Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS

Update 2017

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Hydrofysische gegevens van de bodem, ofwel bodemgegevens die een sterke relatie hebben met het gedrag van water in de bodem, zijn belangrijke basisgegevens bij het modelleren van transport van water en opgeloste stoffen in de onverzadigde zone, maar zijn ook belangrijk in tal van andere toepassingen. Voorbeelden van hydrofysische bodemgegevens zijn met name de waterretentie- en doorlatendheidskarakteristiek, maar ook het organische stofgehalte, textuurgegevens, profielbeschrijving en andere metagegevens. Omdat er grote behoefte is aan actuele gegevens van hoge kwaliteit en omdat de huidige databases nog onvoldoende opschalingsmogelijkheden bieden, worden in dit project aanvullende kwalitatief hoogwaardige gegevens gegenereerd. De hydrofysische gegevens van de bodem en de bijbehorende beschrijvende gegevens zijn ondergebracht in het BIS (Bodem Informatie Systeem) en worden in de nabije toekomst ook ondergebracht in de BRO.
Momenteel zijn er 181 monsters, gekoppeld aan profielbeschrijvingen en andere meta-informatie, in BIS opgenomen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Environmental Research
Number of pages95
DOIs
Publication statusPublished - Jun 2018

Publication series

NameWageningen Environmental Research rapport
No.2895
ISSN (Print)1566-7197

Cite this

Bakker, G. ; Heinen, M. ; de Groot, W.J.M. ; Assinck, F.B.T. ; Gooren, H.P.A. ; Hummelink, E.W.J. / Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS : Update 2017. Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2018. 95 p. (Wageningen Environmental Research rapport; 2895).
@book{2d76e272fa534749a7c773243fa0c8b6,
title = "Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS: Update 2017",
abstract = "Hydrofysische gegevens van de bodem, ofwel bodemgegevens die een sterke relatie hebben met het gedrag van water in de bodem, zijn belangrijke basisgegevens bij het modelleren van transport van water en opgeloste stoffen in de onverzadigde zone, maar zijn ook belangrijk in tal van andere toepassingen. Voorbeelden van hydrofysische bodemgegevens zijn met name de waterretentie- en doorlatendheidskarakteristiek, maar ook het organische stofgehalte, textuurgegevens, profielbeschrijving en andere metagegevens. Omdat er grote behoefte is aan actuele gegevens van hoge kwaliteit en omdat de huidige databases nog onvoldoende opschalingsmogelijkheden bieden, worden in dit project aanvullende kwalitatief hoogwaardige gegevens gegenereerd. De hydrofysische gegevens van de bodem en de bijbehorende beschrijvende gegevens zijn ondergebracht in het BIS (Bodem Informatie Systeem) en worden in de nabije toekomst ook ondergebracht in de BRO.Momenteel zijn er 181 monsters, gekoppeld aan profielbeschrijvingen en andere meta-informatie, in BIS opgenomen.",
author = "G. Bakker and M. Heinen and {de Groot}, W.J.M. and F.B.T. Assinck and H.P.A. Gooren and E.W.J. Hummelink",
year = "2018",
month = "6",
doi = "10.18174/454344",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Environmental Research rapport",
publisher = "Wageningen Environmental Research",
number = "2895",

}

Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS : Update 2017. / Bakker, G.; Heinen, M.; de Groot, W.J.M.; Assinck, F.B.T.; Gooren, H.P.A.; Hummelink, E.W.J.

Wageningen : Wageningen Environmental Research, 2018. 95 p. (Wageningen Environmental Research rapport; No. 2895).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS

T2 - Update 2017

AU - Bakker, G.

AU - Heinen, M.

AU - de Groot, W.J.M.

AU - Assinck, F.B.T.

AU - Gooren, H.P.A.

AU - Hummelink, E.W.J.

PY - 2018/6

Y1 - 2018/6

N2 - Hydrofysische gegevens van de bodem, ofwel bodemgegevens die een sterke relatie hebben met het gedrag van water in de bodem, zijn belangrijke basisgegevens bij het modelleren van transport van water en opgeloste stoffen in de onverzadigde zone, maar zijn ook belangrijk in tal van andere toepassingen. Voorbeelden van hydrofysische bodemgegevens zijn met name de waterretentie- en doorlatendheidskarakteristiek, maar ook het organische stofgehalte, textuurgegevens, profielbeschrijving en andere metagegevens. Omdat er grote behoefte is aan actuele gegevens van hoge kwaliteit en omdat de huidige databases nog onvoldoende opschalingsmogelijkheden bieden, worden in dit project aanvullende kwalitatief hoogwaardige gegevens gegenereerd. De hydrofysische gegevens van de bodem en de bijbehorende beschrijvende gegevens zijn ondergebracht in het BIS (Bodem Informatie Systeem) en worden in de nabije toekomst ook ondergebracht in de BRO.Momenteel zijn er 181 monsters, gekoppeld aan profielbeschrijvingen en andere meta-informatie, in BIS opgenomen.

AB - Hydrofysische gegevens van de bodem, ofwel bodemgegevens die een sterke relatie hebben met het gedrag van water in de bodem, zijn belangrijke basisgegevens bij het modelleren van transport van water en opgeloste stoffen in de onverzadigde zone, maar zijn ook belangrijk in tal van andere toepassingen. Voorbeelden van hydrofysische bodemgegevens zijn met name de waterretentie- en doorlatendheidskarakteristiek, maar ook het organische stofgehalte, textuurgegevens, profielbeschrijving en andere metagegevens. Omdat er grote behoefte is aan actuele gegevens van hoge kwaliteit en omdat de huidige databases nog onvoldoende opschalingsmogelijkheden bieden, worden in dit project aanvullende kwalitatief hoogwaardige gegevens gegenereerd. De hydrofysische gegevens van de bodem en de bijbehorende beschrijvende gegevens zijn ondergebracht in het BIS (Bodem Informatie Systeem) en worden in de nabije toekomst ook ondergebracht in de BRO.Momenteel zijn er 181 monsters, gekoppeld aan profielbeschrijvingen en andere meta-informatie, in BIS opgenomen.

U2 - 10.18174/454344

DO - 10.18174/454344

M3 - Report

T3 - Wageningen Environmental Research rapport

BT - Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS

PB - Wageningen Environmental Research

CY - Wageningen

ER -

Bakker G, Heinen M, de Groot WJM, Assinck FBT, Gooren HPA, Hummelink EWJ. Hydrofysische gegevens van de bodem in BRO en BIS: Update 2017. Wageningen: Wageningen Environmental Research, 2018. 95 p. (Wageningen Environmental Research rapport; 2895). https://doi.org/10.18174/454344