Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder

M.G.N. van Steekelenburg, H. Goosen, R. Mes, M. Peen, F. van Pelt, L. Smeets

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

De plannen voor de Zuidplaspolder zijn klimaatbestendig. De kans op overstromingen neemt door de klimaatveranderingen niet toe. De stormvloedkering bij Krimpen aan den IJssel en de Maeslantkering bieden voldoende veiligheid. In de planontwikkeling is bovendien rekening gehouden met overstromingsrisico’s. Op de meest kwetsbare gebieden, in het veenachtige en lager gelegen zuiden, is geen woningbouw gepland. Mocht de Hollandse IJsseldijk onverhoopt doorbreken zal een deel van het veenweidegebied in het midden van de polder maximaal 1,5 meter stijgen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Hotspot Zuidplaspolder' van het Nationaal onderzoeksprogramma Klimaat en Ruimte.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherProvincie Zuid-Holland
Number of pages66
ISBN (Print)9789088150067
Publication statusPublished - 2008

Keywords

  • land use planning
  • housing
  • polders
  • risk assessment
  • floods
  • zuid-holland

Cite this

van Steekelenburg, M. G. N., Goosen, H., Mes, R., Peen, M., van Pelt, F., & Smeets, L. (2008). Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder. Den Haag: Provincie Zuid-Holland.
van Steekelenburg, M.G.N. ; Goosen, H. ; Mes, R. ; Peen, M. ; van Pelt, F. ; Smeets, L. / Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder. Den Haag : Provincie Zuid-Holland, 2008. 66 p.
@book{b306079c6e104ddab60298f6d2d646d0,
title = "Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder",
abstract = "De plannen voor de Zuidplaspolder zijn klimaatbestendig. De kans op overstromingen neemt door de klimaatveranderingen niet toe. De stormvloedkering bij Krimpen aan den IJssel en de Maeslantkering bieden voldoende veiligheid. In de planontwikkeling is bovendien rekening gehouden met overstromingsrisico’s. Op de meest kwetsbare gebieden, in het veenachtige en lager gelegen zuiden, is geen woningbouw gepland. Mocht de Hollandse IJsseldijk onverhoopt doorbreken zal een deel van het veenweidegebied in het midden van de polder maximaal 1,5 meter stijgen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Hotspot Zuidplaspolder' van het Nationaal onderzoeksprogramma Klimaat en Ruimte.",
keywords = "landgebruiksplanning, huisvesting, polders, risicoschatting, overstromingen, zuid-holland, land use planning, housing, polders, risk assessment, floods, zuid-holland",
author = "{van Steekelenburg}, M.G.N. and H. Goosen and R. Mes and M. Peen and {van Pelt}, F. and L. Smeets",
note = "XPLORELAB",
year = "2008",
language = "Dutch",
isbn = "9789088150067",
publisher = "Provincie Zuid-Holland",

}

van Steekelenburg, MGN, Goosen, H, Mes, R, Peen, M, van Pelt, F & Smeets, L 2008, Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder. Provincie Zuid-Holland, Den Haag.

Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder. / van Steekelenburg, M.G.N.; Goosen, H.; Mes, R.; Peen, M.; van Pelt, F.; Smeets, L.

Den Haag : Provincie Zuid-Holland, 2008. 66 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder

AU - van Steekelenburg, M.G.N.

AU - Goosen, H.

AU - Mes, R.

AU - Peen, M.

AU - van Pelt, F.

AU - Smeets, L.

N1 - XPLORELAB

PY - 2008

Y1 - 2008

N2 - De plannen voor de Zuidplaspolder zijn klimaatbestendig. De kans op overstromingen neemt door de klimaatveranderingen niet toe. De stormvloedkering bij Krimpen aan den IJssel en de Maeslantkering bieden voldoende veiligheid. In de planontwikkeling is bovendien rekening gehouden met overstromingsrisico’s. Op de meest kwetsbare gebieden, in het veenachtige en lager gelegen zuiden, is geen woningbouw gepland. Mocht de Hollandse IJsseldijk onverhoopt doorbreken zal een deel van het veenweidegebied in het midden van de polder maximaal 1,5 meter stijgen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Hotspot Zuidplaspolder' van het Nationaal onderzoeksprogramma Klimaat en Ruimte.

AB - De plannen voor de Zuidplaspolder zijn klimaatbestendig. De kans op overstromingen neemt door de klimaatveranderingen niet toe. De stormvloedkering bij Krimpen aan den IJssel en de Maeslantkering bieden voldoende veiligheid. In de planontwikkeling is bovendien rekening gehouden met overstromingsrisico’s. Op de meest kwetsbare gebieden, in het veenachtige en lager gelegen zuiden, is geen woningbouw gepland. Mocht de Hollandse IJsseldijk onverhoopt doorbreken zal een deel van het veenweidegebied in het midden van de polder maximaal 1,5 meter stijgen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Hotspot Zuidplaspolder' van het Nationaal onderzoeksprogramma Klimaat en Ruimte.

KW - landgebruiksplanning

KW - huisvesting

KW - polders

KW - risicoschatting

KW - overstromingen

KW - zuid-holland

KW - land use planning

KW - housing

KW - polders

KW - risk assessment

KW - floods

KW - zuid-holland

M3 - Report

SN - 9789088150067

BT - Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder

PB - Provincie Zuid-Holland

CY - Den Haag

ER -

van Steekelenburg MGN, Goosen H, Mes R, Peen M, van Pelt F, Smeets L. Hotspot Zuidplaspolder: Klimaat in de zuidplaspolder. Den Haag: Provincie Zuid-Holland, 2008. 66 p.