Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee

H.J. Lindeboom, H.J.L. Heessen, M.S.S. Lavaleye, M.F. Leopold

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Nederland heeft vijf gebieden in het Nederlandse deel van de Noordzee bij de EU aangemeld als potentieel te beschermen gebieden. Maar waarom gebiedsbescherming, waarom juist deze gebieden en hoe zijn de grenzen van deze gebieden vastgesteld? De bodemgesteldheid en de biodiversiteit van bodemdieren en vogelwaarden hebben hierbij een doorslaggevende rol gespeeld. Van deze vijf gebieden is duidelijk dat ze aan internationale criteria voor bescherming voldoen, maar zijn er nog meer gebieden waarvoor dat zou kunnen gelden? Inleidend artikel bij het themanummer "De Noordzee"
Original languageDutch
Pages (from-to)246-252
JournalDe Levende Natuur
Volume110
Issue number6
Publication statusPublished - 2009

Keywords

  • biodiversity
  • nature conservation
  • north sea
  • integrated spatial planning policy

Cite this

Lindeboom, H. J., Heessen, H. J. L., Lavaleye, M. S. S., & Leopold, M. F. (2009). Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee. De Levende Natuur, 110(6), 246-252.
Lindeboom, H.J. ; Heessen, H.J.L. ; Lavaleye, M.S.S. ; Leopold, M.F. / Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee. In: De Levende Natuur. 2009 ; Vol. 110, No. 6. pp. 246-252.
@article{7a981b58a7ee4970915e9d15a7e6614b,
title = "Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee",
abstract = "Nederland heeft vijf gebieden in het Nederlandse deel van de Noordzee bij de EU aangemeld als potentieel te beschermen gebieden. Maar waarom gebiedsbescherming, waarom juist deze gebieden en hoe zijn de grenzen van deze gebieden vastgesteld? De bodemgesteldheid en de biodiversiteit van bodemdieren en vogelwaarden hebben hierbij een doorslaggevende rol gespeeld. Van deze vijf gebieden is duidelijk dat ze aan internationale criteria voor bescherming voldoen, maar zijn er nog meer gebieden waarvoor dat zou kunnen gelden? Inleidend artikel bij het themanummer {"}De Noordzee{"}",
keywords = "biodiversiteit, natuurbescherming, noordzee, gebiedsgericht beleid, biodiversity, nature conservation, north sea, integrated spatial planning policy",
author = "H.J. Lindeboom and H.J.L. Heessen and M.S.S. Lavaleye and M.F. Leopold",
note = "Themanummer De Noordzee",
year = "2009",
language = "Dutch",
volume = "110",
pages = "246--252",
journal = "De Levende Natuur",
issn = "0024-1520",
number = "6",

}

Lindeboom, HJ, Heessen, HJL, Lavaleye, MSS & Leopold, MF 2009, 'Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee' De Levende Natuur, vol. 110, no. 6, pp. 246-252.

Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee. / Lindeboom, H.J.; Heessen, H.J.L.; Lavaleye, M.S.S.; Leopold, M.F.

In: De Levende Natuur, Vol. 110, No. 6, 2009, p. 246-252.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Gebiedsbescherming en biodiversiteit in de Noordzee

AU - Lindeboom, H.J.

AU - Heessen, H.J.L.

AU - Lavaleye, M.S.S.

AU - Leopold, M.F.

N1 - Themanummer De Noordzee

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Nederland heeft vijf gebieden in het Nederlandse deel van de Noordzee bij de EU aangemeld als potentieel te beschermen gebieden. Maar waarom gebiedsbescherming, waarom juist deze gebieden en hoe zijn de grenzen van deze gebieden vastgesteld? De bodemgesteldheid en de biodiversiteit van bodemdieren en vogelwaarden hebben hierbij een doorslaggevende rol gespeeld. Van deze vijf gebieden is duidelijk dat ze aan internationale criteria voor bescherming voldoen, maar zijn er nog meer gebieden waarvoor dat zou kunnen gelden? Inleidend artikel bij het themanummer "De Noordzee"

AB - Nederland heeft vijf gebieden in het Nederlandse deel van de Noordzee bij de EU aangemeld als potentieel te beschermen gebieden. Maar waarom gebiedsbescherming, waarom juist deze gebieden en hoe zijn de grenzen van deze gebieden vastgesteld? De bodemgesteldheid en de biodiversiteit van bodemdieren en vogelwaarden hebben hierbij een doorslaggevende rol gespeeld. Van deze vijf gebieden is duidelijk dat ze aan internationale criteria voor bescherming voldoen, maar zijn er nog meer gebieden waarvoor dat zou kunnen gelden? Inleidend artikel bij het themanummer "De Noordzee"

KW - biodiversiteit

KW - natuurbescherming

KW - noordzee

KW - gebiedsgericht beleid

KW - biodiversity

KW - nature conservation

KW - north sea

KW - integrated spatial planning policy

M3 - Article

VL - 110

SP - 246

EP - 252

JO - De Levende Natuur

JF - De Levende Natuur

SN - 0024-1520

IS - 6

ER -