Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens

J.H. van Middelkoop, J. van Ham, C.J.M. van der Hoorn

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  Abstract

  Het verminderen van de ammoniakemissie met 90% bij de vleeskuikenhouderij op bedrijfsniveau is technisch gezien haalbaar. Vanwege de maatschappelijke discussie over het dierlijk welzijn lijkt het niet verstandig verder te gaan met onderzoek naar het houden van vleeskuikens op een volledig of gedeeltelijk trampolinevloer; ook economisch en bedrijfsmatig voldoen deze systemen niet. Het elektriciteitsverbruik wordt bij de verhoogde strooiselvloer vanwege de ventilatoren voor het beluchten, bijna verdubbeld. Aanbevolen wordt te onderzoeken of het minimaal te installeren vermogen niet kan worden verlaagd en in hoeverre de mate van beluchten kan worden verminderd.
  Original languageDutch
  Place of PublicationBeekbergen
  PublisherPraktijkonderzoek Pluimveehouderij
  Number of pages39
  Publication statusPublished - 1993

  Publication series

  NamePP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij
  No.9
  ISSN (Print)0928-2076

  Keywords

  • poultry housing
  • air pollution
  • ammonia
  • emission
  • volatilization
  • energy
  • efficiency
  • energy consumption
  • fuel consumption

  Cite this

  van Middelkoop, J. H., van Ham, J., & van der Hoorn, C. J. M. (1993). Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens. (PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij; No. 9). Beekbergen: Praktijkonderzoek Pluimveehouderij.
  van Middelkoop, J.H. ; van Ham, J. ; van der Hoorn, C.J.M. / Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens. Beekbergen : Praktijkonderzoek Pluimveehouderij, 1993. 39 p. (PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij; 9).
  @book{9ab0ca63293648d9b06c189519624806,
  title = "Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens",
  abstract = "Het verminderen van de ammoniakemissie met 90{\%} bij de vleeskuikenhouderij op bedrijfsniveau is technisch gezien haalbaar. Vanwege de maatschappelijke discussie over het dierlijk welzijn lijkt het niet verstandig verder te gaan met onderzoek naar het houden van vleeskuikens op een volledig of gedeeltelijk trampolinevloer; ook economisch en bedrijfsmatig voldoen deze systemen niet. Het elektriciteitsverbruik wordt bij de verhoogde strooiselvloer vanwege de ventilatoren voor het beluchten, bijna verdubbeld. Aanbevolen wordt te onderzoeken of het minimaal te installeren vermogen niet kan worden verlaagd en in hoeverre de mate van beluchten kan worden verminderd.",
  keywords = "pluimveehokken, luchtverontreiniging, ammoniak, emissie, vervluchtiging, energie, effici{\"e}ntie, energiegebruik, brandstofverbruik, poultry housing, air pollution, ammonia, emission, volatilization, energy, efficiency, energy consumption, fuel consumption",
  author = "{van Middelkoop}, J.H. and {van Ham}, J. and {van der Hoorn}, C.J.M.",
  year = "1993",
  language = "Dutch",
  series = "PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij",
  publisher = "Praktijkonderzoek Pluimveehouderij",
  number = "9",

  }

  van Middelkoop, JH, van Ham, J & van der Hoorn, CJM 1993, Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens. PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij, no. 9, Praktijkonderzoek Pluimveehouderij, Beekbergen.

  Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens. / van Middelkoop, J.H.; van Ham, J.; van der Hoorn, C.J.M.

  Beekbergen : Praktijkonderzoek Pluimveehouderij, 1993. 39 p. (PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij; No. 9).

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens

  AU - van Middelkoop, J.H.

  AU - van Ham, J.

  AU - van der Hoorn, C.J.M.

  PY - 1993

  Y1 - 1993

  N2 - Het verminderen van de ammoniakemissie met 90% bij de vleeskuikenhouderij op bedrijfsniveau is technisch gezien haalbaar. Vanwege de maatschappelijke discussie over het dierlijk welzijn lijkt het niet verstandig verder te gaan met onderzoek naar het houden van vleeskuikens op een volledig of gedeeltelijk trampolinevloer; ook economisch en bedrijfsmatig voldoen deze systemen niet. Het elektriciteitsverbruik wordt bij de verhoogde strooiselvloer vanwege de ventilatoren voor het beluchten, bijna verdubbeld. Aanbevolen wordt te onderzoeken of het minimaal te installeren vermogen niet kan worden verlaagd en in hoeverre de mate van beluchten kan worden verminderd.

  AB - Het verminderen van de ammoniakemissie met 90% bij de vleeskuikenhouderij op bedrijfsniveau is technisch gezien haalbaar. Vanwege de maatschappelijke discussie over het dierlijk welzijn lijkt het niet verstandig verder te gaan met onderzoek naar het houden van vleeskuikens op een volledig of gedeeltelijk trampolinevloer; ook economisch en bedrijfsmatig voldoen deze systemen niet. Het elektriciteitsverbruik wordt bij de verhoogde strooiselvloer vanwege de ventilatoren voor het beluchten, bijna verdubbeld. Aanbevolen wordt te onderzoeken of het minimaal te installeren vermogen niet kan worden verlaagd en in hoeverre de mate van beluchten kan worden verminderd.

  KW - pluimveehokken

  KW - luchtverontreiniging

  KW - ammoniak

  KW - emissie

  KW - vervluchtiging

  KW - energie

  KW - efficiëntie

  KW - energiegebruik

  KW - brandstofverbruik

  KW - poultry housing

  KW - air pollution

  KW - ammonia

  KW - emission

  KW - volatilization

  KW - energy

  KW - efficiency

  KW - energy consumption

  KW - fuel consumption

  M3 - Book

  T3 - PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij

  BT - Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens

  PB - Praktijkonderzoek Pluimveehouderij

  CY - Beekbergen

  ER -

  van Middelkoop JH, van Ham J, van der Hoorn CJM. Energiegebruik bij NH3-arme huisvestingssystemen voor vleeskuikens. Beekbergen: Praktijkonderzoek Pluimveehouderij, 1993. 39 p. (PP uitgave : praktijkonderzoek pluimveehouderij; 9).