Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte

M.J.E. Braker, G.K. Hopster, F.A.N. van Alebeek

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Na de gezamenlijke opstelling van de toekomstbeelden voor de land- en tuinbouw in 2030 is het systeeminnovatieprogramma voor multifunctionele bedrijfssystemen verder gegaan op het regionale spoor. Dit omdat blauwe en groene diensten een sterke regionale invulling kennen. Als aanpak koos het programma voor gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau. Dat houdt in dat de doelen op gebiedsniveau (de vraagkant) worden gerealiseerd door individuele bedrijven samen (de aanbodkant). Voor de uitwerking van gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau zijn twee regio’s met heel verschillende karakteristieken en problemen genomen: het Brabantse Maashorstgebied – tussen grofweg Schaijk, Nistelrode en Uden – en het westelijk veenweidegebied. Naast deze regionale aanpak heeft het programma ook een landelijk innovatieproject voor bevordering en ontwikkeling van agrobiodiversiteit op agrarische bedrijven: BIOdivers.
  LanguageDutch
  Pages20-22
  JournalSyscope Magazine
  Volume2005
  Issue number6
  Publication statusPublished - 2005

  Keywords

  • trends
  • ancillary enterprises
  • diversification
  • rural planning
  • farm management
  • system innovation
  • noord-brabant
  • peat grasslands
  • zoning plans
  • agro-biodiversity

  Cite this

  Braker, M. J. E., Hopster, G. K., & van Alebeek, F. A. N. (2005). Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte. Syscope Magazine, 2005(6), 20-22.
  Braker, M.J.E. ; Hopster, G.K. ; van Alebeek, F.A.N. / Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte. In: Syscope Magazine. 2005 ; Vol. 2005, No. 6. pp. 20-22.
  @article{9764f82ec08c495293ae481b57830ef3,
  title = "Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte",
  abstract = "Na de gezamenlijke opstelling van de toekomstbeelden voor de land- en tuinbouw in 2030 is het systeeminnovatieprogramma voor multifunctionele bedrijfssystemen verder gegaan op het regionale spoor. Dit omdat blauwe en groene diensten een sterke regionale invulling kennen. Als aanpak koos het programma voor gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau. Dat houdt in dat de doelen op gebiedsniveau (de vraagkant) worden gerealiseerd door individuele bedrijven samen (de aanbodkant). Voor de uitwerking van gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau zijn twee regio’s met heel verschillende karakteristieken en problemen genomen: het Brabantse Maashorstgebied – tussen grofweg Schaijk, Nistelrode en Uden – en het westelijk veenweidegebied. Naast deze regionale aanpak heeft het programma ook een landelijk innovatieproject voor bevordering en ontwikkeling van agrobiodiversiteit op agrarische bedrijven: BIOdivers.",
  keywords = "tendensen, nevenactiviteiten, diversificatie, plattelandsplanning, agrarische bedrijfsvoering, systeeminnovatie, noord-brabant, veenweiden, bestemmingsplannen, agrobiodiversiteit, trends, ancillary enterprises, diversification, rural planning, farm management, system innovation, noord-brabant, peat grasslands, zoning plans, agro-biodiversity",
  author = "M.J.E. Braker and G.K. Hopster and {van Alebeek}, F.A.N.",
  year = "2005",
  language = "Dutch",
  volume = "2005",
  pages = "20--22",
  journal = "Syscope Magazine",
  publisher = "Wageningen UR",
  number = "6",

  }

  Braker, MJE, Hopster, GK & van Alebeek, FAN 2005, 'Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte', Syscope Magazine, vol. 2005, no. 6, pp. 20-22.

  Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte. / Braker, M.J.E.; Hopster, G.K.; van Alebeek, F.A.N.

  In: Syscope Magazine, Vol. 2005, No. 6, 2005, p. 20-22.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte

  AU - Braker, M.J.E.

  AU - Hopster, G.K.

  AU - van Alebeek, F.A.N.

  PY - 2005

  Y1 - 2005

  N2 - Na de gezamenlijke opstelling van de toekomstbeelden voor de land- en tuinbouw in 2030 is het systeeminnovatieprogramma voor multifunctionele bedrijfssystemen verder gegaan op het regionale spoor. Dit omdat blauwe en groene diensten een sterke regionale invulling kennen. Als aanpak koos het programma voor gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau. Dat houdt in dat de doelen op gebiedsniveau (de vraagkant) worden gerealiseerd door individuele bedrijven samen (de aanbodkant). Voor de uitwerking van gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau zijn twee regio’s met heel verschillende karakteristieken en problemen genomen: het Brabantse Maashorstgebied – tussen grofweg Schaijk, Nistelrode en Uden – en het westelijk veenweidegebied. Naast deze regionale aanpak heeft het programma ook een landelijk innovatieproject voor bevordering en ontwikkeling van agrobiodiversiteit op agrarische bedrijven: BIOdivers.

  AB - Na de gezamenlijke opstelling van de toekomstbeelden voor de land- en tuinbouw in 2030 is het systeeminnovatieprogramma voor multifunctionele bedrijfssystemen verder gegaan op het regionale spoor. Dit omdat blauwe en groene diensten een sterke regionale invulling kennen. Als aanpak koos het programma voor gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau. Dat houdt in dat de doelen op gebiedsniveau (de vraagkant) worden gerealiseerd door individuele bedrijven samen (de aanbodkant). Voor de uitwerking van gebiedsontwikkeling op bedrijfsniveau zijn twee regio’s met heel verschillende karakteristieken en problemen genomen: het Brabantse Maashorstgebied – tussen grofweg Schaijk, Nistelrode en Uden – en het westelijk veenweidegebied. Naast deze regionale aanpak heeft het programma ook een landelijk innovatieproject voor bevordering en ontwikkeling van agrobiodiversiteit op agrarische bedrijven: BIOdivers.

  KW - tendensen

  KW - nevenactiviteiten

  KW - diversificatie

  KW - plattelandsplanning

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - systeeminnovatie

  KW - noord-brabant

  KW - veenweiden

  KW - bestemmingsplannen

  KW - agrobiodiversiteit

  KW - trends

  KW - ancillary enterprises

  KW - diversification

  KW - rural planning

  KW - farm management

  KW - system innovation

  KW - noord-brabant

  KW - peat grasslands

  KW - zoning plans

  KW - agro-biodiversity

  M3 - Article

  VL - 2005

  SP - 20

  EP - 22

  JO - Syscope Magazine

  T2 - Syscope Magazine

  JF - Syscope Magazine

  IS - 6

  ER -

  Braker MJE, Hopster GK, van Alebeek FAN. Innovatie-experimenten voor een multifunctionele groene ruimte. Syscope Magazine. 2005;2005(6):20-22.