Het Savelsbos en omgeving

J.H.J. Schaminee, J.H. Willems

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference paperProfessional

Abstract

De excursie vond plaats vanaf het dorp Rijckholt aan de zuidwestkant van het bosgebied, waarbij de deelnemers al snel - vanuit het bos - een mooi uitzicht hadden op het middenterras van het Maasdal. De gronden hier zijn lange tijd als akkerland gebruikt, waarna op deze terrasgronden zo ongeveer vanaf 1850 in toenemende mate fruit werd geteeld en hoogstamboomgaarden het landschapsbeeld bepaalden. Op hun beurt hebben het veld moeten ruimen voor intensieve vormen van (in het bijzonder) graslandbeheer.
Original languageDutch
Title of host publicationExcursieverslagen 2005
EditorsR. Haveman J.A.M. Janssen K. van Dort
Place of PublicationWageningen
PublisherPlantensociologische Kring Nederland
Pages12-14
Publication statusPublished - 2010

Keywords

  • vegetation types
  • forest ecology
  • inventories
  • zuid-limburg

Cite this

Schaminee, J. H. J., & Willems, J. H. (2010). Het Savelsbos en omgeving. In R. H. J.A.M. Janssen K. van Dort (Ed.), Excursieverslagen 2005 (pp. 12-14). Wageningen: Plantensociologische Kring Nederland.
Schaminee, J.H.J. ; Willems, J.H. / Het Savelsbos en omgeving. Excursieverslagen 2005. editor / R. Haveman J.A.M. Janssen K. van Dort. Wageningen : Plantensociologische Kring Nederland, 2010. pp. 12-14
@inproceedings{bc16cb54b6234e1ba5628999923dacbe,
title = "Het Savelsbos en omgeving",
abstract = "De excursie vond plaats vanaf het dorp Rijckholt aan de zuidwestkant van het bosgebied, waarbij de deelnemers al snel - vanuit het bos - een mooi uitzicht hadden op het middenterras van het Maasdal. De gronden hier zijn lange tijd als akkerland gebruikt, waarna op deze terrasgronden zo ongeveer vanaf 1850 in toenemende mate fruit werd geteeld en hoogstamboomgaarden het landschapsbeeld bepaalden. Op hun beurt hebben het veld moeten ruimen voor intensieve vormen van (in het bijzonder) graslandbeheer.",
keywords = "vegetatietypen, bosecologie, inventarisaties, zuid-limburg, vegetation types, forest ecology, inventories, zuid-limburg",
author = "J.H.J. Schaminee and J.H. Willems",
year = "2010",
language = "Dutch",
pages = "12--14",
editor = "{J.A.M. Janssen K. van Dort}, {R. Haveman}",
booktitle = "Excursieverslagen 2005",
publisher = "Plantensociologische Kring Nederland",

}

Schaminee, JHJ & Willems, JH 2010, Het Savelsbos en omgeving. in RH J.A.M. Janssen K. van Dort (ed.), Excursieverslagen 2005. Plantensociologische Kring Nederland, Wageningen, pp. 12-14.

Het Savelsbos en omgeving. / Schaminee, J.H.J.; Willems, J.H.

Excursieverslagen 2005. ed. / R. Haveman J.A.M. Janssen K. van Dort. Wageningen : Plantensociologische Kring Nederland, 2010. p. 12-14.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingConference paperProfessional

TY - GEN

T1 - Het Savelsbos en omgeving

AU - Schaminee, J.H.J.

AU - Willems, J.H.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - De excursie vond plaats vanaf het dorp Rijckholt aan de zuidwestkant van het bosgebied, waarbij de deelnemers al snel - vanuit het bos - een mooi uitzicht hadden op het middenterras van het Maasdal. De gronden hier zijn lange tijd als akkerland gebruikt, waarna op deze terrasgronden zo ongeveer vanaf 1850 in toenemende mate fruit werd geteeld en hoogstamboomgaarden het landschapsbeeld bepaalden. Op hun beurt hebben het veld moeten ruimen voor intensieve vormen van (in het bijzonder) graslandbeheer.

AB - De excursie vond plaats vanaf het dorp Rijckholt aan de zuidwestkant van het bosgebied, waarbij de deelnemers al snel - vanuit het bos - een mooi uitzicht hadden op het middenterras van het Maasdal. De gronden hier zijn lange tijd als akkerland gebruikt, waarna op deze terrasgronden zo ongeveer vanaf 1850 in toenemende mate fruit werd geteeld en hoogstamboomgaarden het landschapsbeeld bepaalden. Op hun beurt hebben het veld moeten ruimen voor intensieve vormen van (in het bijzonder) graslandbeheer.

KW - vegetatietypen

KW - bosecologie

KW - inventarisaties

KW - zuid-limburg

KW - vegetation types

KW - forest ecology

KW - inventories

KW - zuid-limburg

M3 - Conference paper

SP - 12

EP - 14

BT - Excursieverslagen 2005

A2 - J.A.M. Janssen K. van Dort, R. Haveman

PB - Plantensociologische Kring Nederland

CY - Wageningen

ER -

Schaminee JHJ, Willems JH. Het Savelsbos en omgeving. In J.A.M. Janssen K. van Dort RH, editor, Excursieverslagen 2005. Wageningen: Plantensociologische Kring Nederland. 2010. p. 12-14