Familiekudde - natuurlijk houderijsysteem voor melkvee

C.M. Verwer

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

De Familiekudde is een innovatief concept dat bijdraagt aan een duurzame (biologische) melkveehouderij. Veehouders uit het praktijknetwerk ‘Familiekudde’ staan op het punt om dit totaal nieuwe houderijsysteem toe te passen op hun bedrijf. In de Familiekudde ligt de nadruk op een natuurlijke leefomgeving. Het concept werkt met stabiele kuddes, kalveren bij de koe en zonder onthoornen. Het dier krijgt de ruimte en mogelijkheid om haar natuurlijke gedrag te vertonen. Er wordt rekening gehouden met bedrijfseconomische randvoorwaarden, milieu, diergezondheid en bedrijfsmanagement. In dit bioKennisbericht een introductie van het Familiekuddeconcept, de consequenties en oplossingen voor mogelijke knelpunten.
Original languageDutch
Number of pages4
JournalBioKennis bericht Zuivel & rundvlees
Issue number16
Publication statusPublished - 2010
Externally publishedYes

Keywords

  • organic farming
  • herds
  • animal welfare
  • animal health
  • management
  • dairy farming systems
  • business management
  • business economics

Cite this

@article{39cbf2504b364434815615d431492b35,
title = "Familiekudde - natuurlijk houderijsysteem voor melkvee",
abstract = "De Familiekudde is een innovatief concept dat bijdraagt aan een duurzame (biologische) melkveehouderij. Veehouders uit het praktijknetwerk ‘Familiekudde’ staan op het punt om dit totaal nieuwe houderijsysteem toe te passen op hun bedrijf. In de Familiekudde ligt de nadruk op een natuurlijke leefomgeving. Het concept werkt met stabiele kuddes, kalveren bij de koe en zonder onthoornen. Het dier krijgt de ruimte en mogelijkheid om haar natuurlijke gedrag te vertonen. Er wordt rekening gehouden met bedrijfseconomische randvoorwaarden, milieu, diergezondheid en bedrijfsmanagement. In dit bioKennisbericht een introductie van het Familiekuddeconcept, de consequenties en oplossingen voor mogelijke knelpunten.",
keywords = "biologische landbouw, kuddes (herds), dierenwelzijn, diergezondheid, bedrijfsvoering, melkveehouderijsystemen, bedrijfsmanagement, bedrijfseconomie, organic farming, herds, animal welfare, animal health, management, dairy farming systems, business management, business economics",
author = "C.M. Verwer",
year = "2010",
language = "Dutch",
journal = "BioKennis bericht Zuivel & rundvlees",
number = "16",

}

Familiekudde - natuurlijk houderijsysteem voor melkvee. / Verwer, C.M.

In: BioKennis bericht Zuivel & rundvlees, No. 16, 2010.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Familiekudde - natuurlijk houderijsysteem voor melkvee

AU - Verwer, C.M.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - De Familiekudde is een innovatief concept dat bijdraagt aan een duurzame (biologische) melkveehouderij. Veehouders uit het praktijknetwerk ‘Familiekudde’ staan op het punt om dit totaal nieuwe houderijsysteem toe te passen op hun bedrijf. In de Familiekudde ligt de nadruk op een natuurlijke leefomgeving. Het concept werkt met stabiele kuddes, kalveren bij de koe en zonder onthoornen. Het dier krijgt de ruimte en mogelijkheid om haar natuurlijke gedrag te vertonen. Er wordt rekening gehouden met bedrijfseconomische randvoorwaarden, milieu, diergezondheid en bedrijfsmanagement. In dit bioKennisbericht een introductie van het Familiekuddeconcept, de consequenties en oplossingen voor mogelijke knelpunten.

AB - De Familiekudde is een innovatief concept dat bijdraagt aan een duurzame (biologische) melkveehouderij. Veehouders uit het praktijknetwerk ‘Familiekudde’ staan op het punt om dit totaal nieuwe houderijsysteem toe te passen op hun bedrijf. In de Familiekudde ligt de nadruk op een natuurlijke leefomgeving. Het concept werkt met stabiele kuddes, kalveren bij de koe en zonder onthoornen. Het dier krijgt de ruimte en mogelijkheid om haar natuurlijke gedrag te vertonen. Er wordt rekening gehouden met bedrijfseconomische randvoorwaarden, milieu, diergezondheid en bedrijfsmanagement. In dit bioKennisbericht een introductie van het Familiekuddeconcept, de consequenties en oplossingen voor mogelijke knelpunten.

KW - biologische landbouw

KW - kuddes (herds)

KW - dierenwelzijn

KW - diergezondheid

KW - bedrijfsvoering

KW - melkveehouderijsystemen

KW - bedrijfsmanagement

KW - bedrijfseconomie

KW - organic farming

KW - herds

KW - animal welfare

KW - animal health

KW - management

KW - dairy farming systems

KW - business management

KW - business economics

M3 - Article

JO - BioKennis bericht Zuivel & rundvlees

JF - BioKennis bericht Zuivel & rundvlees

IS - 16

ER -