Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs

S.E.M. Dekker

Research output: Thesisinternal PhD, WUAcademic

Abstract

De visie van de biologische landbouw op duurzaamheid is verwoord door IFOAM in hun doelstelling en in de 4 beginselen van de biologische landbouw en is vertaald in diverse praktische regels voor biologische productie. In dit proefschrift noemen we deze visie het biologisch-ethisch kader. De hoofddoelstelling van dit proefschrift was het vaststellen van het effect van dit biologisch-ethisch kader op de integrale milieubelasting van biologische eierproductie in Nederland. Deze doelstelling werd benaderd vanuit 3 invalshoeken: 1) het vaststellen van het verschil in integrale milieubelasting van eierproductie met en zonder het biologisch-ethisch kader, 2) het identificeren van de belangrijkste milieuproblemen in het bestaande biologische eierproductiesysteem in Nederland en 3) het verkennen van mogelijkheden om de integrale milieubelasting van Nederlandse biologische eierproductie te verbeteren binnen de grenzen van het biologisch-ethisch kader.
LanguageEnglish
QualificationDoctor of Philosophy
Awarding Institution
 • Wageningen University
Supervisors/Advisors
 • Groot Koerkamp, Peter, Promotor
 • de Boer, Imke, Promotor
 • Aarnink, Andre, Co-promotor
Award date20 Apr 2012
Place of PublicationS.l.
Publisher
Print ISBNs9789461731494
Publication statusPublished - 2012

Keywords

 • poultry farming
 • hens
 • egg production
 • eggs
 • organic farming
 • environmental impact
 • ecological assessment
 • sustainable animal husbandry
 • supply chain management
 • netherlands

Cite this

@phdthesis{4cd6ca7983e14f3080db93230d2c4924,
title = "Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs",
abstract = "De visie van de biologische landbouw op duurzaamheid is verwoord door IFOAM in hun doelstelling en in de 4 beginselen van de biologische landbouw en is vertaald in diverse praktische regels voor biologische productie. In dit proefschrift noemen we deze visie het biologisch-ethisch kader. De hoofddoelstelling van dit proefschrift was het vaststellen van het effect van dit biologisch-ethisch kader op de integrale milieubelasting van biologische eierproductie in Nederland. Deze doelstelling werd benaderd vanuit 3 invalshoeken: 1) het vaststellen van het verschil in integrale milieubelasting van eierproductie met en zonder het biologisch-ethisch kader, 2) het identificeren van de belangrijkste milieuproblemen in het bestaande biologische eierproductiesysteem in Nederland en 3) het verkennen van mogelijkheden om de integrale milieubelasting van Nederlandse biologische eierproductie te verbeteren binnen de grenzen van het biologisch-ethisch kader.",
keywords = "pluimveehouderij, hennen, eierproductie, eieren, biologische landbouw, milieueffect, ecologische beoordeling, duurzame veehouderij, ketenmanagement, nederland, poultry farming, hens, egg production, eggs, organic farming, environmental impact, ecological assessment, sustainable animal husbandry, supply chain management, netherlands",
author = "S.E.M. Dekker",
note = "WU thesis 5212",
year = "2012",
language = "English",
isbn = "9789461731494",
publisher = "s.n.",
school = "Wageningen University",

}

Dekker, SEM 2012, 'Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs', Doctor of Philosophy, Wageningen University, S.l..

Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs. / Dekker, S.E.M.

S.l. : s.n., 2012. 175 p.

Research output: Thesisinternal PhD, WUAcademic

TY - THES

T1 - Exploring ecological sustainability in the production chain of organic eggs

AU - Dekker, S.E.M.

N1 - WU thesis 5212

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - De visie van de biologische landbouw op duurzaamheid is verwoord door IFOAM in hun doelstelling en in de 4 beginselen van de biologische landbouw en is vertaald in diverse praktische regels voor biologische productie. In dit proefschrift noemen we deze visie het biologisch-ethisch kader. De hoofddoelstelling van dit proefschrift was het vaststellen van het effect van dit biologisch-ethisch kader op de integrale milieubelasting van biologische eierproductie in Nederland. Deze doelstelling werd benaderd vanuit 3 invalshoeken: 1) het vaststellen van het verschil in integrale milieubelasting van eierproductie met en zonder het biologisch-ethisch kader, 2) het identificeren van de belangrijkste milieuproblemen in het bestaande biologische eierproductiesysteem in Nederland en 3) het verkennen van mogelijkheden om de integrale milieubelasting van Nederlandse biologische eierproductie te verbeteren binnen de grenzen van het biologisch-ethisch kader.

AB - De visie van de biologische landbouw op duurzaamheid is verwoord door IFOAM in hun doelstelling en in de 4 beginselen van de biologische landbouw en is vertaald in diverse praktische regels voor biologische productie. In dit proefschrift noemen we deze visie het biologisch-ethisch kader. De hoofddoelstelling van dit proefschrift was het vaststellen van het effect van dit biologisch-ethisch kader op de integrale milieubelasting van biologische eierproductie in Nederland. Deze doelstelling werd benaderd vanuit 3 invalshoeken: 1) het vaststellen van het verschil in integrale milieubelasting van eierproductie met en zonder het biologisch-ethisch kader, 2) het identificeren van de belangrijkste milieuproblemen in het bestaande biologische eierproductiesysteem in Nederland en 3) het verkennen van mogelijkheden om de integrale milieubelasting van Nederlandse biologische eierproductie te verbeteren binnen de grenzen van het biologisch-ethisch kader.

KW - pluimveehouderij

KW - hennen

KW - eierproductie

KW - eieren

KW - biologische landbouw

KW - milieueffect

KW - ecologische beoordeling

KW - duurzame veehouderij

KW - ketenmanagement

KW - nederland

KW - poultry farming

KW - hens

KW - egg production

KW - eggs

KW - organic farming

KW - environmental impact

KW - ecological assessment

KW - sustainable animal husbandry

KW - supply chain management

KW - netherlands

M3 - internal PhD, WU

SN - 9789461731494

PB - s.n.

CY - S.l.

ER -