Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

The IPPMS model has been developed to map the global potential of floriculture production. For this purpose an overview of the relevant location theories was made and the development of floriculture production in a number of countries has been analysed. These insights have been used to develop a model structure in which factors, subfactors and indicators are determined by applying a phased approach. Subsequently, various experts have been ask to score the different factors, subfactors and indicators in order to weigh the model. With the IPPMS prototype various countries have been analysed in order to determine the attractiveness for floriculture production.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Economic Research
Number of pages45
DOIs
Publication statusPublished - 2017

Publication series

NameWageningen Economic Research nota
No.2017-023

Cite this

Benninga, Jan ; Hennen, Wil ; Dijkxhoorn, Youri ; van Galen, Michiel. / Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt. Wageningen : Wageningen Economic Research, 2017. 45 p. (Wageningen Economic Research nota; 2017-023).
@book{2df07cef244842d083265ab03f2fda03,
title = "Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt",
abstract = "Het Internationaal Productie Potentie Model Sierteelt (IPPMS) is ontwikkeld met als doel de productiepotentie van snijbloemen en potplanten in de wereld in kaart te brengen. Voor dit doel is een overzicht gemaakt van de belangrijkste locatietheorie{\"e}n en is de ontwikkeling van sierteelt in verschillende landen geanalyseerd. De inzichten uit dit voorwerk zijn gebruikt om een modelstructuur te ontwikkelen waarbij factoren, subfactoren en indicatoren zijn bepaald volgens het principe van stapsgewijze verfijning. Vervolgens is op basis van het oordeel van verschillende experts een weging gekoppeld aan de factoren, subfactoren en indicatoren. Met het IPPMS-prototype zijn ten slotte voor meerdere landen scores bepaald voor de aantrekkelijkheid van sierteelt- en potplantenproductie.",
author = "Jan Benninga and Wil Hennen and Youri Dijkxhoorn and {van Galen}, Michiel",
note = "Project number BO-23.06-001 CL in baps gezocht en gekoppeld aan 2017 project BO-23.06-001-015",
year = "2017",
doi = "10.18174/404850",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Economic Research nota",
publisher = "Wageningen Economic Research",
number = "2017-023",

}

Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt. / Benninga, Jan; Hennen, Wil; Dijkxhoorn, Youri; van Galen, Michiel.

Wageningen : Wageningen Economic Research, 2017. 45 p. (Wageningen Economic Research nota; No. 2017-023).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt

AU - Benninga, Jan

AU - Hennen, Wil

AU - Dijkxhoorn, Youri

AU - van Galen, Michiel

N1 - Project number BO-23.06-001 CL in baps gezocht en gekoppeld aan 2017 project BO-23.06-001-015

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Het Internationaal Productie Potentie Model Sierteelt (IPPMS) is ontwikkeld met als doel de productiepotentie van snijbloemen en potplanten in de wereld in kaart te brengen. Voor dit doel is een overzicht gemaakt van de belangrijkste locatietheorieën en is de ontwikkeling van sierteelt in verschillende landen geanalyseerd. De inzichten uit dit voorwerk zijn gebruikt om een modelstructuur te ontwikkelen waarbij factoren, subfactoren en indicatoren zijn bepaald volgens het principe van stapsgewijze verfijning. Vervolgens is op basis van het oordeel van verschillende experts een weging gekoppeld aan de factoren, subfactoren en indicatoren. Met het IPPMS-prototype zijn ten slotte voor meerdere landen scores bepaald voor de aantrekkelijkheid van sierteelt- en potplantenproductie.

AB - Het Internationaal Productie Potentie Model Sierteelt (IPPMS) is ontwikkeld met als doel de productiepotentie van snijbloemen en potplanten in de wereld in kaart te brengen. Voor dit doel is een overzicht gemaakt van de belangrijkste locatietheorieën en is de ontwikkeling van sierteelt in verschillende landen geanalyseerd. De inzichten uit dit voorwerk zijn gebruikt om een modelstructuur te ontwikkelen waarbij factoren, subfactoren en indicatoren zijn bepaald volgens het principe van stapsgewijze verfijning. Vervolgens is op basis van het oordeel van verschillende experts een weging gekoppeld aan de factoren, subfactoren en indicatoren. Met het IPPMS-prototype zijn ten slotte voor meerdere landen scores bepaald voor de aantrekkelijkheid van sierteelt- en potplantenproductie.

U2 - 10.18174/404850

DO - 10.18174/404850

M3 - Report

T3 - Wageningen Economic Research nota

BT - Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt

PB - Wageningen Economic Research

CY - Wageningen

ER -

Benninga J, Hennen W, Dijkxhoorn Y, van Galen M. Internationaal Productie Potentie Model : modelbeschrijving sierteelt. Wageningen: Wageningen Economic Research, 2017. 45 p. (Wageningen Economic Research nota; 2017-023). https://doi.org/10.18174/404850