Evaluatie geurverwijdering door luchtwassystemen bij stallen

Deel 1: Oriënterend onderzoek naar werking gecombineerde luchtwassers en verschillen tussen geurlaboratoria

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In deze studie is de geurverwijdering gemeten bij twee typen combi-wassers op elk twee bedrijfslocaties. De luchtwassers waren achter een varkensstal geschakeld. Per bedrijfslocatie zijn in de zomer van 2016 zes geurrendementsmetingen uitgevoerd door een Duits en een Nederlands geurlaboratorium. Uit de studie blijkt dat de bemeten vier combi-wassers aanzienlijk lagere geurrendementen realiseerden dan de waarden waarvan uitgegaan wordt in de Regeling geurhinder en veehouderij. Daarnaast bleek dat er systematische verschillen bestaan tussen de geurconcentraties die door beide geurlaboratoria werden gemeten.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Livestock Research
Number of pages33
DOIs
Publication statusPublished - Mar 2018

Publication series

NameWageningen Livestock Research rapport
No.1081

Cite this

@book{395ae3175071496a84545a43ff5d95ab,
title = "Evaluatie geurverwijdering door luchtwassystemen bij stallen: Deel 1: Oriënterend onderzoek naar werking gecombineerde luchtwassers en verschillen tussen geurlaboratoria",
abstract = "In deze studie is de geurverwijdering gemeten bij twee typen combi-wassers op elk twee bedrijfslocaties. De luchtwassers waren achter een varkensstal geschakeld. Per bedrijfslocatie zijn in de zomer van 2016 zes geurrendementsmetingen uitgevoerd door een Duits en een Nederlands geurlaboratorium. Uit de studie blijkt dat de bemeten vier combi-wassers aanzienlijk lagere geurrendementen realiseerden dan de waarden waarvan uitgegaan wordt in de Regeling geurhinder en veehouderij. Daarnaast bleek dat er systematische verschillen bestaan tussen de geurconcentraties die door beide geurlaboratoria werden gemeten.",
author = "R.W. Melse and G.M. Nijeboer and N.W.M. Ogink",
year = "2018",
month = "3",
doi = "10.18174/441648",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Livestock Research rapport",
publisher = "Wageningen Livestock Research",
number = "1081",

}

Evaluatie geurverwijdering door luchtwassystemen bij stallen : Deel 1: Oriënterend onderzoek naar werking gecombineerde luchtwassers en verschillen tussen geurlaboratoria. / Melse, R.W.; Nijeboer, G.M.; Ogink, N.W.M.

Wageningen : Wageningen Livestock Research, 2018. 33 p. (Wageningen Livestock Research rapport; No. 1081).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Evaluatie geurverwijdering door luchtwassystemen bij stallen

T2 - Deel 1: Oriënterend onderzoek naar werking gecombineerde luchtwassers en verschillen tussen geurlaboratoria

AU - Melse, R.W.

AU - Nijeboer, G.M.

AU - Ogink, N.W.M.

PY - 2018/3

Y1 - 2018/3

N2 - In deze studie is de geurverwijdering gemeten bij twee typen combi-wassers op elk twee bedrijfslocaties. De luchtwassers waren achter een varkensstal geschakeld. Per bedrijfslocatie zijn in de zomer van 2016 zes geurrendementsmetingen uitgevoerd door een Duits en een Nederlands geurlaboratorium. Uit de studie blijkt dat de bemeten vier combi-wassers aanzienlijk lagere geurrendementen realiseerden dan de waarden waarvan uitgegaan wordt in de Regeling geurhinder en veehouderij. Daarnaast bleek dat er systematische verschillen bestaan tussen de geurconcentraties die door beide geurlaboratoria werden gemeten.

AB - In deze studie is de geurverwijdering gemeten bij twee typen combi-wassers op elk twee bedrijfslocaties. De luchtwassers waren achter een varkensstal geschakeld. Per bedrijfslocatie zijn in de zomer van 2016 zes geurrendementsmetingen uitgevoerd door een Duits en een Nederlands geurlaboratorium. Uit de studie blijkt dat de bemeten vier combi-wassers aanzienlijk lagere geurrendementen realiseerden dan de waarden waarvan uitgegaan wordt in de Regeling geurhinder en veehouderij. Daarnaast bleek dat er systematische verschillen bestaan tussen de geurconcentraties die door beide geurlaboratoria werden gemeten.

U2 - 10.18174/441648

DO - 10.18174/441648

M3 - Report

T3 - Wageningen Livestock Research rapport

BT - Evaluatie geurverwijdering door luchtwassystemen bij stallen

PB - Wageningen Livestock Research

CY - Wageningen

ER -