Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Het boek beschrijft de kennis van dit moment over de fokkerij van dieren en in het bijzonder die over het fokken met rashonden. Het boek gaat vooral in op de effecten van verwantschap en inteelt en het verminderen van de kans op erfelijke aandoeningen. Het boek is vooral geschreven voor bestuursleden van rasverenigingen en voor leden van foktechnische commissies. Hiermee kunnen zij binnen hun vereniging samen met de fokkers maatregelen treffen die nodig zijn om tot gezonde rashondenpups te komen.
Original languageDutch
Place of PublicationAmsterdam
PublisherRaad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland
Number of pages144
ISBN (Print)9789071101007
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  • dogs
  • dog breeds
  • pets
  • domestic animals
  • animal welfare
  • animal health
  • animal breeding
  • animal breeding methods

Cite this

Oldenbroek, J. K., & Windig, J. J. (2012). Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt. Amsterdam: Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland.
Oldenbroek, J.K. ; Windig, J.J. / Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt. Amsterdam : Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland, 2012. 144 p.
@book{94bb16c3287448ac966344da612fc704,
title = "Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt",
abstract = "Het boek beschrijft de kennis van dit moment over de fokkerij van dieren en in het bijzonder die over het fokken met rashonden. Het boek gaat vooral in op de effecten van verwantschap en inteelt en het verminderen van de kans op erfelijke aandoeningen. Het boek is vooral geschreven voor bestuursleden van rasverenigingen en voor leden van foktechnische commissies. Hiermee kunnen zij binnen hun vereniging samen met de fokkers maatregelen treffen die nodig zijn om tot gezonde rashondenpups te komen.",
keywords = "honden, hondenrassen, gezelschapsdieren, huisdieren, dierenwelzijn, diergezondheid, dierveredeling, fokkerijmethoden, dogs, dog breeds, pets, domestic animals, animal welfare, animal health, animal breeding, animal breeding methods",
author = "J.K. Oldenbroek and J.J. Windig",
year = "2012",
language = "Dutch",
isbn = "9789071101007",
publisher = "Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland",

}

Oldenbroek, JK & Windig, JJ 2012, Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt. Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland, Amsterdam.

Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt. / Oldenbroek, J.K.; Windig, J.J.

Amsterdam : Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland, 2012. 144 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt

AU - Oldenbroek, J.K.

AU - Windig, J.J.

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Het boek beschrijft de kennis van dit moment over de fokkerij van dieren en in het bijzonder die over het fokken met rashonden. Het boek gaat vooral in op de effecten van verwantschap en inteelt en het verminderen van de kans op erfelijke aandoeningen. Het boek is vooral geschreven voor bestuursleden van rasverenigingen en voor leden van foktechnische commissies. Hiermee kunnen zij binnen hun vereniging samen met de fokkers maatregelen treffen die nodig zijn om tot gezonde rashondenpups te komen.

AB - Het boek beschrijft de kennis van dit moment over de fokkerij van dieren en in het bijzonder die over het fokken met rashonden. Het boek gaat vooral in op de effecten van verwantschap en inteelt en het verminderen van de kans op erfelijke aandoeningen. Het boek is vooral geschreven voor bestuursleden van rasverenigingen en voor leden van foktechnische commissies. Hiermee kunnen zij binnen hun vereniging samen met de fokkers maatregelen treffen die nodig zijn om tot gezonde rashondenpups te komen.

KW - honden

KW - hondenrassen

KW - gezelschapsdieren

KW - huisdieren

KW - dierenwelzijn

KW - diergezondheid

KW - dierveredeling

KW - fokkerijmethoden

KW - dogs

KW - dog breeds

KW - pets

KW - domestic animals

KW - animal welfare

KW - animal health

KW - animal breeding

KW - animal breeding methods

M3 - Book

SN - 9789071101007

BT - Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt

PB - Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland

CY - Amsterdam

ER -

Oldenbroek JK, Windig JJ. Het fokken van rashonden : omgaan met verwantschap en inteelt. Amsterdam: Raad van Beheer op Kynologische Gebied in Nederland, 2012. 144 p.