Frisse lucht voor de stad

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Abstract

Voor schone lucht moet je niet in de stad zijn. Omdat er zoveel mensen wonen, is de schade aan de gezondheid door vervuiling in de stad aanzienlijk. Neem China, waar de stadsbevolking wordt blootgesteld aan een gevaarlijke cocktail van giftige gassen en fijnstofdeeltjes. Inademen van deze cocktail veroorzaakt klachten aan de luchtwegen en hart- en vaatziekten. Maar ook Nederlandse stedelingen leven gemiddeld anderhalf jaar korter door blootstelling aan slechte lucht.
LanguageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen University & Research
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 26 Sep 2016

Cite this

Heusinkveld, B. G. (Author). (2016). Frisse lucht voor de stad. Web publication/site, Wageningen: Wageningen University & Research. Retrieved from https://weblog.wur.nl/metropolitan-solutions/frisse-lucht-voor-de-stad/
@misc{35f657a88cdd4dee954790a53efe0b5c,
title = "Frisse lucht voor de stad",
abstract = "Voor schone lucht moet je niet in de stad zijn. Omdat er zoveel mensen wonen, is de schade aan de gezondheid door vervuiling in de stad aanzienlijk. Neem China, waar de stadsbevolking wordt blootgesteld aan een gevaarlijke cocktail van giftige gassen en fijnstofdeeltjes. Inademen van deze cocktail veroorzaakt klachten aan de luchtwegen en hart- en vaatziekten. Maar ook Nederlandse stedelingen leven gemiddeld anderhalf jaar korter door blootstelling aan slechte lucht.",
author = "B.G. Heusinkveld",
year = "2016",
month = "9",
day = "26",
language = "Dutch",
publisher = "Wageningen University & Research",

}

Heusinkveld, BG, Frisse lucht voor de stad, 2016, Web publication/site, Wageningen University & Research, Wageningen.
Frisse lucht voor de stad. Heusinkveld, B.G. (Author). 2016. Wageningen : Wageningen University & Research.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

TY - ADVS

T1 - Frisse lucht voor de stad

AU - Heusinkveld, B.G.

PY - 2016/9/26

Y1 - 2016/9/26

N2 - Voor schone lucht moet je niet in de stad zijn. Omdat er zoveel mensen wonen, is de schade aan de gezondheid door vervuiling in de stad aanzienlijk. Neem China, waar de stadsbevolking wordt blootgesteld aan een gevaarlijke cocktail van giftige gassen en fijnstofdeeltjes. Inademen van deze cocktail veroorzaakt klachten aan de luchtwegen en hart- en vaatziekten. Maar ook Nederlandse stedelingen leven gemiddeld anderhalf jaar korter door blootstelling aan slechte lucht.

AB - Voor schone lucht moet je niet in de stad zijn. Omdat er zoveel mensen wonen, is de schade aan de gezondheid door vervuiling in de stad aanzienlijk. Neem China, waar de stadsbevolking wordt blootgesteld aan een gevaarlijke cocktail van giftige gassen en fijnstofdeeltjes. Inademen van deze cocktail veroorzaakt klachten aan de luchtwegen en hart- en vaatziekten. Maar ook Nederlandse stedelingen leven gemiddeld anderhalf jaar korter door blootstelling aan slechte lucht.

M3 - Web publication/site

PB - Wageningen University & Research

CY - Wageningen

ER -

Heusinkveld BG (Author). Frisse lucht voor de stad Wageningen: Wageningen University & Research. 2016.