Het waarderen van leren met partijen buiten de school

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Steeds meer studenten leren in authentieke omgevingen met echte vraagstukken waarin ze samen werken, leren en kennis co-creëren met andere partijen. Dit vraagt dat studenten leren om de grenzen van hun eigen praktijk te overbruggen, oftewel ze moeten ‘boundary crossen’. Iedereen voelt aan dat deze leeromgevingen veel leerpotentieel met zich meebrengen, maar wat kunnen studenten hier nu precies leren? Dit artikel beschrijft de ontwikkeling van de boundary crossing rubric die expliciteert wat studenten kunnen leren van authentieke multi-stakeholder projecten.
Original languageDutch
Pages (from-to)17-26
JournalOnderwijsInnovatie
Volume3
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  • educational innovation
  • regional atelier

Cite this

@article{c4d00db67a22454abf2e9f66aad852a7,
title = "Het waarderen van leren met partijen buiten de school",
abstract = "Steeds meer studenten leren in authentieke omgevingen met echte vraagstukken waarin ze samen werken, leren en kennis co-cre{\"e}ren met andere partijen. Dit vraagt dat studenten leren om de grenzen van hun eigen praktijk te overbruggen, oftewel ze moeten ‘boundary crossen’. Iedereen voelt aan dat deze leeromgevingen veel leerpotentieel met zich meebrengen, maar wat kunnen studenten hier nu precies leren? Dit artikel beschrijft de ontwikkeling van de boundary crossing rubric die expliciteert wat studenten kunnen leren van authentieke multi-stakeholder projecten.",
keywords = "onderwijsvernieuwing, regioleren, educational innovation, regional atelier",
author = "J.T.M. Gulikers and C. Oonk",
year = "2016",
language = "Dutch",
volume = "3",
pages = "17--26",
journal = "OnderwijsInnovatie",
issn = "1389-4595",

}

Het waarderen van leren met partijen buiten de school. / Gulikers, J.T.M.; Oonk, C.

In: OnderwijsInnovatie, Vol. 3, 2016, p. 17-26.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Het waarderen van leren met partijen buiten de school

AU - Gulikers, J.T.M.

AU - Oonk, C.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Steeds meer studenten leren in authentieke omgevingen met echte vraagstukken waarin ze samen werken, leren en kennis co-creëren met andere partijen. Dit vraagt dat studenten leren om de grenzen van hun eigen praktijk te overbruggen, oftewel ze moeten ‘boundary crossen’. Iedereen voelt aan dat deze leeromgevingen veel leerpotentieel met zich meebrengen, maar wat kunnen studenten hier nu precies leren? Dit artikel beschrijft de ontwikkeling van de boundary crossing rubric die expliciteert wat studenten kunnen leren van authentieke multi-stakeholder projecten.

AB - Steeds meer studenten leren in authentieke omgevingen met echte vraagstukken waarin ze samen werken, leren en kennis co-creëren met andere partijen. Dit vraagt dat studenten leren om de grenzen van hun eigen praktijk te overbruggen, oftewel ze moeten ‘boundary crossen’. Iedereen voelt aan dat deze leeromgevingen veel leerpotentieel met zich meebrengen, maar wat kunnen studenten hier nu precies leren? Dit artikel beschrijft de ontwikkeling van de boundary crossing rubric die expliciteert wat studenten kunnen leren van authentieke multi-stakeholder projecten.

KW - onderwijsvernieuwing

KW - regioleren

KW - educational innovation

KW - regional atelier

M3 - Article

VL - 3

SP - 17

EP - 26

JO - OnderwijsInnovatie

JF - OnderwijsInnovatie

SN - 1389-4595

ER -