Geluidshinder in de groene gebieden van Drenthe

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Dit onderzoek heeft als doel het vastleggen van de geluidshinder in 1998 in de provincie Drenthe als geheel en in enkele groene gebieden die belangrijk zijn voor de recreatie. Deze gebieden zijn onderscheiden in natuurgebieden (bossen, droge en natte natuur), waardevolle cultuurlandschappen en nationale parken. Ook het aanbod aan fiets- en wandelmogelijkheden behoort hiertoe. Ruim 60% van de natuurgebieden ligt in een zeer stille zone. Dit geldt met name voor de natte natuurgebieden. De Nationale Parken scoren zeer goed op stilte, maar het Waardevolle Cultuurlandschap en de recreatiegebieden minder. Een deel van de fietsmogelijkheden ligt echter toch in lawaaiige zones. Rond 18% van het totale oppervlak van Drenthe ligt in een zone van meer dan 55dB(A), terwijl 30% van de fietsmogelijkheden in deze zone ligt. De wandelmogelijkheden zijn in dit opzicht gunstiger; een groot deel (33%) ligt in zeer stille gebieden.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherAlterra
  Number of pages27
  Publication statusPublished - 1999

  Keywords

  • recreation
  • netherlands
  • noise pollution
  • environmental impact
  • leisure activities
  • bicycling
  • walking
  • nature
  • drenthe

  Cite this

  @book{496888bc492d470fa80afe2c065774f3,
  title = "Geluidshinder in de groene gebieden van Drenthe",
  abstract = "Dit onderzoek heeft als doel het vastleggen van de geluidshinder in 1998 in de provincie Drenthe als geheel en in enkele groene gebieden die belangrijk zijn voor de recreatie. Deze gebieden zijn onderscheiden in natuurgebieden (bossen, droge en natte natuur), waardevolle cultuurlandschappen en nationale parken. Ook het aanbod aan fiets- en wandelmogelijkheden behoort hiertoe. Ruim 60{\%} van de natuurgebieden ligt in een zeer stille zone. Dit geldt met name voor de natte natuurgebieden. De Nationale Parken scoren zeer goed op stilte, maar het Waardevolle Cultuurlandschap en de recreatiegebieden minder. Een deel van de fietsmogelijkheden ligt echter toch in lawaaiige zones. Rond 18{\%} van het totale oppervlak van Drenthe ligt in een zone van meer dan 55dB(A), terwijl 30{\%} van de fietsmogelijkheden in deze zone ligt. De wandelmogelijkheden zijn in dit opzicht gunstiger; een groot deel (33{\%}) ligt in zeer stille gebieden.",
  keywords = "recreatie, nederland, geluidshinder, milieueffect, vrijetijdsactiviteiten, fietsen, lopen, natuur, drenthe, recreation, netherlands, noise pollution, environmental impact, leisure activities, bicycling, walking, nature, drenthe",
  author = "C.M. Goossen and F. Langers",
  year = "1999",
  language = "Dutch",
  publisher = "Alterra",

  }

  Geluidshinder in de groene gebieden van Drenthe. / Goossen, C.M.; Langers, F.

  Wageningen : Alterra, 1999. 27 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Geluidshinder in de groene gebieden van Drenthe

  AU - Goossen, C.M.

  AU - Langers, F.

  PY - 1999

  Y1 - 1999

  N2 - Dit onderzoek heeft als doel het vastleggen van de geluidshinder in 1998 in de provincie Drenthe als geheel en in enkele groene gebieden die belangrijk zijn voor de recreatie. Deze gebieden zijn onderscheiden in natuurgebieden (bossen, droge en natte natuur), waardevolle cultuurlandschappen en nationale parken. Ook het aanbod aan fiets- en wandelmogelijkheden behoort hiertoe. Ruim 60% van de natuurgebieden ligt in een zeer stille zone. Dit geldt met name voor de natte natuurgebieden. De Nationale Parken scoren zeer goed op stilte, maar het Waardevolle Cultuurlandschap en de recreatiegebieden minder. Een deel van de fietsmogelijkheden ligt echter toch in lawaaiige zones. Rond 18% van het totale oppervlak van Drenthe ligt in een zone van meer dan 55dB(A), terwijl 30% van de fietsmogelijkheden in deze zone ligt. De wandelmogelijkheden zijn in dit opzicht gunstiger; een groot deel (33%) ligt in zeer stille gebieden.

  AB - Dit onderzoek heeft als doel het vastleggen van de geluidshinder in 1998 in de provincie Drenthe als geheel en in enkele groene gebieden die belangrijk zijn voor de recreatie. Deze gebieden zijn onderscheiden in natuurgebieden (bossen, droge en natte natuur), waardevolle cultuurlandschappen en nationale parken. Ook het aanbod aan fiets- en wandelmogelijkheden behoort hiertoe. Ruim 60% van de natuurgebieden ligt in een zeer stille zone. Dit geldt met name voor de natte natuurgebieden. De Nationale Parken scoren zeer goed op stilte, maar het Waardevolle Cultuurlandschap en de recreatiegebieden minder. Een deel van de fietsmogelijkheden ligt echter toch in lawaaiige zones. Rond 18% van het totale oppervlak van Drenthe ligt in een zone van meer dan 55dB(A), terwijl 30% van de fietsmogelijkheden in deze zone ligt. De wandelmogelijkheden zijn in dit opzicht gunstiger; een groot deel (33%) ligt in zeer stille gebieden.

  KW - recreatie

  KW - nederland

  KW - geluidshinder

  KW - milieueffect

  KW - vrijetijdsactiviteiten

  KW - fietsen

  KW - lopen

  KW - natuur

  KW - drenthe

  KW - recreation

  KW - netherlands

  KW - noise pollution

  KW - environmental impact

  KW - leisure activities

  KW - bicycling

  KW - walking

  KW - nature

  KW - drenthe

  M3 - Report

  BT - Geluidshinder in de groene gebieden van Drenthe

  PB - Alterra

  CY - Wageningen

  ER -