Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder

C. Sonneveld, J. van Beusekom

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In de jaren 1967 en 1968 is een onderzoek ingesteld naar het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Aanleiding tot dit onderzoek was de door de Provinciale Planologische Dienst in het streekplan „Rijn en Gouwe" voorgestelde mogelijkheden van tuinbouwvestiging in gedeelten van deze polder. Uit oriënterend onderzoek was gebleken, dat het oppervlaktewater plaatselijk vrij sterk is verzilt. De oorzaak hiervan is de op grote schaal voorkomende natuurlijke kwel en het grote aantal geslagen bronneringen voor gaswinning bij boerderijen. Het doel van het ingestelde onderzoek was het verkrijgen van informatie over de mate van de verzilting en de plaatsen waar deze het sterkst is geconcentreerd.
  Original languageDutch
  Place of PublicationNaaldwijk
  Publisher[s.n.]
  Number of pages15
  Publication statusPublished - 1971

  Publication series

  NameInformatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas
  No.no. 6

  Keywords

  • surface water
  • water quality
  • salinity
  • polders
  • seepage
  • soil suitability
  • horticulture
  • zuid-holland

  Cite this

  Sonneveld, C., & van Beusekom, J. (1971). Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. (Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas; No. no. 6). Naaldwijk: [s.n.].
  Sonneveld, C. ; van Beusekom, J. / Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Naaldwijk : [s.n.], 1971. 15 p. (Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas; no. 6).
  @book{f7593cb912704081bb4e924a91ff9b04,
  title = "Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder",
  abstract = "In de jaren 1967 en 1968 is een onderzoek ingesteld naar het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Aanleiding tot dit onderzoek was de door de Provinciale Planologische Dienst in het streekplan „Rijn en Gouwe{"} voorgestelde mogelijkheden van tuinbouwvestiging in gedeelten van deze polder. Uit ori{\"e}nterend onderzoek was gebleken, dat het oppervlaktewater plaatselijk vrij sterk is verzilt. De oorzaak hiervan is de op grote schaal voorkomende natuurlijke kwel en het grote aantal geslagen bronneringen voor gaswinning bij boerderijen. Het doel van het ingestelde onderzoek was het verkrijgen van informatie over de mate van de verzilting en de plaatsen waar deze het sterkst is geconcentreerd.",
  keywords = "oppervlaktewater, waterkwaliteit, zoutgehalte, polders, kwel, bodemgeschiktheid, tuinbouw, zuid-holland, surface water, water quality, salinity, polders, seepage, soil suitability, horticulture, zuid-holland",
  author = "C. Sonneveld and {van Beusekom}, J.",
  year = "1971",
  language = "Dutch",
  series = "Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas",
  publisher = "[s.n.]",
  number = "no. 6",

  }

  Sonneveld, C & van Beusekom, J 1971, Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas, no. no. 6, [s.n.], Naaldwijk.

  Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. / Sonneveld, C.; van Beusekom, J.

  Naaldwijk : [s.n.], 1971. 15 p. (Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas; No. no. 6).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder

  AU - Sonneveld, C.

  AU - van Beusekom, J.

  PY - 1971

  Y1 - 1971

  N2 - In de jaren 1967 en 1968 is een onderzoek ingesteld naar het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Aanleiding tot dit onderzoek was de door de Provinciale Planologische Dienst in het streekplan „Rijn en Gouwe" voorgestelde mogelijkheden van tuinbouwvestiging in gedeelten van deze polder. Uit oriënterend onderzoek was gebleken, dat het oppervlaktewater plaatselijk vrij sterk is verzilt. De oorzaak hiervan is de op grote schaal voorkomende natuurlijke kwel en het grote aantal geslagen bronneringen voor gaswinning bij boerderijen. Het doel van het ingestelde onderzoek was het verkrijgen van informatie over de mate van de verzilting en de plaatsen waar deze het sterkst is geconcentreerd.

  AB - In de jaren 1967 en 1968 is een onderzoek ingesteld naar het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Aanleiding tot dit onderzoek was de door de Provinciale Planologische Dienst in het streekplan „Rijn en Gouwe" voorgestelde mogelijkheden van tuinbouwvestiging in gedeelten van deze polder. Uit oriënterend onderzoek was gebleken, dat het oppervlaktewater plaatselijk vrij sterk is verzilt. De oorzaak hiervan is de op grote schaal voorkomende natuurlijke kwel en het grote aantal geslagen bronneringen voor gaswinning bij boerderijen. Het doel van het ingestelde onderzoek was het verkrijgen van informatie over de mate van de verzilting en de plaatsen waar deze het sterkst is geconcentreerd.

  KW - oppervlaktewater

  KW - waterkwaliteit

  KW - zoutgehalte

  KW - polders

  KW - kwel

  KW - bodemgeschiktheid

  KW - tuinbouw

  KW - zuid-holland

  KW - surface water

  KW - water quality

  KW - salinity

  KW - polders

  KW - seepage

  KW - soil suitability

  KW - horticulture

  KW - zuid-holland

  M3 - Report

  T3 - Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas

  BT - Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder

  PB - [s.n.]

  CY - Naaldwijk

  ER -

  Sonneveld C, van Beusekom J. Het zoutgehalte van het oppervlaktewater in de Noordplaspolder. Naaldwijk: [s.n.], 1971. 15 p. (Informatiereeks / Proefstation voor de groenten en fruitteelt onder glas; no. 6).