Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat

H. Goosen, M. de Groot, S. Stampkuiper, C. Schuiling

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Dit rapport geeft op basis van een zeer globale quick-scan op basis van beschikbare kaartlagen uit de klimaateffectatlas inzichtelijk wat de belangrijkste gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering voor de regio. Hierbij gaat het zowel om de impact van klimaatverandering op het huidige ruimtegebruik als ook op de ruimtelijke ontwikkelingen die nu in voorbereiding zijn. Op basis van de uitgevoerde scan vormt watertekort in verband met de doorspoelbehoefte de belangrijkste opgave voor de Haarlemmermeer. Het laten verbrakken van bepaalde gebieden zal hierbij mogelijk noodzakelijk zijn. Het verdient de aanbeveling te onderzoeken welke gebieden hiervoor in aanmerking komen en welke nieuwe kansen dit biedt. Voor de westflank van de Haarlemmermeer blijkt uit de klimaatscan dat met name het stedelijk gebied gevoelig is voor het optreden van wateroverlast. De landbouw daarentegen is gevoelig voor de effecten van watertekort en verzilting.
Original languageDutch
PublisherWUR ; DHV
Number of pages108
ISBN (Print)9789490070274
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameKvR-rapport
PublisherWUR ; DHV
No.KvK024/2010

Keywords

  • land use
  • hydrology
  • climatic change
  • urban areas
  • agriculture
  • scenario analysis
  • haarlemmermeer

Cite this

Goosen, H., de Groot, M., Stampkuiper, S., & Schuiling, C. (2010). Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat. (KvR-rapport; No. KvK024/2010). WUR ; DHV.
Goosen, H. ; de Groot, M. ; Stampkuiper, S. ; Schuiling, C. / Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat. WUR ; DHV, 2010. 108 p. (KvR-rapport; KvK024/2010).
@book{d7bad96418f644cbb56ff0817975e6e4,
title = "Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat",
abstract = "Dit rapport geeft op basis van een zeer globale quick-scan op basis van beschikbare kaartlagen uit de klimaateffectatlas inzichtelijk wat de belangrijkste gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering voor de regio. Hierbij gaat het zowel om de impact van klimaatverandering op het huidige ruimtegebruik als ook op de ruimtelijke ontwikkelingen die nu in voorbereiding zijn. Op basis van de uitgevoerde scan vormt watertekort in verband met de doorspoelbehoefte de belangrijkste opgave voor de Haarlemmermeer. Het laten verbrakken van bepaalde gebieden zal hierbij mogelijk noodzakelijk zijn. Het verdient de aanbeveling te onderzoeken welke gebieden hiervoor in aanmerking komen en welke nieuwe kansen dit biedt. Voor de westflank van de Haarlemmermeer blijkt uit de klimaatscan dat met name het stedelijk gebied gevoelig is voor het optreden van wateroverlast. De landbouw daarentegen is gevoelig voor de effecten van watertekort en verzilting.",
keywords = "landgebruik, hydrologie, klimaatverandering, stedelijke gebieden, landbouw, scenario-analyse, haarlemmermeer, land use, hydrology, climatic change, urban areas, agriculture, scenario analysis, haarlemmermeer",
author = "H. Goosen and {de Groot}, M. and S. Stampkuiper and C. Schuiling",
year = "2010",
language = "Dutch",
isbn = "9789490070274",
series = "KvR-rapport",
publisher = "WUR ; DHV",
number = "KvK024/2010",

}

Goosen, H, de Groot, M, Stampkuiper, S & Schuiling, C 2010, Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat. KvR-rapport, no. KvK024/2010, WUR ; DHV.

Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat. / Goosen, H.; de Groot, M.; Stampkuiper, S.; Schuiling, C.

WUR ; DHV, 2010. 108 p. (KvR-rapport; No. KvK024/2010).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat

AU - Goosen, H.

AU - de Groot, M.

AU - Stampkuiper, S.

AU - Schuiling, C.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Dit rapport geeft op basis van een zeer globale quick-scan op basis van beschikbare kaartlagen uit de klimaateffectatlas inzichtelijk wat de belangrijkste gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering voor de regio. Hierbij gaat het zowel om de impact van klimaatverandering op het huidige ruimtegebruik als ook op de ruimtelijke ontwikkelingen die nu in voorbereiding zijn. Op basis van de uitgevoerde scan vormt watertekort in verband met de doorspoelbehoefte de belangrijkste opgave voor de Haarlemmermeer. Het laten verbrakken van bepaalde gebieden zal hierbij mogelijk noodzakelijk zijn. Het verdient de aanbeveling te onderzoeken welke gebieden hiervoor in aanmerking komen en welke nieuwe kansen dit biedt. Voor de westflank van de Haarlemmermeer blijkt uit de klimaatscan dat met name het stedelijk gebied gevoelig is voor het optreden van wateroverlast. De landbouw daarentegen is gevoelig voor de effecten van watertekort en verzilting.

AB - Dit rapport geeft op basis van een zeer globale quick-scan op basis van beschikbare kaartlagen uit de klimaateffectatlas inzichtelijk wat de belangrijkste gevolgen kunnen zijn van klimaatverandering voor de regio. Hierbij gaat het zowel om de impact van klimaatverandering op het huidige ruimtegebruik als ook op de ruimtelijke ontwikkelingen die nu in voorbereiding zijn. Op basis van de uitgevoerde scan vormt watertekort in verband met de doorspoelbehoefte de belangrijkste opgave voor de Haarlemmermeer. Het laten verbrakken van bepaalde gebieden zal hierbij mogelijk noodzakelijk zijn. Het verdient de aanbeveling te onderzoeken welke gebieden hiervoor in aanmerking komen en welke nieuwe kansen dit biedt. Voor de westflank van de Haarlemmermeer blijkt uit de klimaatscan dat met name het stedelijk gebied gevoelig is voor het optreden van wateroverlast. De landbouw daarentegen is gevoelig voor de effecten van watertekort en verzilting.

KW - landgebruik

KW - hydrologie

KW - klimaatverandering

KW - stedelijke gebieden

KW - landbouw

KW - scenario-analyse

KW - haarlemmermeer

KW - land use

KW - hydrology

KW - climatic change

KW - urban areas

KW - agriculture

KW - scenario analysis

KW - haarlemmermeer

M3 - Report

SN - 9789490070274

T3 - KvR-rapport

BT - Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat

PB - WUR ; DHV

ER -

Goosen H, de Groot M, Stampkuiper S, Schuiling C. Hotspot Regio Schiphol Quickscan Klimaat. WUR ; DHV, 2010. 108 p. (KvR-rapport; KvK024/2010).