel bij gangbare als biologisch geteelde peen grote schade veroorzaken. In opdracht van het Productschap Tuinbouw is een analyse uitgevoerd op de teelt- en ziekte gegevens van peen, die in het jaar 2006 op praktijkschaal zijn geteeld. Agrifirm heeft een lijst van teeltgegevens van peenpartijen van hun klanten verzameld en bij het uitschuren de peen beoordeeld op ziekte. PPO-AGV heeft de analyse uitgevoerd en de rapportage verzorgd.

  AB - Zwarte vlekken in peen kan zowel bij gangbare als biologisch geteelde peen grote schade veroorzaken. In opdracht van het Productschap Tuinbouw is een analyse uitgevoerd op de teelt- en ziekte gegevens van peen, die in het jaar 2006 op praktijkschaal zijn geteeld. Agrifirm heeft een lijst van teeltgegevens van peenpartijen van hun klanten verzameld en bij het uitschuren de peen beoordeeld op ziekte. PPO-AGV heeft de analyse uitgevoerd en de rapportage verzorgd.

  KW - daucus carota

  KW - penen

  KW - plantenziekteverwekkende schimmels

  KW - phytophthora

  KW - plantenziektebestrijding

  KW - fungiciden

  KW - daucus carota

  KW - carrots

  KW - plant pathogenic fungi

  KW - phytophthora

  KW - plant disease control

  KW - fungicides

  M3 - Report

  BT - Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten

  CY - Lelystad

  ER -

  Meier R, Schepers HTAM. Inventarisatie omstandigheden optreden zwarte vlekken peen : analyse praktijkmonsters 2006. Lelystad: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, Businessuit Akkerbouw, Groen ruimte en Vollegondsgroenten, 2008. 20 p.