Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst

G. Cazemier, N.G. van der Veen, H. Herstel

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

14 fabrieks- en 8 slagersleverworsten van verschillende herkomst werden histologisch onderzocht op samenstellende bestanddelen. Het chemisch onderzoek bestond uit de bepaling van het gehalte aan vocht, vet, eiwit, zetmeel en hydroxyproline. In 7 monsters werd het asgehalte bepaald. Het behulp van deze waarden werden de vocht/eiwitverhoudingen, de collageen/eiwitverhoudingen, de CVVE gehalten en voor zover mogelijk de Federgetallen berekend.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherRIKILT
Number of pages5
Publication statusPublished - 1986

Publication series

NameRapport / RIKILT
No.86.60

Keywords

  • sausages
  • chemical analysis

Cite this

Cazemier, G., van der Veen, N. G., & Herstel, H. (1986). Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst. (Rapport / RIKILT; No. 86.60). Wageningen: RIKILT.
Cazemier, G. ; van der Veen, N.G. ; Herstel, H. / Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst. Wageningen : RIKILT, 1986. 5 p. (Rapport / RIKILT; 86.60).
@book{e4468995a30c4c8f942f3908e9a11832,
title = "Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst",
abstract = "14 fabrieks- en 8 slagersleverworsten van verschillende herkomst werden histologisch onderzocht op samenstellende bestanddelen. Het chemisch onderzoek bestond uit de bepaling van het gehalte aan vocht, vet, eiwit, zetmeel en hydroxyproline. In 7 monsters werd het asgehalte bepaald. Het behulp van deze waarden werden de vocht/eiwitverhoudingen, de collageen/eiwitverhoudingen, de CVVE gehalten en voor zover mogelijk de Federgetallen berekend.",
keywords = "worstjes, chemische analyse, sausages, chemical analysis",
author = "G. Cazemier and {van der Veen}, N.G. and H. Herstel",
note = "Pr.nr. 303.7910. - Projekt: Onderzoek landbouw- en visserijprodukten voor Konsumenten Kontakt",
year = "1986",
language = "Dutch",
series = "Rapport / RIKILT",
publisher = "RIKILT",
number = "86.60",

}

Cazemier, G, van der Veen, NG & Herstel, H 1986, Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst. Rapport / RIKILT, no. 86.60, RIKILT, Wageningen.

Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst. / Cazemier, G.; van der Veen, N.G.; Herstel, H.

Wageningen : RIKILT, 1986. 5 p. (Rapport / RIKILT; No. 86.60).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst

AU - Cazemier, G.

AU - van der Veen, N.G.

AU - Herstel, H.

N1 - Pr.nr. 303.7910. - Projekt: Onderzoek landbouw- en visserijprodukten voor Konsumenten Kontakt

PY - 1986

Y1 - 1986

N2 - 14 fabrieks- en 8 slagersleverworsten van verschillende herkomst werden histologisch onderzocht op samenstellende bestanddelen. Het chemisch onderzoek bestond uit de bepaling van het gehalte aan vocht, vet, eiwit, zetmeel en hydroxyproline. In 7 monsters werd het asgehalte bepaald. Het behulp van deze waarden werden de vocht/eiwitverhoudingen, de collageen/eiwitverhoudingen, de CVVE gehalten en voor zover mogelijk de Federgetallen berekend.

AB - 14 fabrieks- en 8 slagersleverworsten van verschillende herkomst werden histologisch onderzocht op samenstellende bestanddelen. Het chemisch onderzoek bestond uit de bepaling van het gehalte aan vocht, vet, eiwit, zetmeel en hydroxyproline. In 7 monsters werd het asgehalte bepaald. Het behulp van deze waarden werden de vocht/eiwitverhoudingen, de collageen/eiwitverhoudingen, de CVVE gehalten en voor zover mogelijk de Federgetallen berekend.

KW - worstjes

KW - chemische analyse

KW - sausages

KW - chemical analysis

M3 - Report

T3 - Rapport / RIKILT

BT - Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst

PB - RIKILT

CY - Wageningen

ER -

Cazemier G, van der Veen NG, Herstel H. Histologisch en chemisch onderzoek van leverworst. Wageningen: RIKILT, 1986. 5 p. (Rapport / RIKILT; 86.60).