Hoe kan er zo'n rijk onderwaterleven verstopt zitten in onze grauwe Noordzee?

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

Abstract

De Noordzee is een gebied dat rijk is aan leven. Hoe kan het dat er in die troebele plas water zoveel verschillende dieren leven? Hoe zorgde die diversiteit en rijkdom voor oorlogen? En waarom is het schadelijk dat we de zee door onze welvaart vol fosfaat pompen? Die vragen en meer behandelt prof. dr. Han Lindeboom van de Wageningen UR in dit college.
Original languageDutch
PublisherUniversiteit van Nederland
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • north sea
  • species richness
  • species diversity
  • productivity
  • nutrients
  • eutrophication
  • teaching materials

Cite this

@misc{29c821048c8545f9b6f3d5e8cc3bfce3,
title = "Hoe kan er zo'n rijk onderwaterleven verstopt zitten in onze grauwe Noordzee?",
abstract = "De Noordzee is een gebied dat rijk is aan leven. Hoe kan het dat er in die troebele plas water zoveel verschillende dieren leven? Hoe zorgde die diversiteit en rijkdom voor oorlogen? En waarom is het schadelijk dat we de zee door onze welvaart vol fosfaat pompen? Die vragen en meer behandelt prof. dr. Han Lindeboom van de Wageningen UR in dit college.",
keywords = "noordzee, soortenrijkdom, soortendiversiteit, productiviteit, voedingsstoffen, eutrofi{\"e}ring, lesmaterialen, north sea, species richness, species diversity, productivity, nutrients, eutrophication, teaching materials",
author = "H.J. Lindeboom",
year = "2015",
language = "Dutch",
publisher = "Universiteit van Nederland",

}

Lindeboom, HJ, Hoe kan er zo'n rijk onderwaterleven verstopt zitten in onze grauwe Noordzee?, 2015, Digital or Visual Products, Universiteit van Nederland.
Hoe kan er zo'n rijk onderwaterleven verstopt zitten in onze grauwe Noordzee? Lindeboom, H.J. (Author). 2015. Universiteit van Nederland.

Research output: Non-textual formDigital or Visual Products

TY - ADVS

T1 - Hoe kan er zo'n rijk onderwaterleven verstopt zitten in onze grauwe Noordzee?

AU - Lindeboom, H.J.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - De Noordzee is een gebied dat rijk is aan leven. Hoe kan het dat er in die troebele plas water zoveel verschillende dieren leven? Hoe zorgde die diversiteit en rijkdom voor oorlogen? En waarom is het schadelijk dat we de zee door onze welvaart vol fosfaat pompen? Die vragen en meer behandelt prof. dr. Han Lindeboom van de Wageningen UR in dit college.

AB - De Noordzee is een gebied dat rijk is aan leven. Hoe kan het dat er in die troebele plas water zoveel verschillende dieren leven? Hoe zorgde die diversiteit en rijkdom voor oorlogen? En waarom is het schadelijk dat we de zee door onze welvaart vol fosfaat pompen? Die vragen en meer behandelt prof. dr. Han Lindeboom van de Wageningen UR in dit college.

KW - noordzee

KW - soortenrijkdom

KW - soortendiversiteit

KW - productiviteit

KW - voedingsstoffen

KW - eutrofiëring

KW - lesmaterialen

KW - north sea

KW - species richness

KW - species diversity

KW - productivity

KW - nutrients

KW - eutrophication

KW - teaching materials

M3 - Digital or Visual Products

PB - Universiteit van Nederland

ER -