Groen onderwijs en Telen met Toekomst

G.J. van Os, J. Nijman

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  Wat betekenen de nieuwe mestregels voor de bedrijfsvoering van een bollenteler?” Drie plantenteeltleerlingen van het mbo in Hoorn kregen eind 2005, op verzoek van het praktijknetwerk Telen met toekomst de opdracht om de bemestingsplannen van enkele bedrijven door te rekenen. Ze werden begeleid door een onderzoeker van het toenmalige proefbedrijf van PPO in Sint Maartensvlotbrug. “Zeer leerzaam,” vonden de leerlingen. Het is een manier om nieuwe kennis te ontsluiten waarbij onderzoekers, onderwijs en ondernemers samenwerken. Het was een van de eerste projecten waarbij het groene onderwijs een rol speelde in dit project. Maar er is meer mogelijk.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)96-97
  JournalGewasbescherming
  Volume41
  Issue number2
  Publication statusPublished - 2010

  Keywords

  • agricultural education
  • research workers
  • cooperation
  • teaching methods
  • growers
  • projects
  • plant protection

  Cite this

  van Os, G. J., & Nijman, J. (2010). Groen onderwijs en Telen met Toekomst. Gewasbescherming, 41(2), 96-97.
  van Os, G.J. ; Nijman, J. / Groen onderwijs en Telen met Toekomst. In: Gewasbescherming. 2010 ; Vol. 41, No. 2. pp. 96-97.
  @article{0e57bdf4e6704aa8bc7413cf17f8ffa8,
  title = "Groen onderwijs en Telen met Toekomst",
  abstract = "Wat betekenen de nieuwe mestregels voor de bedrijfsvoering van een bollenteler?” Drie plantenteeltleerlingen van het mbo in Hoorn kregen eind 2005, op verzoek van het praktijknetwerk Telen met toekomst de opdracht om de bemestingsplannen van enkele bedrijven door te rekenen. Ze werden begeleid door een onderzoeker van het toenmalige proefbedrijf van PPO in Sint Maartensvlotbrug. “Zeer leerzaam,” vonden de leerlingen. Het is een manier om nieuwe kennis te ontsluiten waarbij onderzoekers, onderwijs en ondernemers samenwerken. Het was een van de eerste projecten waarbij het groene onderwijs een rol speelde in dit project. Maar er is meer mogelijk.",
  keywords = "agrarisch onderwijs, onderzoekers, samenwerking, onderwijsmethoden, kwekers, projecten, gewasbescherming, agricultural education, research workers, cooperation, teaching methods, growers, projects, plant protection",
  author = "{van Os}, G.J. and J. Nijman",
  year = "2010",
  language = "Dutch",
  volume = "41",
  pages = "96--97",
  journal = "Gewasbescherming",
  issn = "0166-6495",
  number = "2",

  }

  van Os, GJ & Nijman, J 2010, 'Groen onderwijs en Telen met Toekomst', Gewasbescherming, vol. 41, no. 2, pp. 96-97.

  Groen onderwijs en Telen met Toekomst. / van Os, G.J.; Nijman, J.

  In: Gewasbescherming, Vol. 41, No. 2, 2010, p. 96-97.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Groen onderwijs en Telen met Toekomst

  AU - van Os, G.J.

  AU - Nijman, J.

  PY - 2010

  Y1 - 2010

  N2 - Wat betekenen de nieuwe mestregels voor de bedrijfsvoering van een bollenteler?” Drie plantenteeltleerlingen van het mbo in Hoorn kregen eind 2005, op verzoek van het praktijknetwerk Telen met toekomst de opdracht om de bemestingsplannen van enkele bedrijven door te rekenen. Ze werden begeleid door een onderzoeker van het toenmalige proefbedrijf van PPO in Sint Maartensvlotbrug. “Zeer leerzaam,” vonden de leerlingen. Het is een manier om nieuwe kennis te ontsluiten waarbij onderzoekers, onderwijs en ondernemers samenwerken. Het was een van de eerste projecten waarbij het groene onderwijs een rol speelde in dit project. Maar er is meer mogelijk.

  AB - Wat betekenen de nieuwe mestregels voor de bedrijfsvoering van een bollenteler?” Drie plantenteeltleerlingen van het mbo in Hoorn kregen eind 2005, op verzoek van het praktijknetwerk Telen met toekomst de opdracht om de bemestingsplannen van enkele bedrijven door te rekenen. Ze werden begeleid door een onderzoeker van het toenmalige proefbedrijf van PPO in Sint Maartensvlotbrug. “Zeer leerzaam,” vonden de leerlingen. Het is een manier om nieuwe kennis te ontsluiten waarbij onderzoekers, onderwijs en ondernemers samenwerken. Het was een van de eerste projecten waarbij het groene onderwijs een rol speelde in dit project. Maar er is meer mogelijk.

  KW - agrarisch onderwijs

  KW - onderzoekers

  KW - samenwerking

  KW - onderwijsmethoden

  KW - kwekers

  KW - projecten

  KW - gewasbescherming

  KW - agricultural education

  KW - research workers

  KW - cooperation

  KW - teaching methods

  KW - growers

  KW - projects

  KW - plant protection

  M3 - Article

  VL - 41

  SP - 96

  EP - 97

  JO - Gewasbescherming

  JF - Gewasbescherming

  SN - 0166-6495

  IS - 2

  ER -

  van Os GJ, Nijman J. Groen onderwijs en Telen met Toekomst. Gewasbescherming. 2010;41(2):96-97.