Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Bij het onderzoek van Het Nieuwe Telen Gerbera stond energiebesparing met behoud van productie en kwaliteit centraal. De energiedoelstelling moest gerealiseerd worden door selectiever belichten, meer uren schermen en gebruik van een dubbel scherm en vochtbeheersing met gewasventilatie. De opzet van het experiment, de opbouw van de installatie en de hoofdlijnen van de resultaten van het onderzoek worden beschreven in afzonderlijke rapporten. In dit rapport wordt ingegaan op de meer technische apsecten en detailmetingen aan het klimaat om het functioneren van de installatie en het effect op het microklimaat te beoordelen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationBleiswijk
  PublisherWageningen UR Glastuinbouw
  Number of pages50
  Publication statusPublished - 2011

  Publication series

  NameRapporten GTB
  PublisherWageningen UR Glastuinbouw
  No.1136

  Keywords

  • greenhouse horticulture
  • ornamental horticulture
  • gerbera
  • energy saving
  • temperature
  • measurement
  • sensors

  Cite this

  de Gelder, A. ; Warmenhoven, M.G. / Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail. Bleiswijk : Wageningen UR Glastuinbouw, 2011. 50 p. (Rapporten GTB; 1136).
  @book{53d3be1ac8ae47adbf890fdff1634578,
  title = "Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail",
  abstract = "Bij het onderzoek van Het Nieuwe Telen Gerbera stond energiebesparing met behoud van productie en kwaliteit centraal. De energiedoelstelling moest gerealiseerd worden door selectiever belichten, meer uren schermen en gebruik van een dubbel scherm en vochtbeheersing met gewasventilatie. De opzet van het experiment, de opbouw van de installatie en de hoofdlijnen van de resultaten van het onderzoek worden beschreven in afzonderlijke rapporten. In dit rapport wordt ingegaan op de meer technische apsecten en detailmetingen aan het klimaat om het functioneren van de installatie en het effect op het microklimaat te beoordelen.",
  keywords = "glastuinbouw, sierteelt, gerbera, energiebesparing, temperatuur, meting, sensors, greenhouse horticulture, ornamental horticulture, gerbera, energy saving, temperature, measurement, sensors",
  author = "{de Gelder}, A. and M.G. Warmenhoven",
  note = "Projectnummer 3242075900",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  series = "Rapporten GTB",
  publisher = "Wageningen UR Glastuinbouw",
  number = "1136",

  }

  Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail. / de Gelder, A.; Warmenhoven, M.G.

  Bleiswijk : Wageningen UR Glastuinbouw, 2011. 50 p. (Rapporten GTB; No. 1136).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail

  AU - de Gelder, A.

  AU - Warmenhoven, M.G.

  N1 - Projectnummer 3242075900

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Bij het onderzoek van Het Nieuwe Telen Gerbera stond energiebesparing met behoud van productie en kwaliteit centraal. De energiedoelstelling moest gerealiseerd worden door selectiever belichten, meer uren schermen en gebruik van een dubbel scherm en vochtbeheersing met gewasventilatie. De opzet van het experiment, de opbouw van de installatie en de hoofdlijnen van de resultaten van het onderzoek worden beschreven in afzonderlijke rapporten. In dit rapport wordt ingegaan op de meer technische apsecten en detailmetingen aan het klimaat om het functioneren van de installatie en het effect op het microklimaat te beoordelen.

  AB - Bij het onderzoek van Het Nieuwe Telen Gerbera stond energiebesparing met behoud van productie en kwaliteit centraal. De energiedoelstelling moest gerealiseerd worden door selectiever belichten, meer uren schermen en gebruik van een dubbel scherm en vochtbeheersing met gewasventilatie. De opzet van het experiment, de opbouw van de installatie en de hoofdlijnen van de resultaten van het onderzoek worden beschreven in afzonderlijke rapporten. In dit rapport wordt ingegaan op de meer technische apsecten en detailmetingen aan het klimaat om het functioneren van de installatie en het effect op het microklimaat te beoordelen.

  KW - glastuinbouw

  KW - sierteelt

  KW - gerbera

  KW - energiebesparing

  KW - temperatuur

  KW - meting

  KW - sensors

  KW - greenhouse horticulture

  KW - ornamental horticulture

  KW - gerbera

  KW - energy saving

  KW - temperature

  KW - measurement

  KW - sensors

  M3 - Report

  T3 - Rapporten GTB

  BT - Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail

  PB - Wageningen UR Glastuinbouw

  CY - Bleiswijk

  ER -

  de Gelder A, Warmenhoven MG. Het nieuwe telen Gerbera 2009-2011: Onderdeel rapport: Klimaat en techniek in detail. Bleiswijk: Wageningen UR Glastuinbouw, 2011. 50 p. (Rapporten GTB; 1136).