IEA Bioenergy Task42 Biorefining : sustainable and synergetic processing of biomass into marketable food & feed ingredients, chemicals, materials and energy (fuels, power, heat)

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Naast een overzicht van de huidige status van bioraffinage, biedt dit rapport inzicht in waardevolle producten van bioraffinaderijen, zoals eiwitten voor voeding en non-foodtoepassingen en biologische chemicaliën. Ook worden er in het rapport dertig praktische voorbeelden van bioraffinagefaciliteiten genoemd in landen die deelnemen aan IEA Task42, met details over de types bioraffinaderijen, grondstoffen en outputs. Het rapport geeft een onafhankelijk overzicht over bioraffinage in het algemeen, en over de specifieke activiteiten binnen IEA Bioenergy Task42 bioraffinage.
Original languageEnglish
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  • biorefinery
  • secondary sector
  • biobased chemistry
  • biobased economy
  • biofuels
  • food engineering
  • biomass conversion

Cite this

@misc{bce4d879908a4053ab959355afe8a028,
title = "IEA Bioenergy Task42 Biorefining : sustainable and synergetic processing of biomass into marketable food & feed ingredients, chemicals, materials and energy (fuels, power, heat)",
abstract = "Naast een overzicht van de huidige status van bioraffinage, biedt dit rapport inzicht in waardevolle producten van bioraffinaderijen, zoals eiwitten voor voeding en non-foodtoepassingen en biologische chemicali{\"e}n. Ook worden er in het rapport dertig praktische voorbeelden van bioraffinagefaciliteiten genoemd in landen die deelnemen aan IEA Task42, met details over de types bioraffinaderijen, grondstoffen en outputs. Het rapport geeft een onafhankelijk overzicht over bioraffinage in het algemeen, en over de specifieke activiteiten binnen IEA Bioenergy Task42 bioraffinage.",
keywords = "bioraffinage, secundaire sector, chemie op basis van biologische grondstoffen, biobased economy, biobrandstoffen, voedseltechniek, biomassaconversie, biorefinery, secondary sector, biobased chemistry, biobased economy, biofuels, food engineering, biomass conversion",
author = "{van Ree}, R. and {van Zeeland}, A.N.T.",
year = "2014",
language = "English",
type = "Other",

}

TY - GEN

T1 - IEA Bioenergy Task42 Biorefining : sustainable and synergetic processing of biomass into marketable food & feed ingredients, chemicals, materials and energy (fuels, power, heat)

AU - van Ree, R.

AU - van Zeeland, A.N.T.

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Naast een overzicht van de huidige status van bioraffinage, biedt dit rapport inzicht in waardevolle producten van bioraffinaderijen, zoals eiwitten voor voeding en non-foodtoepassingen en biologische chemicaliën. Ook worden er in het rapport dertig praktische voorbeelden van bioraffinagefaciliteiten genoemd in landen die deelnemen aan IEA Task42, met details over de types bioraffinaderijen, grondstoffen en outputs. Het rapport geeft een onafhankelijk overzicht over bioraffinage in het algemeen, en over de specifieke activiteiten binnen IEA Bioenergy Task42 bioraffinage.

AB - Naast een overzicht van de huidige status van bioraffinage, biedt dit rapport inzicht in waardevolle producten van bioraffinaderijen, zoals eiwitten voor voeding en non-foodtoepassingen en biologische chemicaliën. Ook worden er in het rapport dertig praktische voorbeelden van bioraffinagefaciliteiten genoemd in landen die deelnemen aan IEA Task42, met details over de types bioraffinaderijen, grondstoffen en outputs. Het rapport geeft een onafhankelijk overzicht over bioraffinage in het algemeen, en over de specifieke activiteiten binnen IEA Bioenergy Task42 bioraffinage.

KW - bioraffinage

KW - secundaire sector

KW - chemie op basis van biologische grondstoffen

KW - biobased economy

KW - biobrandstoffen

KW - voedseltechniek

KW - biomassaconversie

KW - biorefinery

KW - secondary sector

KW - biobased chemistry

KW - biobased economy

KW - biofuels

KW - food engineering

KW - biomass conversion

M3 - Pamphlet

ER -