Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016

Sjef Staps, Seth Tromp, Bart van Gogh, Marianne van der Burgh

Research output: Book/ReportReportProfessional

Abstract

Het onderhavige rapport is bedoeld als openbare verslaglegging van de eerste twee onderzoeksjaren van het publiek-private samenwerking (PPS) project ‘Efficiënte keten, preventie reststromen’ (2015-2018). De ambitie van dit PPS-project is om derving (verspilling) in de biologische agrifood-keten te voorkomen, en daar waar reststromen ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten. Het rapport kan gebruikt worden als referentie voor het vinden van mogelijkheden om derving (verspilling) te voorkomen en daar waar reststromen desondanks ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten.
Original languageDutch
Place of PublicationDriebergen
PublisherLouis Bolk Instituut
Number of pages59
Publication statusPublished - 2017

Keywords

  • residual streams
  • organic farming
  • agro-industrial chains
  • organic foods
  • food chains
  • losses
  • perishable products
  • keeping quality
  • food wastage
  • storage life

Cite this

Staps, S., Tromp, S., van Gogh, B., & van der Burgh, M. (2017). Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016. Driebergen: Louis Bolk Instituut.
Staps, Sjef ; Tromp, Seth ; van Gogh, Bart ; van der Burgh, Marianne. / Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016. Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2017. 59 p.
@book{f0fb35e820274621b438eef5f7e973e3,
title = "Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016",
abstract = "Het onderhavige rapport is bedoeld als openbare verslaglegging van de eerste twee onderzoeksjaren van het publiek-private samenwerking (PPS) project ‘Effici{\"e}nte keten, preventie reststromen’ (2015-2018). De ambitie van dit PPS-project is om derving (verspilling) in de biologische agrifood-keten te voorkomen, en daar waar reststromen ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten. Het rapport kan gebruikt worden als referentie voor het vinden van mogelijkheden om derving (verspilling) te voorkomen en daar waar reststromen desondanks ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten.",
keywords = "reststromen, biologische landbouw, agro-industri{\"e}le ketens, biologische voedingsmiddelen, voedselketens, verliezen, bederfelijke producten, houdbaarheid (kwaliteit), voedselverspilling, bewaartijd, residual streams, organic farming, agro-industrial chains, organic foods, food chains, losses, perishable products, keeping quality, food wastage, storage life",
author = "Sjef Staps and Seth Tromp and {van Gogh}, Bart and {van der Burgh}, Marianne",
note = "Publicatienummer: 2017-008 LbP",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Louis Bolk Instituut",

}

Staps, S, Tromp, S, van Gogh, B & van der Burgh, M 2017, Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016. Louis Bolk Instituut, Driebergen.

Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016. / Staps, Sjef; Tromp, Seth; van Gogh, Bart; van der Burgh, Marianne.

Driebergen : Louis Bolk Instituut, 2017. 59 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016

AU - Staps, Sjef

AU - Tromp, Seth

AU - van Gogh, Bart

AU - van der Burgh, Marianne

N1 - Publicatienummer: 2017-008 LbP

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Het onderhavige rapport is bedoeld als openbare verslaglegging van de eerste twee onderzoeksjaren van het publiek-private samenwerking (PPS) project ‘Efficiënte keten, preventie reststromen’ (2015-2018). De ambitie van dit PPS-project is om derving (verspilling) in de biologische agrifood-keten te voorkomen, en daar waar reststromen ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten. Het rapport kan gebruikt worden als referentie voor het vinden van mogelijkheden om derving (verspilling) te voorkomen en daar waar reststromen desondanks ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten.

AB - Het onderhavige rapport is bedoeld als openbare verslaglegging van de eerste twee onderzoeksjaren van het publiek-private samenwerking (PPS) project ‘Efficiënte keten, preventie reststromen’ (2015-2018). De ambitie van dit PPS-project is om derving (verspilling) in de biologische agrifood-keten te voorkomen, en daar waar reststromen ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten. Het rapport kan gebruikt worden als referentie voor het vinden van mogelijkheden om derving (verspilling) te voorkomen en daar waar reststromen desondanks ontstaan de kansen voor het vermarkten van deze reststromen te vergroten.

KW - reststromen

KW - biologische landbouw

KW - agro-industriële ketens

KW - biologische voedingsmiddelen

KW - voedselketens

KW - verliezen

KW - bederfelijke producten

KW - houdbaarheid (kwaliteit)

KW - voedselverspilling

KW - bewaartijd

KW - residual streams

KW - organic farming

KW - agro-industrial chains

KW - organic foods

KW - food chains

KW - losses

KW - perishable products

KW - keeping quality

KW - food wastage

KW - storage life

M3 - Report

BT - Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016

PB - Louis Bolk Instituut

CY - Driebergen

ER -

Staps S, Tromp S, van Gogh B, van der Burgh M. Efficiënte keten: preventie reststromen: rapportage 2015/2016. Driebergen: Louis Bolk Instituut, 2017. 59 p.