Inauguratie Atze Jan van der Goot

A.J. van der Goot (Performer)

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

Abstract

Verduurzaming van de productie van onze dagelijkse levensmiddelen vergt een omslag in de industrieel-technologische manier van grondstofgebruik. Granen, aardappels en soja worden nu gescheiden in zo zuiver mogelijke fracties als eiwitten en oliën. Gebruik van de minder zuivere fracties leidt zowel tot minder energie- en grondstoffenverlies als tot gezondere producten. Die gedachten deelt prof.dr. Atze Jan van der Goot donderdag 10 maart in zijn inaugurele rede als persoonlijk hoogleraarschap Duurzame eiwitstructurering aan Wageningen University.
Original languageEnglish
PublisherWageningen UR
Media of outputOnline
Size2:10
Publication statusPublished - 9 Mar 2016

Keywords

  • sustainability
  • food process engineering
  • foods
  • food sciences
  • food technology
  • raw materials
  • meat alternates

Cite this

@misc{f81bf323766d4f078ed48a47287e4475,
title = "Inauguratie Atze Jan van der Goot",
abstract = "Verduurzaming van de productie van onze dagelijkse levensmiddelen vergt een omslag in de industrieel-technologische manier van grondstofgebruik. Granen, aardappels en soja worden nu gescheiden in zo zuiver mogelijke fracties als eiwitten en oli{\"e}n. Gebruik van de minder zuivere fracties leidt zowel tot minder energie- en grondstoffenverlies als tot gezondere producten. Die gedachten deelt prof.dr. Atze Jan van der Goot donderdag 10 maart in zijn inaugurele rede als persoonlijk hoogleraarschap Duurzame eiwitstructurering aan Wageningen University.",
keywords = "sustainability, food process engineering, foods, food sciences, food technology, raw materials, meat alternates, duurzaamheid (sustainability), levensmiddelenproceskunde, voedingsmiddelen, voedselwetenschappen, voedseltechnologie, ruwe grondstoffen, vleesvervangers",
author = "{van der Goot}, A.J.",
year = "2016",
month = "3",
day = "9",
language = "English",
publisher = "Wageningen UR",

}

van der Goot, AJ, Inauguratie Atze Jan van der Goot, 2016, Digital or Visual Products, Wageningen UR.
Inauguratie Atze Jan van der Goot. van der Goot, A.J. (Performer). 2016. Wageningen UR.

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

TY - ADVS

T1 - Inauguratie Atze Jan van der Goot

A2 - van der Goot, A.J.

PY - 2016/3/9

Y1 - 2016/3/9

N2 - Verduurzaming van de productie van onze dagelijkse levensmiddelen vergt een omslag in de industrieel-technologische manier van grondstofgebruik. Granen, aardappels en soja worden nu gescheiden in zo zuiver mogelijke fracties als eiwitten en oliën. Gebruik van de minder zuivere fracties leidt zowel tot minder energie- en grondstoffenverlies als tot gezondere producten. Die gedachten deelt prof.dr. Atze Jan van der Goot donderdag 10 maart in zijn inaugurele rede als persoonlijk hoogleraarschap Duurzame eiwitstructurering aan Wageningen University.

AB - Verduurzaming van de productie van onze dagelijkse levensmiddelen vergt een omslag in de industrieel-technologische manier van grondstofgebruik. Granen, aardappels en soja worden nu gescheiden in zo zuiver mogelijke fracties als eiwitten en oliën. Gebruik van de minder zuivere fracties leidt zowel tot minder energie- en grondstoffenverlies als tot gezondere producten. Die gedachten deelt prof.dr. Atze Jan van der Goot donderdag 10 maart in zijn inaugurele rede als persoonlijk hoogleraarschap Duurzame eiwitstructurering aan Wageningen University.

KW - sustainability

KW - food process engineering

KW - foods

KW - food sciences

KW - food technology

KW - raw materials

KW - meat alternates

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - levensmiddelenproceskunde

KW - voedingsmiddelen

KW - voedselwetenschappen

KW - voedseltechnologie

KW - ruwe grondstoffen

KW - vleesvervangers

M3 - Digital or Visual Products

PB - Wageningen UR

ER -