Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij

W. Sukkel, K. van Veluw

Research output: Other contributionPamphlet

Abstract

Twee van de meest nijpende mondiale duurzaamheidknelpunten zijn het uitputten van fossiele energiebronnen en de daarmee samenhangende toename van broeikasgassen in de atmosfeer. Broeikasgassen dragen bij aan de opwarming van de aarde, door de warmte die de aarde uitstraalt gedeeltelijk terug te kaatsen. Door menselijke activiteiten neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe, wat leidt tot temperatuurstijging en klimaatverandering. Dit bioKennisbericht belicht hoe een biologische melkveehouder energie kan besparen en zijn steentje kan bijdragen aan vermindering van broeikasgasemissies.
Original languageDutch
PublisherWageningen UR etc.
Number of pages3
Place of PublicationWageningen
Publication statusPublished - 2010

Publication series

NameBioKennis bericht. Energieverbruik en broeikasgasemissies
PublisherWageningen UR [etc.]
No.1 (aug. 2010)

Keywords

  • dairy farming
  • organic farming
  • greenhouse gases
  • emission
  • sustainability
  • sustainable energy
  • energy saving

Cite this

Sukkel, W., & van Veluw, K. (2010). Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij. Wageningen: Wageningen UR etc.
Sukkel, W. ; van Veluw, K. / Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij. 2010. Wageningen : Wageningen UR etc. 3 p. (BioKennis bericht. Energieverbruik en broeikasgasemissies; 1 (aug. 2010)).
@misc{5335fbea8f9d4a429f59609c29202376,
title = "Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij",
abstract = "Twee van de meest nijpende mondiale duurzaamheidknelpunten zijn het uitputten van fossiele energiebronnen en de daarmee samenhangende toename van broeikasgassen in de atmosfeer. Broeikasgassen dragen bij aan de opwarming van de aarde, door de warmte die de aarde uitstraalt gedeeltelijk terug te kaatsen. Door menselijke activiteiten neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe, wat leidt tot temperatuurstijging en klimaatverandering. Dit bioKennisbericht belicht hoe een biologische melkveehouder energie kan besparen en zijn steentje kan bijdragen aan vermindering van broeikasgasemissies.",
keywords = "melkveehouderij, biologische landbouw, broeikasgassen, emissie, duurzaamheid (sustainability), duurzame energie, energiebesparing, dairy farming, organic farming, greenhouse gases, emission, sustainability, sustainable energy, energy saving",
author = "W. Sukkel and {van Veluw}, K.",
year = "2010",
language = "Dutch",
series = "BioKennis bericht. Energieverbruik en broeikasgasemissies",
publisher = "Wageningen UR etc.",
number = "1 (aug. 2010)",
type = "Other",

}

Sukkel, W & van Veluw, K 2010, Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij. Wageningen UR etc., Wageningen.

Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij. / Sukkel, W.; van Veluw, K.

3 p. Wageningen : Wageningen UR etc.. 2010, . (BioKennis bericht. Energieverbruik en broeikasgasemissies; No. 1 (aug. 2010)).

Research output: Other contributionPamphlet

TY - GEN

T1 - Energie en broeikasgasemissie melkveehouderij

AU - Sukkel, W.

AU - van Veluw, K.

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Twee van de meest nijpende mondiale duurzaamheidknelpunten zijn het uitputten van fossiele energiebronnen en de daarmee samenhangende toename van broeikasgassen in de atmosfeer. Broeikasgassen dragen bij aan de opwarming van de aarde, door de warmte die de aarde uitstraalt gedeeltelijk terug te kaatsen. Door menselijke activiteiten neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe, wat leidt tot temperatuurstijging en klimaatverandering. Dit bioKennisbericht belicht hoe een biologische melkveehouder energie kan besparen en zijn steentje kan bijdragen aan vermindering van broeikasgasemissies.

AB - Twee van de meest nijpende mondiale duurzaamheidknelpunten zijn het uitputten van fossiele energiebronnen en de daarmee samenhangende toename van broeikasgassen in de atmosfeer. Broeikasgassen dragen bij aan de opwarming van de aarde, door de warmte die de aarde uitstraalt gedeeltelijk terug te kaatsen. Door menselijke activiteiten neemt de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer toe, wat leidt tot temperatuurstijging en klimaatverandering. Dit bioKennisbericht belicht hoe een biologische melkveehouder energie kan besparen en zijn steentje kan bijdragen aan vermindering van broeikasgasemissies.

KW - melkveehouderij

KW - biologische landbouw

KW - broeikasgassen

KW - emissie

KW - duurzaamheid (sustainability)

KW - duurzame energie

KW - energiebesparing

KW - dairy farming

KW - organic farming

KW - greenhouse gases

KW - emission

KW - sustainability

KW - sustainable energy

KW - energy saving

M3 - Pamphlet

T3 - BioKennis bericht. Energieverbruik en broeikasgasemissies

PB - Wageningen UR etc.

CY - Wageningen

ER -