Efficiënter gebruik van raapzaad

Mogelijkheden van raapzaad als grondstof voor de Biobased Economy

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

In dit onderzoek is nagegaan of er mogelijkheden zijn om door inzet van bioraffinage, raapzaad op een efficiëntere wijze te gebruiken. Bioraffinage opent mogelijkheden om componenten vrij te maken uit een grondstof. Resultaat van deze studie was dat een laag-eiwit component mogelijk gebruikt kan worden voor diervoeder, een hoog-eiwitcomponent toepasbaar is in petfood, voor jonge dieren of in de materialenindustrie en chemische sector, en glucosinolaat als derde component voor toepassing als biofumigant tegen nematoden.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherWageningen Livestock Research
Number of pages25
DOIs
Publication statusPublished - Oct 2018

Publication series

NameWageningen Livestock Research rapport
No.1125

Cite this

Kasper, Gerrit ; Rijgersberg, Hajo. / Efficiënter gebruik van raapzaad : Mogelijkheden van raapzaad als grondstof voor de Biobased Economy. Wageningen : Wageningen Livestock Research, 2018. 25 p. (Wageningen Livestock Research rapport; 1125).
@book{d1b02a4d775d47d7bdd7c0f67bdc36c4,
title = "Efficiënter gebruik van raapzaad: Mogelijkheden van raapzaad als grondstof voor de Biobased Economy",
abstract = "In dit onderzoek is nagegaan of er mogelijkheden zijn om door inzet van bioraffinage, raapzaad op een efficiëntere wijze te gebruiken. Bioraffinage opent mogelijkheden om componenten vrij te maken uit een grondstof. Resultaat van deze studie was dat een laag-eiwit component mogelijk gebruikt kan worden voor diervoeder, een hoog-eiwitcomponent toepasbaar is in petfood, voor jonge dieren of in de materialenindustrie en chemische sector, en glucosinolaat als derde component voor toepassing als biofumigant tegen nematoden.",
author = "Gerrit Kasper and Hajo Rijgersberg",
note = "Project number KB-30-003-012",
year = "2018",
month = "10",
doi = "10.18174/460340",
language = "Dutch",
series = "Wageningen Livestock Research rapport",
publisher = "Wageningen Livestock Research",
number = "1125",

}

Efficiënter gebruik van raapzaad : Mogelijkheden van raapzaad als grondstof voor de Biobased Economy. / Kasper, Gerrit; Rijgersberg, Hajo.

Wageningen : Wageningen Livestock Research, 2018. 25 p. (Wageningen Livestock Research rapport; No. 1125).

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Efficiënter gebruik van raapzaad

T2 - Mogelijkheden van raapzaad als grondstof voor de Biobased Economy

AU - Kasper, Gerrit

AU - Rijgersberg, Hajo

N1 - Project number KB-30-003-012

PY - 2018/10

Y1 - 2018/10

N2 - In dit onderzoek is nagegaan of er mogelijkheden zijn om door inzet van bioraffinage, raapzaad op een efficiëntere wijze te gebruiken. Bioraffinage opent mogelijkheden om componenten vrij te maken uit een grondstof. Resultaat van deze studie was dat een laag-eiwit component mogelijk gebruikt kan worden voor diervoeder, een hoog-eiwitcomponent toepasbaar is in petfood, voor jonge dieren of in de materialenindustrie en chemische sector, en glucosinolaat als derde component voor toepassing als biofumigant tegen nematoden.

AB - In dit onderzoek is nagegaan of er mogelijkheden zijn om door inzet van bioraffinage, raapzaad op een efficiëntere wijze te gebruiken. Bioraffinage opent mogelijkheden om componenten vrij te maken uit een grondstof. Resultaat van deze studie was dat een laag-eiwit component mogelijk gebruikt kan worden voor diervoeder, een hoog-eiwitcomponent toepasbaar is in petfood, voor jonge dieren of in de materialenindustrie en chemische sector, en glucosinolaat als derde component voor toepassing als biofumigant tegen nematoden.

U2 - 10.18174/460340

DO - 10.18174/460340

M3 - Report

T3 - Wageningen Livestock Research rapport

BT - Efficiënter gebruik van raapzaad

PB - Wageningen Livestock Research

CY - Wageningen

ER -

Kasper G, Rijgersberg H. Efficiënter gebruik van raapzaad: Mogelijkheden van raapzaad als grondstof voor de Biobased Economy. Wageningen: Wageningen Livestock Research, 2018. 25 p. (Wageningen Livestock Research rapport; 1125). https://doi.org/10.18174/460340