Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Uit peilingen van de Nederlandse Aardappel Organisatie en andere, blijkt dat er nog steeds kwaliteitsgebreken vast te stellen zijn bij de biologische aardappels in het schap. Vergroening lijkt één van de belangrijkste aspecten van de kwaliteitsgebreken te zijn. Het doel van dit projectonderdeel is daarom om te onderzoeken welk type licht in de supermarkt leidt tot de beste resultaten om vergroening van bio-aardappels in het schap tegen te gaan.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen UR & Biobased Research
Number of pages26
ISBN (Print)9789462573635
Publication statusPublished - 2015

Publication series

NameRapport / Wageningen UR Food & Biobased Research
PublisherWageningen UR & Biobased Research
No.1528

Keywords

  • table potatoes
  • deterioration
  • greening
  • chlorophyll
  • artificial light
  • supermarkets
  • organic foods
  • potatoes
  • food quality

Cite this

Pereira da Silva, F. I. D. G., & Otma, E. C. (2015). Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; No. 1528). Wageningen: Wageningen UR & Biobased Research.
Pereira da Silva, F.I.D.G. ; Otma, E.C. / Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail. Wageningen : Wageningen UR & Biobased Research, 2015. 26 p. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; 1528).
@book{f7c996d8f51244429c7a7b1ffc97b70c,
title = "Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail",
abstract = "Uit peilingen van de Nederlandse Aardappel Organisatie en andere, blijkt dat er nog steeds kwaliteitsgebreken vast te stellen zijn bij de biologische aardappels in het schap. Vergroening lijkt {\'e}{\'e}n van de belangrijkste aspecten van de kwaliteitsgebreken te zijn. Het doel van dit projectonderdeel is daarom om te onderzoeken welk type licht in de supermarkt leidt tot de beste resultaten om vergroening van bio-aardappels in het schap tegen te gaan.",
keywords = "consumptieaardappelen, achteruitgang (deterioration), vergroening, chlorofyl, kunstlicht, supermarkten, biologische voedingsmiddelen, aardappelen, voedselkwaliteit, table potatoes, deterioration, greening, chlorophyll, artificial light, supermarkets, organic foods, potatoes, food quality",
author = "{Pereira da Silva}, F.I.D.G. and E.C. Otma",
year = "2015",
language = "Dutch",
isbn = "9789462573635",
series = "Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research",
publisher = "Wageningen UR & Biobased Research",
number = "1528",

}

Pereira da Silva, FIDG & Otma, EC 2015, Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail. Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research, no. 1528, Wageningen UR & Biobased Research, Wageningen.

Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail. / Pereira da Silva, F.I.D.G.; Otma, E.C.

Wageningen : Wageningen UR & Biobased Research, 2015. 26 p. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; No. 1528).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail

AU - Pereira da Silva, F.I.D.G.

AU - Otma, E.C.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Uit peilingen van de Nederlandse Aardappel Organisatie en andere, blijkt dat er nog steeds kwaliteitsgebreken vast te stellen zijn bij de biologische aardappels in het schap. Vergroening lijkt één van de belangrijkste aspecten van de kwaliteitsgebreken te zijn. Het doel van dit projectonderdeel is daarom om te onderzoeken welk type licht in de supermarkt leidt tot de beste resultaten om vergroening van bio-aardappels in het schap tegen te gaan.

AB - Uit peilingen van de Nederlandse Aardappel Organisatie en andere, blijkt dat er nog steeds kwaliteitsgebreken vast te stellen zijn bij de biologische aardappels in het schap. Vergroening lijkt één van de belangrijkste aspecten van de kwaliteitsgebreken te zijn. Het doel van dit projectonderdeel is daarom om te onderzoeken welk type licht in de supermarkt leidt tot de beste resultaten om vergroening van bio-aardappels in het schap tegen te gaan.

KW - consumptieaardappelen

KW - achteruitgang (deterioration)

KW - vergroening

KW - chlorofyl

KW - kunstlicht

KW - supermarkten

KW - biologische voedingsmiddelen

KW - aardappelen

KW - voedselkwaliteit

KW - table potatoes

KW - deterioration

KW - greening

KW - chlorophyll

KW - artificial light

KW - supermarkets

KW - organic foods

KW - potatoes

KW - food quality

M3 - Report

SN - 9789462573635

T3 - Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research

BT - Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail

PB - Wageningen UR & Biobased Research

CY - Wageningen

ER -

Pereira da Silva FIDG, Otma EC. Het effect van licht op bio-aardappel vergroening in de retail. Wageningen: Wageningen UR & Biobased Research, 2015. 26 p. (Rapport / Wageningen UR Food & Biobased Research; 1528).