H5N8 in Nederland in 2014: Een nadere blik op de uitbraken

F.C. Velkers, A.R.W. Elbers, R.J. Bouwstra, A. Stegeman

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) is een analyse uitgevoerd van de H5N8 uitbraken om nader inzicht in binnenkomst, verspreiding en symptomen van het virus op pluimveebedrijven te krijgen. De bevindingen zijn tussentijds gerapporteerd via het overleg van de deskundigengroep dierziekten. De volledige
rapportage is eind 2014 aangeboden aan het Ministerie van EZ. Dit document is een samenvatting hiervan.
LanguageDutch
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • animal welfare
  • animal production
  • poultry
  • animal diseases
  • animal health
  • avian influenza
  • poultry farming

Cite this

Velkers, F.C. (Author) ; Elbers, A.R.W. (Author) ; Bouwstra, R.J. (Author) ; Stegeman, A. (Author). / H5N8 in Nederland in 2014 : Een nadere blik op de uitbraken. [Web publication/site].
@misc{421345f232cd48b3843b064ff4783844,
title = "H5N8 in Nederland in 2014: Een nadere blik op de uitbraken",
abstract = "In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) is een analyse uitgevoerd van de H5N8 uitbraken om nader inzicht in binnenkomst, verspreiding en symptomen van het virus op pluimveebedrijven te krijgen. De bevindingen zijn tussentijds gerapporteerd via het overleg van de deskundigengroep dierziekten. De volledigerapportage is eind 2014 aangeboden aan het Ministerie van EZ. Dit document is een samenvatting hiervan.",
keywords = "dierenwelzijn, dierlijke productie, pluimvee, dierziekten, diergezondheid, aviaire influenza, pluimveehouderij, animal welfare, animal production, poultry, animal diseases, animal health, avian influenza, poultry farming",
author = "F.C. Velkers and A.R.W. Elbers and R.J. Bouwstra and A. Stegeman",
year = "2015",
language = "Dutch",

}

Velkers, FC, Elbers, ARW, Bouwstra, RJ & Stegeman, A, H5N8 in Nederland in 2014: Een nadere blik op de uitbraken, 2015, Web publication/site.
H5N8 in Nederland in 2014 : Een nadere blik op de uitbraken. Velkers, F.C. (Author); Elbers, A.R.W. (Author); Bouwstra, R.J. (Author); Stegeman, A. (Author). 2015.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - H5N8 in Nederland in 2014

T2 - Een nadere blik op de uitbraken

AU - Velkers, F.C.

AU - Elbers, A.R.W.

AU - Bouwstra, R.J.

AU - Stegeman, A.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) is een analyse uitgevoerd van de H5N8 uitbraken om nader inzicht in binnenkomst, verspreiding en symptomen van het virus op pluimveebedrijven te krijgen. De bevindingen zijn tussentijds gerapporteerd via het overleg van de deskundigengroep dierziekten. De volledigerapportage is eind 2014 aangeboden aan het Ministerie van EZ. Dit document is een samenvatting hiervan.

AB - In opdracht van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) is een analyse uitgevoerd van de H5N8 uitbraken om nader inzicht in binnenkomst, verspreiding en symptomen van het virus op pluimveebedrijven te krijgen. De bevindingen zijn tussentijds gerapporteerd via het overleg van de deskundigengroep dierziekten. De volledigerapportage is eind 2014 aangeboden aan het Ministerie van EZ. Dit document is een samenvatting hiervan.

KW - dierenwelzijn

KW - dierlijke productie

KW - pluimvee

KW - dierziekten

KW - diergezondheid

KW - aviaire influenza

KW - pluimveehouderij

KW - animal welfare

KW - animal production

KW - poultry

KW - animal diseases

KW - animal health

KW - avian influenza

KW - poultry farming

M3 - Web publication/site

ER -

Velkers FC (Author), Elbers ARW (Author), Bouwstra RJ (Author), Stegeman A (Author). H5N8 in Nederland in 2014: Een nadere blik op de uitbraken 2015.