Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2

P.C. Jansen, M. Knotters, C.P. Beets

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  In 2000 is de grondwaterdynamiek van 26 vegetatiedoeltypen in terreinen van Staatsbosbeheer gekarakteriseerd. Als vervolg is een tweede set met meetreeksen gekarakteriseerd. Er is gebruik gemaakt van een stochastische differentiaalvergelijking of een transfer-ruismodel. Op basis van neerslagoverschotreeksen van dertig jaar is het langjarige grondwaterstandsverloop gesimuleerd op dagbasis. Uit deze reeksen zijn karakteristieken berekend zoals duurlijnen, inundatieduren en regimecurves van de grondwaterspiegel, de aëratiegraad, het vochtgehalte in de onverzadigde zone, en het cumulatief verdampingstekort.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherAlterra
  Number of pages152
  Publication statusPublished - 2001

  Publication series

  NameAlterra-rapport
  No.428

  Keywords

  • soil water
  • water table
  • groundwater level
  • soil water regimes
  • plant water relations
  • vegetation
  • vegetation types
  • time series
  • models
  • ecohydrology
  • nature

  Cite this

  Jansen, P. C., Knotters, M., & Beets, C. P. (2001). Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2. (Alterra-rapport; No. 428). Wageningen: Alterra.
  Jansen, P.C. ; Knotters, M. ; Beets, C.P. / Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2. Wageningen : Alterra, 2001. 152 p. (Alterra-rapport; 428).
  @book{dddd5bcfeb4a4ade85a1ed10e548dc51,
  title = "Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2",
  abstract = "In 2000 is de grondwaterdynamiek van 26 vegetatiedoeltypen in terreinen van Staatsbosbeheer gekarakteriseerd. Als vervolg is een tweede set met meetreeksen gekarakteriseerd. Er is gebruik gemaakt van een stochastische differentiaalvergelijking of een transfer-ruismodel. Op basis van neerslagoverschotreeksen van dertig jaar is het langjarige grondwaterstandsverloop gesimuleerd op dagbasis. Uit deze reeksen zijn karakteristieken berekend zoals duurlijnen, inundatieduren en regimecurves van de grondwaterspiegel, de a{\"e}ratiegraad, het vochtgehalte in de onverzadigde zone, en het cumulatief verdampingstekort.",
  keywords = "bodemwater, grondwaterspiegel, grondwaterstand, bodemwaterregimes, vegetatie, vegetatietypen, plant-water relaties, tijdreeksen, modellen, ecohydrologie, natuur, geostatistiek, hydrologie, simulatiemodel, soil water, water table, groundwater level, soil water regimes, plant water relations, vegetation, vegetation types, time series, models, ecohydrology, nature",
  author = "P.C. Jansen and M. Knotters and C.P. Beets",
  year = "2001",
  language = "Dutch",
  series = "Alterra-rapport",
  publisher = "Alterra",
  number = "428",

  }

  Jansen, PC, Knotters, M & Beets, CP 2001, Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2. Alterra-rapport, no. 428, Alterra, Wageningen.

  Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2. / Jansen, P.C.; Knotters, M.; Beets, C.P.

  Wageningen : Alterra, 2001. 152 p. (Alterra-rapport; No. 428).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2

  AU - Jansen, P.C.

  AU - Knotters, M.

  AU - Beets, C.P.

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - In 2000 is de grondwaterdynamiek van 26 vegetatiedoeltypen in terreinen van Staatsbosbeheer gekarakteriseerd. Als vervolg is een tweede set met meetreeksen gekarakteriseerd. Er is gebruik gemaakt van een stochastische differentiaalvergelijking of een transfer-ruismodel. Op basis van neerslagoverschotreeksen van dertig jaar is het langjarige grondwaterstandsverloop gesimuleerd op dagbasis. Uit deze reeksen zijn karakteristieken berekend zoals duurlijnen, inundatieduren en regimecurves van de grondwaterspiegel, de aëratiegraad, het vochtgehalte in de onverzadigde zone, en het cumulatief verdampingstekort.

  AB - In 2000 is de grondwaterdynamiek van 26 vegetatiedoeltypen in terreinen van Staatsbosbeheer gekarakteriseerd. Als vervolg is een tweede set met meetreeksen gekarakteriseerd. Er is gebruik gemaakt van een stochastische differentiaalvergelijking of een transfer-ruismodel. Op basis van neerslagoverschotreeksen van dertig jaar is het langjarige grondwaterstandsverloop gesimuleerd op dagbasis. Uit deze reeksen zijn karakteristieken berekend zoals duurlijnen, inundatieduren en regimecurves van de grondwaterspiegel, de aëratiegraad, het vochtgehalte in de onverzadigde zone, en het cumulatief verdampingstekort.

  KW - bodemwater

  KW - grondwaterspiegel

  KW - grondwaterstand

  KW - bodemwaterregimes

  KW - vegetatie

  KW - vegetatietypen

  KW - plant-water relaties

  KW - tijdreeksen

  KW - modellen

  KW - ecohydrologie

  KW - natuur

  KW - geostatistiek

  KW - hydrologie

  KW - simulatiemodel

  KW - soil water

  KW - water table

  KW - groundwater level

  KW - soil water regimes

  KW - plant water relations

  KW - vegetation

  KW - vegetation types

  KW - time series

  KW - models

  KW - ecohydrology

  KW - nature

  M3 - Report

  T3 - Alterra-rapport

  BT - Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2

  PB - Alterra

  CY - Wageningen

  ER -

  Jansen PC, Knotters M, Beets CP. Grondwaterdynamiek van vegetatiestandplaatsen; analyse van tijdreeksen - deel 2. Wageningen: Alterra, 2001. 152 p. (Alterra-rapport; 428).