Hogere energie- en onderhoudskosten voor bedrijven met melkrobot

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  De laatste jaren hebben veel melkveebedrijven in een nieuw melksysteem geïnvesteerd. De bedrijven die een melkrobot kochten, realiseren dezelfde kasstroom per 100 kg als de bedrijven die in een zij-aan-zijstal investeerden. Wel vallen ze op door hogere kosten voor onderhoud en energie. Bedrijven met een draaimelkstal zijn gemiddeld veel groter dan de andere twee groepen en hebben gemiddeld het hoogste inkomen uit bedrijf, ondanks de forse investeringen. De bedrijven met een zij-aan-zijmelkstal produceren relatief goedkoop en passen vaker dan gemiddeld weidegang toe.
  Original languageDutch
  Number of pages3
  JournalAgri-monitor
  Volume2012
  Issue numbersept
  Publication statusPublished - 2012

  Keywords

  • dairy farming
  • dairy farming systems
  • milking robots
  • milking parlours
  • costs
  • operating costs
  • farm management
  • returns
  • farm income

  Cite this

  @article{b4c34ac179094154bd49deb0ef79a130,
  title = "Hogere energie- en onderhoudskosten voor bedrijven met melkrobot",
  abstract = "De laatste jaren hebben veel melkveebedrijven in een nieuw melksysteem ge{\"i}nvesteerd. De bedrijven die een melkrobot kochten, realiseren dezelfde kasstroom per 100 kg als de bedrijven die in een zij-aan-zijstal investeerden. Wel vallen ze op door hogere kosten voor onderhoud en energie. Bedrijven met een draaimelkstal zijn gemiddeld veel groter dan de andere twee groepen en hebben gemiddeld het hoogste inkomen uit bedrijf, ondanks de forse investeringen. De bedrijven met een zij-aan-zijmelkstal produceren relatief goedkoop en passen vaker dan gemiddeld weidegang toe.",
  keywords = "melkveehouderij, melkveehouderijsystemen, melkrobots, melkstandinrichtingen, kosten, bedrijfskosten, agrarische bedrijfsvoering, rendement, inkomsten uit het landbouwbedrijf, dairy farming, dairy farming systems, milking robots, milking parlours, costs, operating costs, farm management, returns, farm income",
  author = "J.H. Jager and {van Everdingen}, W.H.",
  year = "2012",
  language = "Dutch",
  volume = "2012",
  journal = "Agri-monitor",
  issn = "1383-6455",
  number = "sept",

  }

  Hogere energie- en onderhoudskosten voor bedrijven met melkrobot. / Jager, J.H.; van Everdingen, W.H.

  In: Agri-monitor, Vol. 2012, No. sept, 2012.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Hogere energie- en onderhoudskosten voor bedrijven met melkrobot

  AU - Jager, J.H.

  AU - van Everdingen, W.H.

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - De laatste jaren hebben veel melkveebedrijven in een nieuw melksysteem geïnvesteerd. De bedrijven die een melkrobot kochten, realiseren dezelfde kasstroom per 100 kg als de bedrijven die in een zij-aan-zijstal investeerden. Wel vallen ze op door hogere kosten voor onderhoud en energie. Bedrijven met een draaimelkstal zijn gemiddeld veel groter dan de andere twee groepen en hebben gemiddeld het hoogste inkomen uit bedrijf, ondanks de forse investeringen. De bedrijven met een zij-aan-zijmelkstal produceren relatief goedkoop en passen vaker dan gemiddeld weidegang toe.

  AB - De laatste jaren hebben veel melkveebedrijven in een nieuw melksysteem geïnvesteerd. De bedrijven die een melkrobot kochten, realiseren dezelfde kasstroom per 100 kg als de bedrijven die in een zij-aan-zijstal investeerden. Wel vallen ze op door hogere kosten voor onderhoud en energie. Bedrijven met een draaimelkstal zijn gemiddeld veel groter dan de andere twee groepen en hebben gemiddeld het hoogste inkomen uit bedrijf, ondanks de forse investeringen. De bedrijven met een zij-aan-zijmelkstal produceren relatief goedkoop en passen vaker dan gemiddeld weidegang toe.

  KW - melkveehouderij

  KW - melkveehouderijsystemen

  KW - melkrobots

  KW - melkstandinrichtingen

  KW - kosten

  KW - bedrijfskosten

  KW - agrarische bedrijfsvoering

  KW - rendement

  KW - inkomsten uit het landbouwbedrijf

  KW - dairy farming

  KW - dairy farming systems

  KW - milking robots

  KW - milking parlours

  KW - costs

  KW - operating costs

  KW - farm management

  KW - returns

  KW - farm income

  M3 - Article

  VL - 2012

  JO - Agri-monitor

  JF - Agri-monitor

  SN - 1383-6455

  IS - sept

  ER -