Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie

E.A.A. Smolders, O.C. Sampimon, J.W. van Riel, J. Sol

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  Abstract

  De kans op een zieke koe bij droogzetten is te voorspellen uit het celgetal bij droogzetten, een stijgend of dalend celgetal in de laatste drie melkcontroles voor droogzetten, en de lengte van de droogstand. Het gebruik van antibiotica bij droogzetten had altijd effect op de hoogte van het celgetal en het voorkomen van kiemen in de melk na het afkalven. Van de niet met antibiotica drooggezette kwartieren kreeg 3,3 % binnen 7 dagen na afkalven klinische mastitis. Van de wel met antibiotica drooggezette kwartieren was dat 1,3%.
  Original languageDutch
  Pages (from-to)26-27
  JournalPraktijkkompas. Rundvee
  Volume18
  Issue number1
  Publication statusPublished - 2004

  Keywords

  • dairy farming
  • dry period
  • dairy cows
  • disease prevention

  Cite this

  Smolders, E. A. A., Sampimon, O. C., van Riel, J. W., & Sol, J. (2004). Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie. Praktijkkompas. Rundvee, 18(1), 26-27.
  Smolders, E.A.A. ; Sampimon, O.C. ; van Riel, J.W. ; Sol, J. / Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie. In: Praktijkkompas. Rundvee. 2004 ; Vol. 18, No. 1. pp. 26-27.
  @article{86b19b4372e848238df2dc6b3b3a6613,
  title = "Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie",
  abstract = "De kans op een zieke koe bij droogzetten is te voorspellen uit het celgetal bij droogzetten, een stijgend of dalend celgetal in de laatste drie melkcontroles voor droogzetten, en de lengte van de droogstand. Het gebruik van antibiotica bij droogzetten had altijd effect op de hoogte van het celgetal en het voorkomen van kiemen in de melk na het afkalven. Van de niet met antibiotica drooggezette kwartieren kreeg 3,3 {\%} binnen 7 dagen na afkalven klinische mastitis. Van de wel met antibiotica drooggezette kwartieren was dat 1,3{\%}.",
  keywords = "melkveehouderij, gustperiode, melkkoeien, ziektepreventie, dairy farming, dry period, dairy cows, disease prevention",
  author = "E.A.A. Smolders and O.C. Sampimon and {van Riel}, J.W. and J. Sol",
  year = "2004",
  language = "Dutch",
  volume = "18",
  pages = "26--27",
  journal = "Praktijkkompas. Rundvee",
  issn = "1570-8586",
  number = "1",

  }

  Smolders, EAA, Sampimon, OC, van Riel, JW & Sol, J 2004, 'Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie', Praktijkkompas. Rundvee, vol. 18, no. 1, pp. 26-27.

  Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie. / Smolders, E.A.A.; Sampimon, O.C.; van Riel, J.W.; Sol, J.

  In: Praktijkkompas. Rundvee, Vol. 18, No. 1, 2004, p. 26-27.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie

  AU - Smolders, E.A.A.

  AU - Sampimon, O.C.

  AU - van Riel, J.W.

  AU - Sol, J.

  PY - 2004

  Y1 - 2004

  N2 - De kans op een zieke koe bij droogzetten is te voorspellen uit het celgetal bij droogzetten, een stijgend of dalend celgetal in de laatste drie melkcontroles voor droogzetten, en de lengte van de droogstand. Het gebruik van antibiotica bij droogzetten had altijd effect op de hoogte van het celgetal en het voorkomen van kiemen in de melk na het afkalven. Van de niet met antibiotica drooggezette kwartieren kreeg 3,3 % binnen 7 dagen na afkalven klinische mastitis. Van de wel met antibiotica drooggezette kwartieren was dat 1,3%.

  AB - De kans op een zieke koe bij droogzetten is te voorspellen uit het celgetal bij droogzetten, een stijgend of dalend celgetal in de laatste drie melkcontroles voor droogzetten, en de lengte van de droogstand. Het gebruik van antibiotica bij droogzetten had altijd effect op de hoogte van het celgetal en het voorkomen van kiemen in de melk na het afkalven. Van de niet met antibiotica drooggezette kwartieren kreeg 3,3 % binnen 7 dagen na afkalven klinische mastitis. Van de wel met antibiotica drooggezette kwartieren was dat 1,3%.

  KW - melkveehouderij

  KW - gustperiode

  KW - melkkoeien

  KW - ziektepreventie

  KW - dairy farming

  KW - dry period

  KW - dairy cows

  KW - disease prevention

  M3 - Article

  VL - 18

  SP - 26

  EP - 27

  JO - Praktijkkompas. Rundvee

  JF - Praktijkkompas. Rundvee

  SN - 1570-8586

  IS - 1

  ER -

  Smolders EAA, Sampimon OC, van Riel JW, Sol J. Gebruik droogzetters op basis van bedrijfsinformatie. Praktijkkompas. Rundvee. 2004;18(1):26-27.