Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee

N.M.J.A. Dankers, A. Meijboom, J.S.M. Cremer, E.M. Dijkman, Y. Hermes, L. te Marvelde

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het rapport geeft een overzicht van de beschikbare informatie op grond waarvan schattingen gemaakt kunnen worden van het oppervlak aan mosselbanken in het verleden. Op grond daarvan kunnen streefwaarden voor het beleid bepaald worden. Tevens is een aanzet gegeven voor een database waarin historische waarnemeingen van mosselbanken kunnen worden opgeslagen.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherAlterra
Number of pages114
Publication statusPublished - 2003

Publication series

NameAlterra-rapport
PublisherAlterra
No.876
ISSN (Print)1566-7197

Keywords

  • mussels
  • shellfish fisheries
  • inventories
  • history
  • netherlands
  • wadden sea

Cite this

Dankers, N. M. J. A., Meijboom, A., Cremer, J. S. M., Dijkman, E. M., Hermes, Y., & te Marvelde, L. (2003). Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. (Alterra-rapport; No. 876). Wageningen: Alterra.
Dankers, N.M.J.A. ; Meijboom, A. ; Cremer, J.S.M. ; Dijkman, E.M. ; Hermes, Y. ; te Marvelde, L. / Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. Wageningen : Alterra, 2003. 114 p. (Alterra-rapport; 876).
@book{b0cf3cf352ec4355bbd5598e35e8333f,
title = "Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee",
abstract = "Het rapport geeft een overzicht van de beschikbare informatie op grond waarvan schattingen gemaakt kunnen worden van het oppervlak aan mosselbanken in het verleden. Op grond daarvan kunnen streefwaarden voor het beleid bepaald worden. Tevens is een aanzet gegeven voor een database waarin historische waarnemeingen van mosselbanken kunnen worden opgeslagen.",
keywords = "mossels, schaal- en schelpdierenvisserij, inventarisaties, geschiedenis, nederland, waddenzee, mussels, shellfish fisheries, inventories, history, netherlands, wadden sea",
author = "N.M.J.A. Dankers and A. Meijboom and J.S.M. Cremer and E.M. Dijkman and Y. Hermes and {te Marvelde}, L.",
note = "DWK-prog. 422",
year = "2003",
language = "Dutch",
series = "Alterra-rapport",
publisher = "Alterra",
number = "876",

}

Dankers, NMJA, Meijboom, A, Cremer, JSM, Dijkman, EM, Hermes, Y & te Marvelde, L 2003, Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. Alterra-rapport, no. 876, Alterra, Wageningen.

Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. / Dankers, N.M.J.A.; Meijboom, A.; Cremer, J.S.M.; Dijkman, E.M.; Hermes, Y.; te Marvelde, L.

Wageningen : Alterra, 2003. 114 p. (Alterra-rapport; No. 876).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee

AU - Dankers, N.M.J.A.

AU - Meijboom, A.

AU - Cremer, J.S.M.

AU - Dijkman, E.M.

AU - Hermes, Y.

AU - te Marvelde, L.

N1 - DWK-prog. 422

PY - 2003

Y1 - 2003

N2 - Het rapport geeft een overzicht van de beschikbare informatie op grond waarvan schattingen gemaakt kunnen worden van het oppervlak aan mosselbanken in het verleden. Op grond daarvan kunnen streefwaarden voor het beleid bepaald worden. Tevens is een aanzet gegeven voor een database waarin historische waarnemeingen van mosselbanken kunnen worden opgeslagen.

AB - Het rapport geeft een overzicht van de beschikbare informatie op grond waarvan schattingen gemaakt kunnen worden van het oppervlak aan mosselbanken in het verleden. Op grond daarvan kunnen streefwaarden voor het beleid bepaald worden. Tevens is een aanzet gegeven voor een database waarin historische waarnemeingen van mosselbanken kunnen worden opgeslagen.

KW - mossels

KW - schaal- en schelpdierenvisserij

KW - inventarisaties

KW - geschiedenis

KW - nederland

KW - waddenzee

KW - mussels

KW - shellfish fisheries

KW - inventories

KW - history

KW - netherlands

KW - wadden sea

M3 - Report

T3 - Alterra-rapport

BT - Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee

PB - Alterra

CY - Wageningen

ER -

Dankers NMJA, Meijboom A, Cremer JSM, Dijkman EM, Hermes Y, te Marvelde L. Historische ontwikkeling van droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. Wageningen: Alterra, 2003. 114 p. (Alterra-rapport; 876).