Eindrapportage PT10314 : indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers

  Research output: Book/ReportBookAcademic

  Abstract

  Verslag van een onderzoek naar de mogelijkheden van indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers. De conclusie is dat het mogelijk is om in lelie en tulp om moleculaire merkers gebaseerd op de AFLP technologie te vinden en hiermee koppelingskaarten op te stellen. - Koppeling met belangrijke eigenschappen in lelie en tulp kan gevonden en toegepast worden. - Ombouw van AFLP tot ‘makkelijke’ PCR merker (SCAR of CAPS) is moeilijk, maar niet onmogelijk. Een aan te bevelen strategie voor de toekomst is om meerdere merkers hiervoor te kiezen en je niet te beperken tot één. Recent ontwikkelde, moderne technieken geven de mogelijkheid de benodigde sequentiegegevens sneller en nauwkeuriger te produceren. De geïdentificeerde Fusarium merkers in lelie lenen zich hier bij uitstek voor.
  Original languageDutch
  Place of PublicationWageningen
  PublisherPlant Research International
  Number of pages30
  Publication statusPublished - 2002

  Keywords

  • molecular markers
  • tulips
  • tulipa gesneriana
  • lilies
  • lilium
  • ornamental bulbs
  • plant disease control
  • agricultural research
  • laboratory methods
  • netherlands

  Cite this

  @book{cc4a1eff5a3049958c21db21791f9ee1,
  title = "Eindrapportage PT10314 : indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers",
  abstract = "Verslag van een onderzoek naar de mogelijkheden van indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers. De conclusie is dat het mogelijk is om in lelie en tulp om moleculaire merkers gebaseerd op de AFLP technologie te vinden en hiermee koppelingskaarten op te stellen. - Koppeling met belangrijke eigenschappen in lelie en tulp kan gevonden en toegepast worden. - Ombouw van AFLP tot ‘makkelijke’ PCR merker (SCAR of CAPS) is moeilijk, maar niet onmogelijk. Een aan te bevelen strategie voor de toekomst is om meerdere merkers hiervoor te kiezen en je niet te beperken tot {\'e}{\'e}n. Recent ontwikkelde, moderne technieken geven de mogelijkheid de benodigde sequentiegegevens sneller en nauwkeuriger te produceren. De ge{\"i}dentificeerde Fusarium merkers in lelie lenen zich hier bij uitstek voor.",
  keywords = "moleculaire merkers, tulpen, tulipa gesneriana, lelies, lilium, bloembollen, plantenziektebestrijding, landbouwkundig onderzoek, laboratoriummethoden, nederland, molecular markers, tulips, tulipa gesneriana, lilies, lilium, ornamental bulbs, plant disease control, agricultural research, laboratory methods, netherlands",
  author = "F.A. Krens and {van Tuyl}, J.M. and A.W. Heusden and T.W. Prins",
  note = "PT10314",
  year = "2002",
  language = "Dutch",
  publisher = "Plant Research International",

  }

  Eindrapportage PT10314 : indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers. / Krens, F.A.; van Tuyl, J.M.; Heusden, A.W.; Prins, T.W.

  Wageningen : Plant Research International, 2002. 30 p.

  Research output: Book/ReportBookAcademic

  TY - BOOK

  T1 - Eindrapportage PT10314 : indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers

  AU - Krens, F.A.

  AU - van Tuyl, J.M.

  AU - Heusden, A.W.

  AU - Prins, T.W.

  N1 - PT10314

  PY - 2002

  Y1 - 2002

  N2 - Verslag van een onderzoek naar de mogelijkheden van indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers. De conclusie is dat het mogelijk is om in lelie en tulp om moleculaire merkers gebaseerd op de AFLP technologie te vinden en hiermee koppelingskaarten op te stellen. - Koppeling met belangrijke eigenschappen in lelie en tulp kan gevonden en toegepast worden. - Ombouw van AFLP tot ‘makkelijke’ PCR merker (SCAR of CAPS) is moeilijk, maar niet onmogelijk. Een aan te bevelen strategie voor de toekomst is om meerdere merkers hiervoor te kiezen en je niet te beperken tot één. Recent ontwikkelde, moderne technieken geven de mogelijkheid de benodigde sequentiegegevens sneller en nauwkeuriger te produceren. De geïdentificeerde Fusarium merkers in lelie lenen zich hier bij uitstek voor.

  AB - Verslag van een onderzoek naar de mogelijkheden van indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers. De conclusie is dat het mogelijk is om in lelie en tulp om moleculaire merkers gebaseerd op de AFLP technologie te vinden en hiermee koppelingskaarten op te stellen. - Koppeling met belangrijke eigenschappen in lelie en tulp kan gevonden en toegepast worden. - Ombouw van AFLP tot ‘makkelijke’ PCR merker (SCAR of CAPS) is moeilijk, maar niet onmogelijk. Een aan te bevelen strategie voor de toekomst is om meerdere merkers hiervoor te kiezen en je niet te beperken tot één. Recent ontwikkelde, moderne technieken geven de mogelijkheid de benodigde sequentiegegevens sneller en nauwkeuriger te produceren. De geïdentificeerde Fusarium merkers in lelie lenen zich hier bij uitstek voor.

  KW - moleculaire merkers

  KW - tulpen

  KW - tulipa gesneriana

  KW - lelies

  KW - lilium

  KW - bloembollen

  KW - plantenziektebestrijding

  KW - landbouwkundig onderzoek

  KW - laboratoriummethoden

  KW - nederland

  KW - molecular markers

  KW - tulips

  KW - tulipa gesneriana

  KW - lilies

  KW - lilium

  KW - ornamental bulbs

  KW - plant disease control

  KW - agricultural research

  KW - laboratory methods

  KW - netherlands

  M3 - Book

  BT - Eindrapportage PT10314 : indirect selectie in lelie en tulp met moleculaire merkers

  PB - Plant Research International

  CY - Wageningen

  ER -