Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000

A.J.H. Berents, E. Brabander, R. Elgersma

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  De veredeling van Hippeastrum (amaryllis) zorgt voor een geleidelijke vernieuwing van het sortiment. De opbouw van een partij plantmateriaal gaat langzaam en het duurt jaren voordat de waarde van een nieuw ras bekend is. Het gebruikswaarde-onderzoek is gericht op het beoordelen van rassen op teelteigenschappen en uiterlijke kenmerken. Deze eigenschappen bepalen gezamenlijk de waarde van een ras voor de teelt, afzet en consument. Dit driejarig gebruikswaarde-onderzoek Hippeastrum is gericht op de bollenteelt met als slot een opplanting als potplant, waarbij de bollen kort (direct na preparatie opplanten), middellang (3 maanden na preparatie) en lang (6 maanden na preparatie) werden bewaard. In dit verslag is de Nederlandse naam amaryllis voor Hippeastrum gebruikt. Beoordeling van nieuwe amaryllis rassen op geschiktheid voor de bollenteelt en de teelt als potplant na verschillende bewaarperioden in vergelijking met het standaard ras Red Lion.
  Original languageDutch
  Place of PublicationNaaldwijk
  PublisherPraktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk
  Number of pages38
  Publication statusPublished - 2001

  Publication series

  NameRapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving
  No.331
  ISSN (Print)1385-3015

  Keywords

  • hippeastrum
  • ornamental plants
  • use value
  • cultivars

  Cite this

  Berents, A. J. H., Brabander, E., & Elgersma, R. (2001). Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000. (Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving; No. 331). Naaldwijk: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk.
  Berents, A.J.H. ; Brabander, E. ; Elgersma, R. / Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000. Naaldwijk : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, 2001. 38 p. (Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving; 331).
  @book{4ab748fe7a6244a0a1351347a4626d90,
  title = "Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000",
  abstract = "De veredeling van Hippeastrum (amaryllis) zorgt voor een geleidelijke vernieuwing van het sortiment. De opbouw van een partij plantmateriaal gaat langzaam en het duurt jaren voordat de waarde van een nieuw ras bekend is. Het gebruikswaarde-onderzoek is gericht op het beoordelen van rassen op teelteigenschappen en uiterlijke kenmerken. Deze eigenschappen bepalen gezamenlijk de waarde van een ras voor de teelt, afzet en consument. Dit driejarig gebruikswaarde-onderzoek Hippeastrum is gericht op de bollenteelt met als slot een opplanting als potplant, waarbij de bollen kort (direct na preparatie opplanten), middellang (3 maanden na preparatie) en lang (6 maanden na preparatie) werden bewaard. In dit verslag is de Nederlandse naam amaryllis voor Hippeastrum gebruikt. Beoordeling van nieuwe amaryllis rassen op geschiktheid voor de bollenteelt en de teelt als potplant na verschillende bewaarperioden in vergelijking met het standaard ras Red Lion.",
  keywords = "hippeastrum, sierplanten, gebruikswaarde, cultivars, hippeastrum, ornamental plants, use value, cultivars",
  author = "A.J.H. Berents and E. Brabander and R. Elgersma",
  year = "2001",
  language = "Dutch",
  series = "Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving",
  publisher = "Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk",
  number = "331",

  }

  Berents, AJH, Brabander, E & Elgersma, R 2001, Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000. Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving, no. 331, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, Naaldwijk.

  Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000. / Berents, A.J.H.; Brabander, E.; Elgersma, R.

  Naaldwijk : Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, 2001. 38 p. (Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving; No. 331).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000

  AU - Berents, A.J.H.

  AU - Brabander, E.

  AU - Elgersma, R.

  PY - 2001

  Y1 - 2001

  N2 - De veredeling van Hippeastrum (amaryllis) zorgt voor een geleidelijke vernieuwing van het sortiment. De opbouw van een partij plantmateriaal gaat langzaam en het duurt jaren voordat de waarde van een nieuw ras bekend is. Het gebruikswaarde-onderzoek is gericht op het beoordelen van rassen op teelteigenschappen en uiterlijke kenmerken. Deze eigenschappen bepalen gezamenlijk de waarde van een ras voor de teelt, afzet en consument. Dit driejarig gebruikswaarde-onderzoek Hippeastrum is gericht op de bollenteelt met als slot een opplanting als potplant, waarbij de bollen kort (direct na preparatie opplanten), middellang (3 maanden na preparatie) en lang (6 maanden na preparatie) werden bewaard. In dit verslag is de Nederlandse naam amaryllis voor Hippeastrum gebruikt. Beoordeling van nieuwe amaryllis rassen op geschiktheid voor de bollenteelt en de teelt als potplant na verschillende bewaarperioden in vergelijking met het standaard ras Red Lion.

  AB - De veredeling van Hippeastrum (amaryllis) zorgt voor een geleidelijke vernieuwing van het sortiment. De opbouw van een partij plantmateriaal gaat langzaam en het duurt jaren voordat de waarde van een nieuw ras bekend is. Het gebruikswaarde-onderzoek is gericht op het beoordelen van rassen op teelteigenschappen en uiterlijke kenmerken. Deze eigenschappen bepalen gezamenlijk de waarde van een ras voor de teelt, afzet en consument. Dit driejarig gebruikswaarde-onderzoek Hippeastrum is gericht op de bollenteelt met als slot een opplanting als potplant, waarbij de bollen kort (direct na preparatie opplanten), middellang (3 maanden na preparatie) en lang (6 maanden na preparatie) werden bewaard. In dit verslag is de Nederlandse naam amaryllis voor Hippeastrum gebruikt. Beoordeling van nieuwe amaryllis rassen op geschiktheid voor de bollenteelt en de teelt als potplant na verschillende bewaarperioden in vergelijking met het standaard ras Red Lion.

  KW - hippeastrum

  KW - sierplanten

  KW - gebruikswaarde

  KW - cultivars

  KW - hippeastrum

  KW - ornamental plants

  KW - use value

  KW - cultivars

  M3 - Report

  T3 - Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving

  BT - Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000

  PB - Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk

  CY - Naaldwijk

  ER -

  Berents AJH, Brabander E, Elgersma R. Gebruikswaarde onderzoek hippeastrum - bollenteelt ; resultaten 1997-2000. Naaldwijk: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, vestiging Naaldwijk, 2001. 38 p. (Rapport / Praktjkonderzoek Plant & Omgeving; 331).