GroentenFruit Huis - Factsheet

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Dit topsector PPS project (PPS 296) met een looptijd van 2013 tot en met 2016 heeft als doel inzicht te krijgen in de werkelijke microbiologische risico’s in de Nederlandse voedingstuinbouwsector door te monitoren en, waar nodig, het vaststellen van effectieve beheersmaatregelen. Wat zijn humane pathogenen? Welke mogelijke besmettingsroutes zijn er? Gevaarevaluatie voor telers om mogelijke microbiële gevaren in hun teelt te identificeren. Het sectorale microbiologisch monitoring programma is uitgevoerd om de aanwezigheid van humaan pathogene micro-organismen op/in verse, onbewerkte groenten en fruit te onderzoeken.
Original languageDutch
PublisherRIKILT Wageningen UR
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  • horticulture
  • food crops
  • pathotypes
  • human pathogens
  • hygiene
  • monitoring
  • plant protection
  • industrial hygiene
  • pollution control

Cite this

van der Fels, H.J. / GroentenFruit Huis - Factsheet. 2015. RIKILT Wageningen UR.
@misc{6cde1c0cb09c4206ae903bc795ae8cd7,
title = "GroentenFruit Huis - Factsheet",
abstract = "Dit topsector PPS project (PPS 296) met een looptijd van 2013 tot en met 2016 heeft als doel inzicht te krijgen in de werkelijke microbiologische risico’s in de Nederlandse voedingstuinbouwsector door te monitoren en, waar nodig, het vaststellen van effectieve beheersmaatregelen. Wat zijn humane pathogenen? Welke mogelijke besmettingsroutes zijn er? Gevaarevaluatie voor telers om mogelijke microbi{\"e}le gevaren in hun teelt te identificeren. Het sectorale microbiologisch monitoring programma is uitgevoerd om de aanwezigheid van humaan pathogene micro-organismen op/in verse, onbewerkte groenten en fruit te onderzoeken.",
keywords = "tuinbouw, voedselgewassen, pathogene organismen, humane pathogenen, hygi{\"e}ne, monitoring, gewasbescherming, bedrijfshygi{\"e}ne, verontreinigingsbeheersing, horticulture, food crops, pathotypes, human pathogens, hygiene, monitoring, plant protection, industrial hygiene, pollution control",
author = "{van der Fels}, H.J.",
year = "2015",
language = "Dutch",
publisher = "RIKILT Wageningen UR",
type = "Other",

}

GroentenFruit Huis - Factsheet. / van der Fels, H.J.

RIKILT Wageningen UR. 2015, .

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - GroentenFruit Huis - Factsheet

AU - van der Fels, H.J.

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Dit topsector PPS project (PPS 296) met een looptijd van 2013 tot en met 2016 heeft als doel inzicht te krijgen in de werkelijke microbiologische risico’s in de Nederlandse voedingstuinbouwsector door te monitoren en, waar nodig, het vaststellen van effectieve beheersmaatregelen. Wat zijn humane pathogenen? Welke mogelijke besmettingsroutes zijn er? Gevaarevaluatie voor telers om mogelijke microbiële gevaren in hun teelt te identificeren. Het sectorale microbiologisch monitoring programma is uitgevoerd om de aanwezigheid van humaan pathogene micro-organismen op/in verse, onbewerkte groenten en fruit te onderzoeken.

AB - Dit topsector PPS project (PPS 296) met een looptijd van 2013 tot en met 2016 heeft als doel inzicht te krijgen in de werkelijke microbiologische risico’s in de Nederlandse voedingstuinbouwsector door te monitoren en, waar nodig, het vaststellen van effectieve beheersmaatregelen. Wat zijn humane pathogenen? Welke mogelijke besmettingsroutes zijn er? Gevaarevaluatie voor telers om mogelijke microbiële gevaren in hun teelt te identificeren. Het sectorale microbiologisch monitoring programma is uitgevoerd om de aanwezigheid van humaan pathogene micro-organismen op/in verse, onbewerkte groenten en fruit te onderzoeken.

KW - tuinbouw

KW - voedselgewassen

KW - pathogene organismen

KW - humane pathogenen

KW - hygiëne

KW - monitoring

KW - gewasbescherming

KW - bedrijfshygiëne

KW - verontreinigingsbeheersing

KW - horticulture

KW - food crops

KW - pathotypes

KW - human pathogens

KW - hygiene

KW - monitoring

KW - plant protection

KW - industrial hygiene

KW - pollution control

M3 - Pamphlet

PB - RIKILT Wageningen UR

ER -