Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen

A. van den Ham, D.W. de Hoop

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Dit rapport gaat in op de vraag hoe de melkquotering kan worden geflexibiliseerd zodat melkveehouders een onderschrijding kunnen meenemen naar het volgende jaar. Een rekening- courantsysteem met correctiefactor lijkt hier aan te kunnen voldoen. Verevende overschrijding in jaar 1 wordt in jaar 2 gekort, onderschrijding in jaar 1 kan worden meegenomen naar jaar 2 maar door correctie wordt voorkomen dat de som van bedrijfsquota in jaar 2 het nationale melkquotum overschrijdt. Een alternatief kan het optimaliseren van de financiële verevening zijn die enkele zuivelfabrieken toepassen.
  Original languageDutch
  Place of PublicationDen Haag
  PublisherLEI
  Number of pages71
  ISBN (Print)9789086151042
  Publication statusPublished - 2006

  Publication series

  NameRapport / LEI : Domein 6, Beleid
  PublisherLEI

  Keywords

  • agricultural policy
  • dairy farming
  • milk
  • quotas
  • production controls
  • netherlands

  Cite this

  van den Ham, A., & de Hoop, D. W. (2006). Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen. (Rapport / LEI : Domein 6, Beleid). Den Haag: LEI.
  van den Ham, A. ; de Hoop, D.W. / Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen. Den Haag : LEI, 2006. 71 p. (Rapport / LEI : Domein 6, Beleid).
  @book{81732caf3c9943a8b2485e9bf9be1280,
  title = "Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen",
  abstract = "Dit rapport gaat in op de vraag hoe de melkquotering kan worden geflexibiliseerd zodat melkveehouders een onderschrijding kunnen meenemen naar het volgende jaar. Een rekening- courantsysteem met correctiefactor lijkt hier aan te kunnen voldoen. Verevende overschrijding in jaar 1 wordt in jaar 2 gekort, onderschrijding in jaar 1 kan worden meegenomen naar jaar 2 maar door correctie wordt voorkomen dat de som van bedrijfsquota in jaar 2 het nationale melkquotum overschrijdt. Een alternatief kan het optimaliseren van de financi{\"e}le verevening zijn die enkele zuivelfabrieken toepassen.",
  keywords = "landbouwbeleid, melkveehouderij, melk, quota's, productiecontroles, nederland, agricultural policy, dairy farming, milk, quotas, production controls, netherlands",
  author = "{van den Ham}, A. and {de Hoop}, D.W.",
  year = "2006",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789086151042",
  series = "Rapport / LEI : Domein 6, Beleid",
  publisher = "LEI",

  }

  van den Ham, A & de Hoop, DW 2006, Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen. Rapport / LEI : Domein 6, Beleid, LEI, Den Haag.

  Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen. / van den Ham, A.; de Hoop, D.W.

  Den Haag : LEI, 2006. 71 p. (Rapport / LEI : Domein 6, Beleid).

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen

  AU - van den Ham, A.

  AU - de Hoop, D.W.

  PY - 2006

  Y1 - 2006

  N2 - Dit rapport gaat in op de vraag hoe de melkquotering kan worden geflexibiliseerd zodat melkveehouders een onderschrijding kunnen meenemen naar het volgende jaar. Een rekening- courantsysteem met correctiefactor lijkt hier aan te kunnen voldoen. Verevende overschrijding in jaar 1 wordt in jaar 2 gekort, onderschrijding in jaar 1 kan worden meegenomen naar jaar 2 maar door correctie wordt voorkomen dat de som van bedrijfsquota in jaar 2 het nationale melkquotum overschrijdt. Een alternatief kan het optimaliseren van de financiële verevening zijn die enkele zuivelfabrieken toepassen.

  AB - Dit rapport gaat in op de vraag hoe de melkquotering kan worden geflexibiliseerd zodat melkveehouders een onderschrijding kunnen meenemen naar het volgende jaar. Een rekening- courantsysteem met correctiefactor lijkt hier aan te kunnen voldoen. Verevende overschrijding in jaar 1 wordt in jaar 2 gekort, onderschrijding in jaar 1 kan worden meegenomen naar jaar 2 maar door correctie wordt voorkomen dat de som van bedrijfsquota in jaar 2 het nationale melkquotum overschrijdt. Een alternatief kan het optimaliseren van de financiële verevening zijn die enkele zuivelfabrieken toepassen.

  KW - landbouwbeleid

  KW - melkveehouderij

  KW - melk

  KW - quota's

  KW - productiecontroles

  KW - nederland

  KW - agricultural policy

  KW - dairy farming

  KW - milk

  KW - quotas

  KW - production controls

  KW - netherlands

  M3 - Report

  SN - 9789086151042

  T3 - Rapport / LEI : Domein 6, Beleid

  BT - Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen

  PB - LEI

  CY - Den Haag

  ER -

  van den Ham A, de Hoop DW. Flexibilisering van het melkquoteringssysteem : alternatieven en consequenties van oplossingen. Den Haag: LEI, 2006. 71 p. (Rapport / LEI : Domein 6, Beleid).