Governance strategieën voor waterbeleid

Historische trends en vooruitblik

Research output: Book/ReportReportAcademic

Abstract

De studie richt zich met name op het rijksniveau en behandelt vier vragen: 1. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de governance strategieën van het waterveiligheidsbeleid, zoetwatervoorzieningenbeleid en waterkwaliteitsbeleid? 2. Welke verschuivingen hebben plaatsgevonden om de opgaven van waterveiligheid, watervoorziening en waterkwaliteit samenhangend aan te pakken en de integratie tussen water en andere domeinen te versterken? 3. Hoe zijn de veranderingen in governance strategieën te waarderen in het kader van de uitdagende wateropgaven? 4. Welke handelingsperspectieven kunnen governance strategieën versterken?
Original languageEnglish
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen University
Commissioning bodyPBL Netherlands Environmental Assessment Agency
Number of pages35
Publication statusPublished - 2016

Cite this

@book{8ccd13058d5f4cd1abf0820edbe887a3,
title = "Governance strategie{\"e}n voor waterbeleid: Historische trends en vooruitblik",
abstract = "De studie richt zich met name op het rijksniveau en behandelt vier vragen: 1. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de governance strategie{\"e}n van het waterveiligheidsbeleid, zoetwatervoorzieningenbeleid en waterkwaliteitsbeleid? 2. Welke verschuivingen hebben plaatsgevonden om de opgaven van waterveiligheid, watervoorziening en waterkwaliteit samenhangend aan te pakken en de integratie tussen water en andere domeinen te versterken? 3. Hoe zijn de veranderingen in governance strategie{\"e}n te waarderen in het kader van de uitdagende wateropgaven? 4. Welke handelingsperspectieven kunnen governance strategie{\"e}n versterken?",
author = "C.J.A.M. Termeer and A.R.P.J. Dewulf and W.D. Pot and G.R. Biesbroek",
year = "2016",
language = "English",
publisher = "Wageningen University",

}

Governance strategieën voor waterbeleid : Historische trends en vooruitblik. / Termeer, C.J.A.M.; Dewulf, A.R.P.J.; Pot, W.D.; Biesbroek, G.R.

Wageningen : Wageningen University, 2016. 35 p.

Research output: Book/ReportReportAcademic

TY - BOOK

T1 - Governance strategieën voor waterbeleid

T2 - Historische trends en vooruitblik

AU - Termeer, C.J.A.M.

AU - Dewulf, A.R.P.J.

AU - Pot, W.D.

AU - Biesbroek, G.R.

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - De studie richt zich met name op het rijksniveau en behandelt vier vragen: 1. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de governance strategieën van het waterveiligheidsbeleid, zoetwatervoorzieningenbeleid en waterkwaliteitsbeleid? 2. Welke verschuivingen hebben plaatsgevonden om de opgaven van waterveiligheid, watervoorziening en waterkwaliteit samenhangend aan te pakken en de integratie tussen water en andere domeinen te versterken? 3. Hoe zijn de veranderingen in governance strategieën te waarderen in het kader van de uitdagende wateropgaven? 4. Welke handelingsperspectieven kunnen governance strategieën versterken?

AB - De studie richt zich met name op het rijksniveau en behandelt vier vragen: 1. Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de governance strategieën van het waterveiligheidsbeleid, zoetwatervoorzieningenbeleid en waterkwaliteitsbeleid? 2. Welke verschuivingen hebben plaatsgevonden om de opgaven van waterveiligheid, watervoorziening en waterkwaliteit samenhangend aan te pakken en de integratie tussen water en andere domeinen te versterken? 3. Hoe zijn de veranderingen in governance strategieën te waarderen in het kader van de uitdagende wateropgaven? 4. Welke handelingsperspectieven kunnen governance strategieën versterken?

M3 - Report

BT - Governance strategieën voor waterbeleid

PB - Wageningen University

CY - Wageningen

ER -